Facebook Pixel «Να περάσουμε τον όμιλο»
Ποδόσφαιρο
| 2014-05-19 17:16:00

«Να περάσουμε τον όμιλο»

«Να περάσουμε τον όμιλο»

Στον Arena FM 89,4 μίλησε σήμερα (19/05) ο διεθνής επιθετικός, Φάνης Γκέκας. Αναφέρθηκε στην συμμετοχή του στην αποστολή της εθνικής Ελλάδας για το Μουντιάλ της Βραζιλίας και τόνισε ότι αισθάνεται έτοιμος για το μεγάλο ραντεβού

Αναλυτικά, όσα δήλωσε ο Φάνης Γκέκας:

Για το αν είχε αγωνία ως προς την τελική 23αδα του Μουντιάλ: “Κάθε ποδοσφαιριστής θα ήθελε να πάει σε αυτή τη μεγάλη διοργάνωση, πόσω μάλλον στην Βραζιλία. Πιστεύω πως κανένας ποδοσφαιριστής δεν ένιωθε σιγουριά για την θέση του στην τελική 23άδα της Εθνικής”.

Για τα πρώτα συναισθήματα μετά την επιλογή του: “Είμαι χαρούμενος που είμαι στην αποστολή για το Μουντιάλ της Βραζιλίας. Περιμένουμε να μαζευτούμε για να είμαστε έτοιμοι για το μεγάλο ραντεβού”.

Για τους στόχους της εθνικής στο Μουντιάλ: “Ο πρώτος στόχος είναι να περάσουμε τον όμιλο. Αυτή είναι η σκέψη όλων, να περάσουμε τον όμιλο και μετά να φτάσουμε όσο πιο ψηλά μπορούμε.Το σημαντικότερο για τον προπονητή είναι οι ποδοσφαιριστές που έχει στα διάθεση του να μπορούν να βοηθήσουν στην διοργάνωση και αυτό το σκεπτικό είχε η επιλογή”.

Για τις ομάδες στον όμιλο της εθνικής: “Είναι πολύ καλές και σοβαρές ομάδες. Η Κολομβία είναι μια ομάδα νεανική χωρίς εμπειρία από πολύ μεγάλη διοργάνωση. Λείπει η εμπειρία αλλά παίζουν σε μεγάλες ομάδες οι ποδοσφαιριστές της. Η Ακτή Ελεφαντοστού έχει πολύ μεγάλους ποδοσφαιριστές, είναι σπουδαίοι παίκτες αλλά έχουν δείξει πως στην Εθνική δεν έχουν πετύχει μεγάλα πράγματα. Η Ιαπωνία έχει εντελώς διαφορετικό στυλ. Είναι όλοι μηχανάκια. Οι ομάδες της Ασίας είναι πολύ διαφορετικές από όλες τις υπόλοιπες ομάδες. Το στυλ της Ιαπωνίας είναι ιδιαίτερο”.

Για την εμπειρία του στην Τουρκία: “Είναι ένα δυνατό πρωτάθλημα. Έχω παίξει Γερμανία, Ισπανία και Αγγλία. Έχει πολύ καλούς ποδοσφαιριστές στο τουρκικό πρωτάθλημα που έχουν ανεβάσει το επίπεδο. Το θεωρώ πιο πάνω από το ελληνικό πρωτάθλημα, επειδή όλες οι ομάδες έχουν χρήματα και αγοράζουν καλούς ποδοσφαιριστές”.

Για την αγωνιστική του κατάσταση: “Έβαλα πρόσφατα τρία γκολ στην προηγούμενη ομάδα μου! Γενικά, στα τελευταία 11 παιχνίδια πέτυχα 11 γκολ”.

Για τον ανταγωνισμό που έχει στην επίθεση της εθνικής: “Είναι καλός ανταγωνισμός και πολύ σπουδαίοι ποδοσφαιριστές”.

Για το επεισόδιο Μανιάτη- Κατσουράνη: “Πιστεύω πως για όλους έχει λήξει το θέμα. Ήταν ένας αγώνας για έναν τελικό που οπωσδήποτε είναι λογικό να υπάρχει ένταση. Από εκεί και πέρα όταν λήξει ο αγώνας όλα έχουν τελειώσει. Αυτό το περιστατικό έληξε εδώ και πολύ καιρό”.

Για την συνέχεια της καριέρας του: “Είμαι ελεύθερος, έληξε το συμβόλαιο μου. Δύσκολα να γυρίσω στην Ελλάδα. Από εκεί και πέρα, όλα είναι ανοιχτά. Ότι είναι καλύτερο για εμένα και για την οικογένεια μου, αυτό θα επιλέξω. Θέλω να έχω βρει ομάδα πριν από το παγκόσμιο κύπελλο και νομίζω ότι είμαι κοντά στην επιλογή”.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags