Η Αλμερία δεν έχει πανηγυρίσει νίκη από την αρχή του ισπανικού πρωταθλήματος και συνεχίζει να σπάει τα αρνητικά ρεκόρ στα 95 χρόνια που είχε η LaLiga. Μετά την εντός έδρας ισοπαλία με την Αθλέτικ Μπιλμπάο ξεπέρασε το ρεκόρ που μέχρι αυτή τη Δευτέρα μοιραζόταν με τη Σπόρτινγκ ντε Χιχόν από τη σεζόν 1997-98 .

Είναι ήδη η πρώτη ομάδα σε ολόκληρη την ιστορία της εγχώριας διοργάνωσης που διανύει τις πρώτες 24 αγωνιστικές μιας σεζόν χωρίς να πετύχει ούτε μία νίκη (0 νίκες, 7 ισοπαλίες και 17 ήττες). 
Ακόμα και έτσι, είναι αλήθεια ότι έχει έναν περισσότερο βαθμό από ό,τι είχε τότε η ομάδα της Χιχόν στην ίδια φάση του πρωταθλήματος.

Η Αλμερία έχει να επικρατήσει από τις 20 Μαΐου 2023, όταν και κέρδισε τη Μαγιόρκα με 3-0 εντός έδρας. Έτσι, από την περσινή σεζόν έφτασε τα 27 διαδοχικά ματς χωρίς νίκη. Η Λεβάντε είχε επίσης 27 αγώνες χωρίς νίκη μεταξύ Απριλίου 2021 και Ιανουαρίου 2022.

Η Αλμερία δεν θα μείνει στη μνήμη για τον υποβιβασμό αυτή τη σεζόν, αφού σχεδόν όλες οι ομάδες έχουν υποβιβαστεί σε όλη τους τη ζωή, αλλά μάλλον θα τη θυμούνται με ντροπή ως η χειρότερη ομάδα στην ιστορία της LaLiga.