Facebook Pixel Η Ελλάδα… βγάζει φτερά για Βραζιλία! (ΒΙΝΤΕΟ)
Ποδόσφαιρο
| 2014-06-07 04:54:00

Η Ελλάδα… βγάζει φτερά για Βραζιλία! (ΒΙΝΤΕΟ)

του Βαγγέλη Καράμαλη
Η Ελλάδα… βγάζει φτερά για Βραζιλία! (ΒΙΝΤΕΟ)

Η Εθνική νίκησε 2-1 την Βολιβία στο «Red Bull Arena» (Κονέ – Κατσουράνης τα γκολ) και πέρασε με καλό βαθμό το τελευταίο τεστ πριν το Μουντιάλ. Κορυφαίος ο Σαμαράς, σε κακή βραδιά ο Γκέκας.
 

Η Ελλάδα πανηγύρισε τα πρώτα της γκολ στο 2014, καθώς νίκησε 2-1 την Βολιβία με δύο κεφαλιές των Κονέ και Κατσουράνη και πάει… φορτσάτη στο Μουντιάλ, όπου στην πρεμιέρα το επόμενο Σάββατο, θα αντιμετωπίσει την Κολομβία, η οποία έχει παρόμοιο στυλ παιχνιδιού με την σημερινή μας αντίπαλο.

Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα είχε καλή παρουσία στο πρώτο εικοσάλεπτο, χαλάρωσε μετά το πρώτο γκολ και στο δεύτερο ημίχρονο (μετά το 2-0), την μπέρδεψαν οι πολλές αλλαγές. Εξαιρετικοί ήταν οι Κονέ – Κατσουράνης που πέτυχαν τα γκολ, κορυφαίος ο Σαμαράς, σε κακή βραδιά ο Γκέκας που έχασε τρεις μεγάλες ευκαιρίες για να βρει δίχτυα, ενώ ο Καρνέζης φέρει ευθύνη για το γκολ της Βολιβίας.

Η άμυνα, όσο είχε «κανονική» τετράδα τα πήγε πολύ καλά, ενώ για δεύτερο σερί ματς είχαμε σωστή ανάπτυξη και αρκετές ευκαιρίες.

Πάγκο ο Φέτφα, κορυφή Γκέκας, μέσα ο Κονέ

Ο Φερνάντο Σάντος στο τελευταίο φιλικό της Εθνικής πριν από το Μουντιάλ, αποφάσισε να μοιράσει το χρόνο και να ξεκινήσει με μία ενδεκάδα που μάλλον δεν θα είναι ακριβώς η «βασική».Κάτω από τα δοκάρια ήταν ο Καρνέζης, με τους Τοροσίδη και Χολέμπας να είναι τα δύο μπακ από δεξιά και αριστερά. Κεντρικό αμυντικό δίδυμο ήταν ο Μόρας και ο Μανωλάς. Αμυντικό χαφ ο Κατσουράνης, με τους Μανιάτη Κονέ μπροστά του, ο Σαλπιγγίδης ξεκίνησε δεξιά και ο Σαμαράς αριστερά, ενώ στην κορυφή ήταν ο Γκέκας.

Τα… άχαστα ο Γκέκας, γκολάρα ο Κονέ

Η Ελλάδα μπήκε φουριόζα στο παιχνίδι και από τα πρώτα λεπτά κατάφερε να κερδίσει πολύ εύκολα τη μάχη του κέντρου, αφού οι Βολιβιανοί είχαν αποφασίσει να μας δώσουν χώρο και να παίξουν με αντεπιθέσεις. Η Εθνική είχε τον Κατσουράνη μπροστά από τους αμυντικούς ως… σκούπα, ο οποίος μάζευε την μπάλα και μοίραζε παιχνίδι, ενώ Σαμαράς και Κονέ «ανέβαζαν» στην επίθεση.

Μετά το 20λεπτο το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα άρχισε να πατάει και στην αντίπαλη περιοχή, ενώ στο 12’ έχασε τεράστια ευκαιρία για να ανοίξει το σκορ. Ο Κατσουράνης έβγαλε ωραία στην κόντρα στον Σαμαρά, αυτός κινήθηκε εξαιρετικά στα πλάγια, γύρισε στον Γκέκα, όμως αυτός αμαρκάριστος στη μικρή περιοχή, κατάφερε (!) να στείλει την μπάλα άουτ! Ίδια κατάληξη είχε το σουτ του Λαρισαίου επιθετικού και επτά λεπτά αργότερα, όταν και πάλι από σέντρα του «Σαμ», σούταρε ολομόναχος εντός περιοχής ψηλά άουτ.

Αυτό που δεν μπόρεσε όμως να κάνει ο Γκέκας, το έκανε ο Κονέ στο 21’! Ο Σαλπιγγίδης έβγαλε ωραία την σέντρα από δεξιά και ο Παναγιώτης με όμορφη κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, έγραψε το 1-0 και πανηγύρισε το πρώτο γκολ της Εθνικής στο 2014, αλλά και το πρώτο δικό του με το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα. Μετά το γκολ, η Ελλάδα έριξε ρυθμούς, δεν ξαναβγήκε μπροστά με αξιώσεις και έδωσε δικαιώματα στην Βολιβία, η οποία μέχρι το τέλος του ημίχρονου απείλησε με 2-3 μακρινά σουτ.

Δοκιμές στην άμυνα, γκολ με… κομπίνα!

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Φερνάντο Σάντος έριξε στο ματς τον Βύντρα, ο οποίος αγωνίστηκε στο κέντρο της άμυνας μαζί με τον Μόρα, με τον Πορτογάλο να «τσεκάρει» κι άλλα κεντρικά δίδυμα, σε περίπτωση που δεν μπορέσει να αγωνιστεί ο τραυματίας Παπασταθόπουλος. Η Εθνική επιθετική πάντως ξεκίνησε και πάλι αρκετά καλά και στο 53’ ευτύχησε να πετύχει και δεύτερο γκολ, όταν ο Χολέμπας εκτέλεσε το κόρνερ και ο Κατσουράνης με υπέροχη κεφαλιά στο πρώτο δοκάρι, έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 2-0. Μετά το γκολ πάντως η Εθνική είχε κι άλλη μία μεγάλη ευκαιρία, όταν στο 61’ ο Γκέκας βγήκε τετ α τετ, όμως δεν μπόρεσε να νικήσει τον Κινιόνες. Από το 55’ ο Σάντος προχώρησε σε νέες δοκιμές στην άμυνα, τραβόντας στα σέντερ μπακ τον Κατσουράνη (μαζί με Μόρα), στα χαφ πέρασε ο Ταχτσίδης και δεξιά στην άμυνα ο Βύντρα.

Οι δοκιμές έφεραν λάθη και τα λάθη… γκολ

Οι πολλές αλλαγές στην άμυνα, έφεραν πρώτα το λάθος του Κατσουράνη στο 58’, με το οποίο ο Νάνσεκ βγήκε ολομόναχος τετ α τετ, αλλά πλάσαρε άουτ και τελικά το γκολ για την Βολιβία στο 68’, όταν ο Καρντόσο έκανε το σουτ έξω από την περιοχή, ο Καρνέζης δεν υπολόγισε καλά την πορεία της μπάλας και την είδε τελικά να καταλήγει στα δίχτυα του. Στο τελευταίο 20λεπτο το παιχνίδι «άνοιξε» πολύ, η μπάλα πήγαινε πάνω – κάτω και παρότι η Εθνική έφτανε εύκολα περιοχή των Βολιβιανών, δεν μπόρεσε να δημιουργήσει κάποια καλή ευκαιρία. Έτσι το ματς έληξε 2-1 με την Ελλάδα να βρίσκει επιτέλους γκολ, αλλά και συγχρόνως να δέχεται…
 







 

Ελλάδα (Φερνάντο Σάντος): Καρνέζης, Τοροσίδης (59’ Ταχτσίδης), Χολέμπας, Μόρας, Μανωλάς (46’ Βύντρα), Κατσουράνης, Μανιάτης, Κονέ (59’ Καραγκούνης), Σαλπιγγίδης (59’ Φετφατζίδης), Σαμαράς (78’ Χριστοδουλόπουλος), Γκέκας (65’ Μήτρογλου)

Βολιβία (Χαβιέρ Αθκαργκόρτα): Κινιόνιεθ, Εγκίνο, Μπεχαράνο, Γκουτιέρεζ (84’ Ζεντένο), Μελεάν (61’ Μπεχαράνο Ντάνι), Ραλντές, Τσουμασέρο (68’ Μιράντα), Μοχίκα (46’ Καρντόζο), Μπεχαράνο Ντ. (78’ Αρασκάιτα), Μορένο, Άρτσε (83’ Πένα)

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags