Η Μπαρτσελόνα βρέθηκε πίσω στο «Μεστάγια», αλλά έφερε τα πάνω - κάτω, με δύο γκολ του Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι!
Η ομάδα του Χάνζι Φλικ, μπήκε έτσι με το δεξί στη La Liga, κερδίζοντας σε πρεμιέρα για πρώτη φορά από το 2021, έχοντας μείνει στο 0-0 τις δύο προηγούμενες σεζόν.
Μετά από ένα αναγνωριστικό ξεκίνημα, η Βαλένθια θα μπορούσε να ανοίξει το σκορ στο 21′, όταν μετά από προσπάθεια των γηπεδούχων, ο Κουμπαρσί έστειλε την μπάλα προς την εστία του Τερ Στέγκεν, ο οποίος έσωσε.
Στο 44′, όμως οι «νυχτερίδες» άνοιξαν το σκορ, όταν ο Ντιέγκο Λόπεθ έβγαλε έξοχη σέντρα από αριστερά και ο Ντούρο σκόραρε με ωραία κεφαλιά.
Στο 45+3′, ο ίδιος παίκτης θα μπορούσε να κάνει και το 2-0, όταν ο Τερ Στέγκεν έκανε…ασίστ στον Λόπεθ, αυτός έδωσε έτοιμο γκολ στον Ντούρο, όμως ο Κουμπαρσί με ηρωική προσπάθεια έσωσε πάνω στη γραμμή!
Η Μπαρτσελόνα, που δεν είχε κάνει τίποτε επιθετικά, πήγε στα αποδυτήρια όμως με το 1-1, καθώς στο πέμπτο λεπτό των καθυστερήσεων του πρώτου μέρους, ο Μπαλντέ έκανε τη σέντρα από αριστερά, ο Γιαμάλ γύρισε παράλληλα στη μικρή περιοχή για τον Λεβαντόφσκι και ο Πολωνός σκόραρε από κοντά.
Το β’ μέρος ξεκίνησε με την Μπαρτσελόνα πιο αποφασισμένη στο 49′ έκανε το 1-2, όταν ο Ραφίνια κέρδισε πέναλτι σε ανατροπή από τον Μοσκέρα και ο Λεβαντόφσκι ευστόχησε από τη «βούλα», για το δεύτερο προσωπικό του γκολ.
Στο 57′ μάλιστα οι Καταλανοί έχασαν ανεπανάληπτη ευκαιρία για το 1-3, όταν ο Γιαμάλ έβγαλε με εξωπραγματική πάσα τον Φεράν τετ-α-τετ με τον Μαμαρντασβίλι, ο οποίος όμως αναδείχτηκε νικητής.
Στις καθυστερήσεις, οι φιλοξενούμενοι έχασαν νέα μεγάλη ευκαιρία, με άστοχο σουτ του Κασαντό από κοντά, όπως και ο Λεβαντόφσκι στη συνέχεια, όμως η ομάδα του Φλικ δεν το πλήρωσε, καθώς οι γηπεδούχοι ήταν ακίνδυνοι στο β’.
UEFA Nations League
Super League
Premier League
Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων
Champions League
Europa League
UEFA Conference League
Bundesliga
Serie A
La Liga
Ligue 1
Superleague 2
Κύπελλο Ελλάδας
Euroleague
Basket League
NBA
Eurocup
Basketball Champions League
Volley
Tennis
Πόλο
Στίβος