Facebook Pixel Κι όμως, το Plan B δούλεψε καλύτερα...
Ποδόσφαιρο
| 2014-06-01 10:55:00

Κι όμως, το Plan B δούλεψε καλύτερα...

Κι όμως, το Plan B δούλεψε καλύτερα...

O Tσάρλυ αναλύει το φιλικό της Εθνικής στην Πορτογαλία, καταγράφει την ενέργεια της τριάδας Κατσουράνη-Μανιάτη-Καραγκούνη στα χαφ και την ανάγκη επιστροφής στο πλάνο του Euro 2012.
 

Ο Φερνάντο Σάντος στο φιλικό με τους Πορτογάλους δοκίμασε τα δύο πλάνα που έχει στο μυαλό του. Στο πρώτο 45λεπτο ακολούθησε τη λογική που εφάρμοσε στα προκριματικά του Μουντιάλ. Σχήμα με τους Τζιόλη, Μανιάτη, Κατσουράνη στον άξονα και ταυτόχρονη συμμετοχή τριών επιθετικών. Στην πράξη όμως αυτή η διάταξη δεν μπορεί να περπατήσει.

Μας κάνει υπερβολικά αργούς και παθητικούς. Απέναντι σε μία πειραματική και αδούλευτη διάταξη που δεν έχει καμία σχέση με αυτό που θα δούμε από τους Πορτογάλους στο Μουντιάλ, δεν μπορούσαμε να κρατήσουμε μπάλα, να κερδίσουμε μέτρα και να κάνουμε κλεψίματα. Στα πρώτα 45 λεπτά θα πρέπει να είναι κανείς κασκαντέρ για να μην τον πάρει ο ύπνος. Το ημίχρονο έληξε με τους διεθνείς μας να έχουν μόνο 4 κερδισμένα τάκλιν.

Στην ανάπαυλα ο Σάντος εφάρμοσε το plan B. Το σχέδιο που μας έφερε το επιτυχημένο Euro του 2012, με τον Κατσουράνη στη θέση 6 και τους Μανιάτη, Καραγκούνη δίδυμο στο κέντρο. Σχήμα που έδωσε ενέργεια και τη δυνατότητα να κάνουμε το παιχνίδι που ξέρουμε. Στην επανάληψη είχαμε 10 επιτυχημένα τάκλιν, πρεσάραμε καλύτερα, κρατήσαμε περισσότερο μπάλα, γίναμε και απειλητικοί. Δεν φοβίσαμε, δεν βγάλαμε κάτι τρομερό, όμως υπηρετήσαμε ένα συγκεκριμένο είδος ποδοσφαίρου.

Στο πρώτο ημίχρονο με το βαρύ και ασήκωτο σχήμα απλά παρατηρούσαμε μία ομάδα με παίκτες που δεν είχαν δουλέψει μεταξύ τους να γυρνάνε άσκοπα την μπάλα. Στην επανάληψη με την είσοδο του Καραγκούνη στη θέση του Τζιόλη και την οπισθοχώρηση Κατσουράνη μπήκαμε στο παιχνίδι και διεκδικήσαμε την μπάλα.

Εγραφα στο χθεσινό κείμενο πως χρειαζόμαστε μία μεγάλη διοργάνωση από κάποιον ποδοσφαιριστή που δεν υπολογίζεται για βασικός και μέχρι σήμερα δεν έχει δώσει πολλά πράγματα στην Εθνική μας. Ελπιδοφόρο ήταν το σκάρτο 30λεπτο του Φετφατζίδη. Ο χαφ της Τζένοα έβγαλε θράσος και έδωσε το κάτι παραπάνω που χρειαζόμαστε για να γίνουμε απειλητικοί. Είχε μία πολύ όμορφη προσωπική φάση και έδειξε έτοιμος να πάρει ρόλο από τον Σάντος στο Μουντιάλ.

Το Μουντιάλ είναι περίεργη διοργάνωση. Δεν είναι απαραίτητο να είσαι βασικός για να αποδειχθείς πολύτιμος. Θυμίζω πως στο Ευρωπαϊκό του 2012 πήραμε πολύτιμες βοήθειες από τον Φορτούνη. Ο Φετφατζίδης έδειξε πως σε διαστήματα που θα χρειαστεί να κρατήσουμε μπάλα και να βγάλουμε θράσος θα είναι μία πολύτιμη λύση.

Το φιλικό με τους Πορτογάλους είναι ένας καλός οδηγός. Κάτι σαν καθρέφτης. Ο Σάντος πρέπει να καταλάβει πως με ταυτόχρονη συμμετοχή των Τζιόλη, Κατσουράνη, Μανιάτη δεν πάμε πουθενά και να επαναφέρει το σχέδιο του Ευρωπαϊκού της Πολωνίας. Από το δεύτερο 45λεπτο μπορούμε να κρατήσουμε πολλά πράγματα και πάνω σε αυτήν τη βάση να δημιουργήσουμε το σχέδιο που θα πρέπει να εξελίξουμε στο Μουντιάλ.

Πηγή: Goal

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags