Με αρκετές απουσίες και ένα νέο πρόβλημα της τελευταίας στιγμής ταξίδεψε ο ΠΑΟΚ στην Αθήνα για την αυριανή (20:00) αναμέτρηση με τον Ατρόμητο στο Περιστέρι για το Κύπελλο Ελλάδας.
Το τελευταίο όνομα που προστέθηκε στο απουσιολόγιο του Αλέσιο Λίσι είναι αυτό του Γίρι Παβλένκα. Ο Τσέχος τερματοφύλακας αισθάνθηκε ενοχλήσεις στον τετρακέφαλο, ως συνέπεια του χτυπήματος που είχε δεχθεί στο πρόσφατο ντέρμπι με τον Άρη στην Τούμπα.
Προφύλαξη για Παβλένκα
Από τη στιγμή που το πρόβλημα εξακολουθούσε να τον ενοχλεί, στον ΠΑΟΚ αποφάσισαν να μην πάρουν το παραμικρό ρίσκο με τη συμμετοχή του. Έτσι, ο Παβλένκα έμεινε εκτός αποστολής για το Περιστέρι, με την κατάστασή του να παρακολουθείται ενόψει και της συνέχειας.
Η απόφαση έχει ξεκάθαρα χαρακτήρα προφύλαξης, καθώς μετά τον Ατρόμητο ακολουθεί το εκτός έδρας παιχνίδι πρωταθλήματος με τον Παναιτωλικό στο Αγρίνιο και ο Λίσι θέλει να διαχειριστεί προσεκτικά το έμψυχο δυναμικό του.
Η απουσία του Τσέχου ανοίγει παράλληλα τον δρόμο για αλλαγή κάτω από τα δοκάρια απέναντι στον Ατρόμητο, σε ένα παιχνίδι όπου ούτως ή άλλως ο προπονητής του ΠΑΟΚ αναμένεται να προχωρήσει σε σημαντικό φρεσκάρισμα της ενδεκάδας.
Τέσσερις σε θεραπεία, τρεις ατομικό
Την ίδια στιγμή, παραμένει γεμάτο το ιατρικό δελτίο των «ασπρόμαυρων». Οι Σουαλιό Μεϊτέ, Δημήτρης Γιαννούλης, Γιάννης Σαρρής και Φέντορ Τσάλοφ συνέχισαν τη θεραπευτική αγωγή τους, ακολουθώντας το πρόγραμμα αποκατάστασης που έχει καταρτιστεί για τον καθένα ξεχωριστά.
Σε διαφορετικό στάδιο βρίσκονται οι Κίριλ Ντεσπόντοφ, Τομ Λουσέ και Παντελής Χατζηδιάκος, οι οποίοι ακολούθησαν και πάλι ατομικό πρόγραμμα. Στόχος για τους τρεις είναι να ανεβάζουν σταδιακά ένταση, ώστε να πλησιάσουν στην επιστροφή τους στο κανονικό πρόγραμμα της ομάδας.
Οι συγκεκριμένες απουσίες έχουν περιορίσει το τελευταίο διάστημα τις διαθέσιμες επιλογές του Λίσι, ωστόσο στον ΠΑΟΚ δεν υπάρχει διάθεση να επισπευσθεί καμία επιστροφή. Το ζητούμενο είναι όλοι να επανέλθουν όταν θα είναι πραγματικά έτοιμοι, ειδικά από τη στιγμή που ακολουθεί η διακοπή, η οποία προσφέρει πολύτιμο χρόνο για αποθεραπεία και επανένταξη.
Για την ώρα, πάντως, η προσοχή βρίσκεται στο Περιστέρι, όπου ο ΠΑΟΚ καλείται να διαχειριστεί τις αρκετές απουσίες του και παράλληλα να πάρει το αποτέλεσμα που θέλει απέναντι στον Ατρόμητο.
Super League
Premier League
Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων
Champions League
Europa League
UEFA Conference League
Bundesliga
Serie A
La Liga
Ligue 1
Superleague 2
Κύπελλο Ελλάδας
Euroleague
Basket League
NBA
Eurocup
Basketball Champions League
Volley
Tennis
Πόλο
Στίβος
Αυτοκίνητο