Facebook Pixel ΠΑΟΚ: Βρήκε τον δάσκαλό του ο Ραζβαν με Τερίμ - "Έγκλημα" ο ΠΑΟΚ
Ποδόσφαιρο
| 2024-02-21 23:30:00

Βρήκε τον δάσκαλό του ο Ραζβάν με Τερίμ - "Έγκλημα" ο ΠΑΟΚ - Φορτούνης ο "Ντέλιας"... Καμαρά ο Σαμάτα!

του Λάζαρου Γεωργίδη
Βρήκε τον δάσκαλό του ο Ραζβάν με Τερίμ - "Έγκλημα" ο ΠΑΟΚ - Φορτούνης ο "Ντέλιας"... Καμαρά ο Σαμάτα!

Δεν έφτασαν τo "λιοντάρι" Μεϊτέ και ο... άγιος Κίριλ! Ο Δικέφαλος έκανε τη Λεωφόρο να σωπάσει για 128 αγωνιστικά λεπτά, όμως η φάση του Λημνιού ήταν αρκετή ώστε να χαθεί μια παλικαρίσια πρόκριση. Μεγάλος αγώνας από την ομάδα του Λουτσέσκου, η οποία θα πληρώσει ακριβά το λάθος του Γενάρη.

Ο ΠΑΟΚ του Ραζβάν Λουτσέσκου δεν είναι στον τελικό Κυπέλλου. Κι αυτή είναι μια σπάνια είδηση. Στα 5 χρόνια που ο Ρουμάνος τεχνικός βρίσκεται στον πάγκο των Θεσσαλονικιών, ο Δικέφαλος μετρούσε 4 παρουσίες σε τελικό. Σήμερα, όμως, ο Ραζβάν Λουτσέσκου βρήκε το... δασκαλό του μιας και ο Φατίχ Τερίμ τον απέκλεισε. Οι ''ασπρόμαυροι'' επιστρέφουν στη βάση τους με μπόλικη και δικαιολογημένη ξενέρα, με αισιοδοξία για τη συνολική τους εικόνα και με βαθύ προβληματισμό για το ''έγκλημα'' του Γενάρη με τη μη απόκτηση σέντερ φορ.

Ας τα πάρουμε με τη σειρά. Ο Λουτσέσκου επέμεινε στον Αντρίγια Ζίβκοβιτς αντί του Κίριλ Ντεσπόντοφ σε ακόμη ένα μεγάλο ματς και ο Σέρβος άσος τον δικαίωσε, με γκολάρα και με μια μεστή εμφάνιση. Ο ΠΑΟΚ ήταν απόλυτος κυρίαρχος στην κανονική διάρκεια του αγώνα, έχοντας τον ''Ντέλια'' του οποίου ο ρόλος ήταν ξεπατικωτούρα Κώστα Φορτούνη. Ο νεαρός άσος όχι μόνο συνέβαλλε στην πίεση στην άμυνα του ΠΑΟ, αλλά κατέβαινε και χαμηλά στο γήπεδο ώστε όλες οι μπαλιές να περνάνε από τα πόδια του. Λογικό και ενδεικτικό της αυτοπεποίθησης που έχει ο ''αχάμπαρος'' Κωνσταντέλιας.

 

Ο Παναθηναϊκός ήταν ωσεί παρών στη ρεβάνς, μιας και το κέντρο των Πράσινων δεν μπορούσε με τίποτα να κάνει καλά τον Μεϊτέ. Η εικόνα του χαφ του Δικέφαλου κόντρα στον Βιλένα θύμιζε ''Λιοντάρια εναντίον Χριστιανών'' παρά σύγκρουση δύο ποδοσφαιριστών. Με τα πολλά, το ματς πάει δικαιότατα στην παράταση και εκεί έχουμε νέα συνθήκη.

Ο Κίριλ Ντεσπόντοφ, ο οποίος σαν να έχει... εθιστεί σε γκολ και ασίστ, σέρβιρε το τέρμα στον Τόμας Κεντζιόρα και αυτός όπως με την ΑΕΚ έβαλε σε θέση οδηγού την ομάδα του. Η Λεωφόρος ήταν ''παγωμένη'' και ήταν φανερό ότι για να μην περάσει ο ΠΑΟΚ, πρέπει να γίνει κάτι πολύ στραβό! Κι αυτό συνέβη, με τον Μπάμπα Ράχμαν να πέφτει στο έδαφος και να σοκάρει σύσσωμο τον ποδοσφαιρικό κόσμο. Ο Γκανέζος μπακ, ο οποίος απέφυγε τα χειρότερα ευτυχώς, βγήκε και το Τριφύλλι γέμισε την αντίπαλη περιοχή. Ο Λημνιός μπήκε σε μια μακρά λίστα πρώην παικτών του ΠΑΟΚ, οι οποίοι σκοράρουν εναντίον του Δικέφαλου και έστειλε το παιχνίδι στη διαδικασία των πέναλτι.

Τα πέναλτι είναι μια αυτοτελής ιστορία και αρκετά μπερδεμένη. Για παράδειγμα, θεωρητικά ο Παναθηναϊκός είχε πλεονέκτημα γιατί εκτελούσε πρώτος. Θεωρητικά ο ΠΑΟΚ έπρεπε να περάσει μιας και έφτασε αρκετές φορές στο... παρά ένα για την πρόκριση όμως δεν τα κατάφερε. Το κερασάκι στην τούρτα ήταν το πέναλτι του Αλί Σαμάτα, ο οποίος έπαθε Μπέκαμ και Μπάτζιο σε ένα στερώντας τις ελπίδες στην ομάδα του για τον τελικό. Και επ' αφορμή αυτού, είναι σαφές πλέον ότι ο ΠΑΟΚ τον χειμώνα χρειαζόταν φορ τον οποίο δεν πήρε και οι στόχοι σιγά - σιγά χάνονται...

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Μήνυμα ενόψει συνέχειας από Λουτσέσκου: "Οδηγός για τα επόμενα ματς το αποψινό" - Αποθέωσε τους παίκτες του ΠΑΟΚ

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags