Χουάν Χεσούς: Σοκαριστικές στιγμές στον αγώνα της Κάντιθ με την Μπαρτσελόνα το Σάββατο (10/9) όταν ένας ηλικιωμένος άνδρας υπέστη ανακοπή στις εξέδρες, με την αναμέτρηση να διακόπτεται και τους γιατρούς να δίνουν μάχη για να τον κρατήσουν στη ζωή και τελικά τα πάντα να πηγαίνουν καλά.

Μιλώντας στο ραδιόφωνο της «Marca» ένας από τους γιατρούς αναφέρθηκε στα τα κρίσιμα πρώτα λεπτά του περιστατικού περιγράφοντάς τα ως «χάος» και δήλωσε ότι χρειάστηκαν τρεις απόπειρες «σοκ» προς τον άτυχο φίλαθλο για να τον επαναφέρουν, αν και όπως τόνισε δεν χρειάστηκε ο απινιδωτής που μετέφερε προς την εξέδρα ταχύτατα ο τερματοφύλακας της Κάντιθ, Κόναν Λεντέσμα.

«Ήμουν στο γήπεδο ως απλός θεατής και είδα από κοντά τι συνέβη. Ήταν μια χαοτική κατάσταση. Ο άνθρωπος δεν είχε σφυγμό και έπρεπε να του κάνουμε σοκ τρεις φορές. Υπήρχε και μια ομάδα εξειδικευμένων για τις πρώτες βοήθειες που μπόρεσαν να τον βοηθήσουν. Ήταν σημαντικό που όλο το γήπεδο στράφηκε στην κατάσταση του ασθενούς. Η κίνηση του Λεντέσμα φυσικά βοήθησε, μας έδωσε άλλη μία δυνατότητα, αλλά δεν χρειάστηκε τελικά ο απινιδωτής», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Χουάν Χεσούς.