Facebook Pixel Υποδεχτείτε την... Brazuca Final Rio! (ΦΩΤΟ)
Ποδόσφαιρο
| 2014-05-29 17:27:00

Υποδεχτείτε την... Brazuca Final Rio! (ΦΩΤΟ)

Υποδεχτείτε την... Brazuca Final Rio! (ΦΩΤΟ)

Η adidas έκανε σήμερα τα επίσημα αποκαλυπτήρια της επίσημης μπάλας του τελικού του Παγκοσμίου Κυπέλλου, της Brazuca!

H brazuca Final Rio, θα χρησιμοποιηθεί στον τελευταίο αγώνα το παγκοσμίου κυπέλλου στις 13 Ιουλίου και θ' αποτελέσει αναπόσπαστο κομμάτι της ιστορίας που θα γραφτεί εκείνη τη βραδιά.

Η διαφορά της με την απλή brazuca, έγκειται στα χρώματα, με την έμπνευση για τον σχεδιασμό της να προέρχεται από το πράσινο και χρυσό χρώμα του Τροπαίου του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Η brazuca, επίσημη μπάλα της διοργάνωσης κυκλοφόρησε τον Δεκέμβριο του 2013. Τότε δόθηκε από την adidas σε όλες τις ομάδες που θα λάβουν μέρος στο FIFA World Cup 2014 ώστε οι παίκτες να έχουν αρκετό καιρό εξοικείωσης με την μπάλα, τόσο κατά τη διάρκεια των προπονήσεων όσο και των αγώνων.

Μάλιστα πρωταγωνίστησε σε διοργανώσεις όπως FIFA Club World Cup, το Κύπελλο Γερμανίας, το ισπανικό Copa del Rey, την αμερικάνικη Major League Soccer, όπως, βεβαίως, και τη δική μας Super League.

Όπως ενημερώνει η adidas, τα τελευταία 2,5 χρόνια, η brazuca και η brazuca Final Rio δοκιμάστηκαν για αμέτρητες ώρες στα πόδια περισσότερων από 600 ποδοσφαιριστών σε 10 χώρες και 3 ηπείρους, και πλέον είναι αποδεδειγμένα κατάλληλες για όλες τις συνθήκες, καθώς είναι οι μπάλες με τις περισσότερες ώρες δοκιμής από την adidas.

Στις δοκιμές συμμετείχαν ομάδες όπως η Μίλαν, η Μπάγερν Μονάχου, η Παλμέιρας, η Φλουμινένσε.

Η τεχνολογία της brazuca βασίζεται σε αυτήν της Tango 12 (UEFA Euro 2012), της Cafusa (FIFA Confederations Cup 2013) και της δημοφιλούς επίσημης μπάλας του UEFA Champions League.

Επιπλέον, η νέα κατασκευαστική καινοτομία των έξι συμμετρικών πάνελ της μπάλας, καθώς και η καινούρια δομή της επιφάνειάς της, προσφέρουν βελτιωμένη υφή, πρόσφυση, σταθερότητα και αεροδυναμική στον αγωνιστικό χώρο.

Η brazuca έχει ελεγχθεί διεξοδικά προκειμένου να ανταποκρίνεται και να ξεπερνά όλες τις προδιαγραφές της FIFA για τις επίσημες μπάλες των διοργανώσεών της και να εξασφαλίζει κορυφαίες επιδόσεις σε όλες τις συνθήκες.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags