Ο Σεντρίκ Μπακαμπού αποτελεί και επίσημα παρελθόν από τη Ρεάλ Μπέτις, με τον ισπανικό σύλλογο να ανακοινώνει τη λύση της συνεργασίας του με τον έμπειρο επιθετικό από το Κονγκό.

Οι Ανδαλουσιανοί γνωστοποίησαν ότι, πέρα από τον Μπακαμπού, αποχωρούν επίσης από την ομάδα οι Γκουίντο Ροντρίγκες και Τσίμι Άβιλα, ευχαριστώντας τους για την προσφορά τους και τη συμβολή τους τα προηγούμενα χρόνια.

Με την αποδέσμευσή του, ο 35χρονος φορ κυκλοφορεί πλέον ελεύθερος στην αγορά, γεγονός που αναμένεται να προκαλέσει ενδιαφέρον από αρκετούς συλλόγους, μεταξύ των οποίων δεν αποκλείεται να βρεθούν και ελληνικές ομάδες.

Ο Μπακαμπού ολοκληρώνει την παρουσία του στη Μπέτις έχοντας καταγράψει 74 συμμετοχές, 15 γκολ και 7 ασίστ σε όλες τις διοργανώσεις, αποτελώντας μια αξιόπιστη λύση στην επιθετική γραμμή των «βερδιμπλάνκος».

Το όνομά του δεν είναι άγνωστο στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Ο διεθνής επιθετικός φόρεσε τη φανέλα του Ολυμπιακού, πραγματοποιώντας εξαιρετικές εμφανίσεις και αφήνοντας θετικές εντυπώσεις, ενώ το τελευταίο διάστημα έχει συνδεθεί μεταγραφικά τόσο με τον ΠΑΟΚ όσο και με την ΑΕΚ.

Μένει πλέον να φανεί αν κάποιος από τους «μνηστήρες» θα κινηθεί ουσιαστικά για την απόκτησή του ή αν ο έμπειρος στράικερ θα επιλέξει να συνεχίσει την καριέρα του σε άλλο πρωτάθλημα.

Η εμπειρία του από κορυφαία ευρωπαϊκά πρωταθλήματα, η αποτελεσματικότητά του στο σκοράρισμα και το γεγονός ότι αποκτάται πλέον χωρίς κόστος μεταγραφής καθιστούν τον Μπακαμπού μία από τις πιο ενδιαφέρουσες περιπτώσεις ελεύθερων επιθετικών του φετινού καλοκαιριού.