Facebook Pixel «Φερνάντο ο δίκαιος», το μήνυμα της προεπιλογής
Ποδόσφαιρο
| 2014-05-15 13:56:00

«Φερνάντο ο δίκαιος», το μήνυμα της προεπιλογής

«Φερνάντο ο δίκαιος», το μήνυμα της προεπιλογής

Και Μόρας... Και Καράμπελας... Και Καρέλης... στην 30άδα του Σάντος! Ο Πορτογάλος αποδείχθηκε άκρως απρόβλεπτος στην προεπιλογή των παικτών της Εθνικής Ελλάδας για το Μουντιάλ της Βραζιλίας.

Κοινώς, έκλεισε στόματα, από το... Περού και το BBC μέχρι τη... Βερόνα! Εδώ που τα λέμε, ελάχιστοι προπονητές, ακόμη και παγκόσμιου βεληνεκούς, θα καλούσαν μετά από 3 χρόνια έναν παίκτη που πρόσφατα τον είχε ξεφωνίσει στα social mediα και στις δηλώσεις του άφηνε να εννοηθεί πως ο εκλέκτορας έχει εμπάθεια μαζί του ενώ τον αποκαλούσε περαστικό. «Ο,τι και να πω, λίγο(ς)είναι» είχε γράψει στο facebook ο Βαγγέλης Μόρας για τον Φερνάντο, επειδή δεν κλήθηκε στο φιλικό με τη Ν. Κορέα, παρότι υπήρχαν απουσίες στα στόπερ της «γαλανόλευκης» και ο ίδιος στα 33 του χρόνια ομολογουμένως κάνει μια σούπερ σεζόν στη Serie A με τη Βερόνα.

Βέβαια με αγωνιστικά κριτήρια και με τον Κυριάκο Παπαδόπουλο στα... πιτς (τεράστια απώλεια), τον Σιόβα ανέτοιμο και τον Αβραάμ να μην έχει ξαναβρεί τον παλιό καλό του εαυτό (απόδειξη πως δεν λογίζεται βασικός στον Ολυμπιακό), θα ήταν εξόφθαλμη αδικία από πλευράς Σάντος να τον αγνοούσε. Αντίθετα έδειξε πως είναι... υπεράνω, δεν έχει κόμπλεξ και έφερε πλέον σε δύσκολη θέση τον Λαρισαίο. Ολα τα λεφτά πάντως θα είναι στο ενσταντανέ από το ξενοδοχείο της Εθνικής μας, με τον Σάντος να καλωσορίζει έναν έναν τους διεθνείς, τη στιγμή που θα έρθει φέις του φέις με τον Μόρα. Πιθανότατα βέβαια, λόγω άβατου, αυτό (στο... αυθόρμητό του) δεν θα το δούμε ποτέ...

Οσον αφορά τις άλλες 2 εκπλήξεις, όποιος παρακολουθεί... Primera και Super League αντιλαμβάνεται πως από τη στιγμή που καλείται ο Τζαβέλλας για αριστερός μπακ, δεν θα μπορούσε ένας εκλέκτορας αξιοπρεπής, που σέβεται τον εαυτό του, να... ξεχάσει τον Καράμπελα. Θα ήταν μικρό σκάνδαλο και όπως φάνηκε ξεκάθαρα από την 30άδα της προεπιλογής, ο Σάντος παρότι δεν θα συνεχίσει στον «γαλανόλευκο» πάγκο, σκέφθηκε και πρόσεξε πάρα πολύ και την υστεροφημία του στις συγκεκριμένες κλήσεις (τόσο με τον «Λεβαντίνο» όσο και με τον Μόρα). Γενικότερα κι ανεξάρτητα από την πορεία της ομάδας στο Μουντιάλ, ο Πορτογάλος φρόντισε από χθες να τον θυμούνται όλοι με ένα προφίλ χωρίς ψεγάδια και ανωτερότητας, σαν ο «Φερνάντο ο δίκαιος».

ΚΑΡΕΛΗΣ
«Φερνάντο ο δίκαιος», το μήνυμα της προεπιλογής

Από κει και πέρα βρήκα 100% ορθότατη και την επιλογή Καρέλη. Νομίζω πως ο Σάντος (ο οποίος στην Ελλάδα με τα χρόνια έγινε και... διπλωμάτης), στο πρόσωπο του νεαρού φορ εκτός από τη δική του εντυπωσιακή βελτίωση επιβράβευσε και την αντίστοιχη δουλειά που έγινε στον φετινό... νέο και ελληνικό Παναθηναϊκό των Αναστασίου-Νταμπίζα. Ενα μοντέλο μεγάλης ομάδας που κακά τα ψέματα έχει ανάγκη η Εθνική μας. Επίσης αγωνιστικά ο Καρέλης διαθέτει το στυλ που λείπει από τους υπόλοιπους διεθνείς επιθετικούς. Πιθανότατα βέβαια να μην είναι στην 23άδα, παρότι κανονικά θα έπρεπε να κοπεί ένας από τους Μήτρογλου (Γκέκα, Κλάους για να χωρέσει ο πιτσιρικάς). Με υγιή τον Μητρογκόλ ο... κλήρος θα έπρεπε να πέσει στον Αθανασιάδη, αλλά λόγω ΠΑΟΚ ο Σάντος δεν θα το κάνει.

ΟΙ... ΑΛΛΟΙ

Δικαιωματικά οι Καρνέζης, Καπίνο, Γλύκος και Τζόρβας συνθέτουν την 4άδα των κίπερ. Οπως και ο Νίνης, με την τραγική σεζόν που έκανε, δεν μπορεί να έχει παράπονο που δεν θα ταξιδέψει στη Βραζιλία. Βέβαια το μεγάλο πρόβλημα είναι στον άξονα των χαφ, όπου οι λύσεις είναι πολύ περιορισμένες, γερασμένες και ως επί το πλείστον... αργές. Με το χέρι στην καρδιά και παρότι ο Σάντος έκανε τις καλύτερες επιλογές, αυτή η ομάδα δεν μπορεί να με πείσει (πόσω μάλλον να... εμπνεύσει). Βέβαια από την άλλη δεν μπορώ να αγνοήσω το παρελθόν της, τη φανέλα της, την ικανότητά της να αυτοπροστατεύεται...

Πηγή: Goal

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags