Facebook Pixel Ιδού η Ρόδος για τον Μόρα!
Ποδόσφαιρο
| 2014-05-20 14:11:00

Ιδού η Ρόδος για τον Μόρα!

Ιδού η Ρόδος για τον Μόρα!

Ο Βαγγέλης Μόρας είναι ένας από τους 23 ποδοσφαιριστές της Εθνικής μας που θα ταξιδέψουν στη Βραζιλία για το Μουντιάλ 2014. Γράφει ο Δημήτρης Παπανικολάου.

Ωστόσο είναι και ο μόνος από τους 23 που πρέπει και οφείλει να αποδείξει (περισσότερο από τους υπόλοιπους 22) στους Έλληνες φιλάθλους ότι ο Φερνάντο Σάντος έπραξε σωστά που τον επέλεξε.

Και το γράφω αυτό γιατί ο Πορτογάλος προπονητής έβαλε πάνω από καθετί άλλο το συμφέρον της ομάδας.

Άφησε κατά μέρος το ενδεχόμενο της «εκδίκησης» επειδή ο Μόρας είχε καταφερθεί σε βάρος του σταsocial media για τη μη κλήση του στο φιλικό με τη Ν. Κορέα και έβαλε τον στόπερ της Βερόνα στην αποστολή.

Η κίνηση του Σάντος φανερώνει ότι βάζει πάνω από όλους και όλα την ομάδα, χωρίς να έχει στο πίσω μέρος του μυαλού του τι θα πει ο καθένας.
Μη ξεχνάτε ότι για να μπει στην αποστολή για την Βραζιλία ο Μόρας βγήκε από αυτήν ο Αβραάμ Παπαδόπουλος.

Κι ο Σάντος πρέπει να είχε ένα μεγάλο ηθικό δίλημμα για την συγκεκριμένη επιλογή. Διότι ο Αβραάμ με τη φανέλα της Εθνικής στο Euro 2012 ήταν που τραυματίστηκε σοβαρά, έμεινε εκτός δράσης για 6 μήνες και έχασε πολύτιμο έδαφος και στην καριέρα του με τον Ολυμπιακό.
Και τώρα χάνει και τη θέση του σε μια αποστολή-όνειρο για κάθε διεθνή ποδοσφαιριστή.

Ο Σάντος όμως, ήταν ξεκάθαρος. «Κανένας δεν είναι πάνω από την ομάδα», είπε. «Ούτε οι ποδοσφαιριστές, ούτε και ο προπονητής».
Πολύ σωστά μίλησε ο προπονητής της Εθνικής. Το αν ο Μόρας θα ήταν στην αποστολή σε περίπτωση που ήταν καλά ο Σιόβας, είναι άλλη ιστορία.

Σήμερα που η Εθνική ξεκινά την προετοιμασία της για την Βραζιλία ο Μόρας είναι μέλος της. Και σωστά, αφού είχε 30 συμμετοχές με την Βερόνα στην Ιταλία, ενώ πέρυσι είχε κάνει 35. Γεμάτες χρονιές δηλαδή, σε ένα πρωτάθλημα που οι αμυντικοί δεν λείπουν!

Μένει λοιπόν, στον ίδιο τον Μόρα να αποδείξει ότι μπορεί και να δικαιώσει τον Σάντος για την επιλογή του.

Τα υπόλοιπα για την Εθνική εν καιρώ, καθώς ενόψει Μουντιάλ θα αποτελεί βασικό θέμα συζήτησης.

Πηγή: pamesports.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags