Facebook Pixel Παραλίγο να ...σαλτάρουμε, αλλά για Ρίο Σαλπάρουμε!
Ποδόσφαιρο
| 2012-10-16 23:26:00

Παραλίγο να ...σαλτάρουμε, αλλά για Ρίο Σαλπάρουμε!

Παραλίγο να ...σαλτάρουμε, αλλά για Ρίο Σαλπάρουμε!

Μπορεί να κινδύνεψε στη βροχερή Μπρατισλάβα και να μας άγχωσε, αλλά η Εθνική απέδειξε ξανά πως ξέρει να κερδίζει στα δύσκολα. Πήρε 1-0 τη Σλοβακία με γκολ του Σάλπι (63΄) και παράμεινε πρώτη μαζί με τη Βοσνία.

Μία μεγάλη νίκη πανηγύρισε η Ελλάδα με 1-0 εκτός έδρας κόντρα στην Σλοβακία, με τον Σαλπιγγίδη να πετυχαίνει το μοναδικό γκολ της αναμέτρησης στο 63' στην μοναδική φάση του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος στο δεύτερο μέρος. Η Εθνική δεν είχε καλή εμφάνιση και κινδύνεψε πάρα πολύ στα τελευταία λεπτά, ωστόσο άντεξε, πήρε τη νίκη και έμεινε στην κορυφή του ομίλου με 10 βαθμούς, όσους έχει και η Βοσνία που νίκησε νωρίτερα με 3-0 την Λιθουανία.

Προτίμησε 4-3-3 και Σιόβα!

Παρά τις δοκιμές του στις τελευταίες προπονήσεις, ο Φερνάντο Σάντος επέλεξε κόντρα στην Σλοβακία να αφήσει το 4-4-2 και να επιστρέψει στο αγαπημένο 4-3-3 της Εθνικής. Μάλιστα, η επιλογή της αρχικής ενδεκάδας επιφύλασσε και αρκετές εκπλήξεις, καθώς άφησε εκτός τον Μανιάτη και ξεκίνησε στα χαφ τον Νίνη.

Συγκεκριμένα, κάτω από τα δοκάρια ήταν ο Καρνέζης, στα δεξιά της άμυνας ο Τοροσίδης, αριστερά ο Σπυρόπουλος και κεντρικό δίδυμο οι Παπασταθόπουλος και Σιόβας. Στη μεσαία γραμμή ο Τζιόλης ήταν το αμυντικό χαφ και πιο μπροστά έπαιζαν οι Νίνης και Κατσουράνης, ενώ η τριάδα της επίθεσης αποτελούνταν από τους Σαλπιγγίδη, Γκέκα και Σαμαρά.

Η κεφαλιά του Σιόβα και η τύχη στην άμυνα!

Η Ελλάδα μπήκε στο παιχνίδι δυνατά και από τα πρώτα λεπτά προσπάθησε να κυκλοφορήσει την μπάλα, αν και η δυνατή βροχή και ο αγωνιστικός χώρος δεν βοηθούσαν. Μόλις στο πέμπτο λεπτό πάντως, η Εθνική έφτασε πολύ κοντά στο γκολ, όταν από λάθος έξοδο του τερματοφύλακα των γηπεδούχων η μπάλα έφτασε στον Κατσουράνη, αυτός επιχείρησε το πλασέ χωρίς να έχει μέτωπο στην εστία, ωστόσο η μπάλα έφυγε λίγο πάνω από το οριζόντιο. Η φάση αυτή «ανέβασε» τους διεθνείς, οι οποίοι στο 11' έχασαν μεγάλη ευκαιρία για να ανοίξουν το σκορ! Από εκτέλεση φάουλ του Νίνη, ο Σιόβας έπιασε αμαρκάριστος την κεφαλιά από πολύ κοντά, όμως δεν μπόρεσε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα.

Μετά το πέρας του πρώτου τετάρτου, η Σλοβακία ανέβασε ρυθμούς και στο 16' έχασε μία καλή ευκαιρία, όταν ο Καρνέζης έδιωξε με τα πόδια το σουτ του Στοχ μέσα από την περιοχή! Για περίπου 15 λεπτά στην συνέχεια η Ελλάδα περιορίστηκε σε παθητικό ρόλο και εμφανίστηκε πάλι στο γήπεδο στο 36' και στο 37', όταν αρχικά ο Γκέκας αστόχησε σε κοντινό πλασέ και στην συνέχεια όταν η σέντρα σουτ του Κατσουράνη από πλάγια θέση έφυγε άουτ. Η απάντηση όμως των γηπεδούχων ήταν και πάλι άμεση! Στο ακριβώς επόμενο λεπτό ο Χάμσικ σούταρε εντός περιοχής στην εξωτερική πλευρά των δικτύων, ενώ στο 41' έχασαν τεράστια διπλή ευκαιρία για να σκοράρουν. Αρχικά ο Καρνέζης απέκρουσε με τα πόδια το σουτ του Μπρεζνάνικ, ενώ στην συνέχεια ο Τοροσίδης έδιωξε πάνω στην γραμμή το νέο σουτ του Χάμσικ!

Το 0-0 ωστόσο έμεινε μέχρι το τέλος του πρώτου ημιχρόνου...

Αυτοί τις φάσεις, ο Σάλπι το γκολ!

Η Ελλάδα μπήκε στο δεύτερο κάπως... υπνωτισμένα, με αποτέλεσμα να κινδυνέψει σοβαρότατα! Στο 49' ο Χάμσικ δεν πρόλαβε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα από κοντά, στο 51' το σουτ του Κούτσκα έφυγε άουτ, ενώ έξι λεπτά αργότερα ο Καρνέζης απέκρουσε δύσκολα το δυνατό σουτ του Μπρέζνανικ έξω από την περιοχή. Η πίεση όμως των γηπεδούχων δεν σταμάτησε εκεί, καθώς στο 58' χρειάστηκε το σωτήριο τάκλιν του Παπασταθόπουλου, για να μην καταλήξει στα δίχτυα το πλασέ του Χάμσικ από κοντά, ο οποίος στο 62' πλάσαρε άουτ από το.. μισό μέτρο!

Κάπου εκεί όμως και κόντρα στην ροή του αγώνα, είχαμε την πρώτη επίθεση της Ελλάδας στο δεύτερο ημίχρονο, η οποία μάλιστα κατέληξε και σε γκολ! Στο 63' ο Κατσουράνης έβγαλε πολύ έξυπνα στον Σαλπιγγίδη, ο οποίος από κοντά και αμαρκάριστος δεν δυσκολεύτηκε να πλασάρει για το 0-1! Μάλιστα, στο 67' λίγο έλειψε να πετύχουμε και δεύτερο γκολ, όταν ο Σπυρόπουλος έκανε το γύρισμα, αλλά ο «Σάλπι» δεν πρόλαβε να στείλει την μπάλα με προβολή στην κενή εστία.


Άντεξε με Ορέστη και δοκάρι!

Από το γκολ και μετά η Ελλάδα έπαιξε έξυπνα και μέχρι το 80' κατάφερε να κρατήσει μακριά από την εστία της τους Σλοβάκους. Στο 81' όμως χρειάστηκε ο Καρνέζης να πέσει και να διώξει σε κόρνερ του σουτ του Γκουεντέ εντός περιοχής, ενώ στο 86' ο Έλληνας πορτιέρο μπλόκαρε την τελευταία στιγμή προ του Χολόσκο. Εκτός όμως από καλό πορτιέρο είχαμε και τύχη, καθώς το σουτ του Μπρεζνάνικ κατέληξε στο δοκάρι της Ελλάδας στο 88'!

Έτσι λοιπόν, το 0-1 έμεινε μέχρι το φινάλε και η Εθνική πήρε μία μεγάλη νίκη που την κρατάει στην κορυφή του ομίλου με 10 βαθμούς, όσους έχει και η Βοσνία.


Οι συνθέσεις:
 

Σλοβακία (Στάνισλαβ Γκρίγκα/Μίχαλ Χιπ): Κούτσιακ- Ζαμπάβνικ, Σκρτελ, Σάλατα, Μπρέζνανικ, Πετσόβσκι, Κούτσκα (83΄Γκουεντέ), Σάπαρα, Χάμσικ, Στοχ (69' Βάις), Ντούρις (73' Χολόσκο)

Ελλάδα (Φερνάντο Σάντος): Καρνέζης- Τοροσίδης, Σπυρόπουλος, Παπασταθόπουλος, Σιόβας (75' Φωτάκης), Τζιόλης, Κατσουράνης, Νίνης (66' Καραγκούνης), Σαλπιγγίδης, Σαμαράς, Γκέκας (60' Μήτρογλου)

Διαιτητής: Ουίλλιαμ Κόλουμ (Σκωτία)

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags