«Στην αρχή της σεζόν έχασα κάποια παιχνίδια, διότι είχα κάποιους τραυματισμούς, όμως στη συνέχεια δούλεψα, επανήλθα και βρίσκομαι στην αποστολή», συμπλήρωσε ο Λαρισαίος άσος, ο οποίος στη συνέχεια είπε για τον όμιλο: «Δεν υπάρχει εύκολο γκρουπ στο Παγκόσμιο Κύπελλο, εύκολη ή δύσκολη ομάφα. Βέβαια μπορεί ο οποιοσδήποτε να κάνει διάφορα σχόλια ανάλογα με τις δυσκολίες των αγώνων. Σ' αυτό το τουρνουά, πάντως, παίζουν οι πιο έμπειρες ομάδες».

«Είμαστε μία έμπειρη και καλή ομάδα και βάσει της εμπειρίας μας μπορούμε να προκριθούμε», ήταν η πρώτη απάντηση Γκέκα σε ερώτηση περί του πόσο πιθανή είναι η πρόκριση της Ελλάδας στους «16». «Τόσο εγώ όσο και οι συμπαίκτες θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για να προκριθούμε», συμπλήρωσε ο Λαρισαίος, ο οποίος στη συνέχεια απάντησε στην ερώτηση περί του ποια ομάδα θα πάρει την κούπα πλέκοντας ταυτόχρονα το εγκώμιο του Ρονάλντο.

«Είναι πολύ δύσκολο να προβλεφθεί ποια θα το πάρει, ίσως μετά τη φάση των ομίλων να είναι πιο εύκολο να πούμε κάτι», είπε και συμπλήρωσε: «Βέβαια σ' αυτό το σημείο θέλω να πω πως είμαι φαν του Ρονάλντο, ήταν και είναι το «φαινόμενο» και καταλαβαίνετε πως η καρδιά μου θέλει Βραζιλία».

«Υπάρχουν πολλοί παίκτες που μπορούν να πάρουν τον τίτλο του πρώτου σκόρερ στο Mundial, όμως πάντα υπάρχουν και οι εκπλήξεις, εύχομαι να είμαι εγώ», επεσήμανε και πρόσθεσε: «Πιστεύω ότι θα σκοράρω στη Βραζιλία, αλλά δεν ξέρω πόσα και σε ποια θέση θα είμαι στους σκόρερε».

«Υπάρχουν πολλά ονόματα παικτών που μποορούν να είναι τα αστέρια του Mundial», είπε σε σχετική ερώτηση ο Γκέκας και πρόσθεσε: «Από την Αφρική ξεχωρίζει ο Ετό και ο Ντρογκμπά. Ενώ υπάρχουν τέτοιοι παίκτες τόσος την Ευρώπη όσο και στη Λατινική Αμερική».

Όπως ήταν λογικό σε μία τέτοια συνέντευξη δεν θα μπορούσαν να λείψουν οι ερωτήσεις περί της Εθνικής και του στυλ παιχνιδιού της. Ο Γκέκας δεν απέφυγε τις απαντήσεις και ήταν ξεκάθαρος.

«Το ελληνικό ποδόσφαιρο δεν έχει μεγάλη επιρροή και επίδραση στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο, όμως η Εθνική ομάδα είναι κάτι άλλο, επιδρά σημαντικά», είπε ο Γκέκας υπονοώντας το λεγόμενο «άλλο ελληνικό ποδόσφαιρο, άλλο Εθνική Ελλάδας».

«Από το 2004 η Ελλάδα απέκτησε έναν δικό της χαρακτήρα ως Εθνική και άνοιξαν ακόμα περισσότερο οι αγορές για τους Ελληνες ποδοσφαιριστές», συμπλήρωσε ο Λαρισαίος, ο οποίος υπερασπίστηκε την όποια αμυντική τακτική του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος.

«Κάθε ομάδα ομάδα έχει το δικό της στιλ και εμείς αυτό, την άμυνα, όμως έχουμε αποδείξει ότι μπορούμε σε διαφορετικές τακτικές βάσει της δύναμης και του χαρακτήρα των αντιπάλων», επεσήμανε ο έμπειρος άσος.

«Το πιο σημαντικό για μας είναι να μην φάμε γκολ, πρώτα σκεφτόμαστε την άμυνα και μετά την επίθεση, αλλά γιατί να είναι κακό αυτό; Τότε τι να πούμε για την Ιταλία;», κατέληξε ο Λαρισαίος, ο οποίος το 2007 αποκάλυψε πως όντας παίκτης της Λεβερκούζεν ήταν κοντά στη Γαλατά, ήθελε να έρθει, αλλά η υπόθεση δεν προχώρησε.