Facebook Pixel Νικηφόρα η Χιλή (3-1), ζόρικα τα «καγκουρό»!
Ποδόσφαιρο
| 2014-06-14 02:53:00

Νικηφόρα η Χιλή (3-1), ζόρικα τα «καγκουρό»!

Νικηφόρα η Χιλή (3-1), ζόρικα τα «καγκουρό»!

Σε ένα… απρόσμενα καλό ματς, η Χιλή, αν και προηγήθηκε στο 14` με 2-0, έφτυσε αίμα για να νικήσει τελικά με 3-1 τους φιλότιμους Αυστραλούς, διαμορφώνοντας το τελικό σκορ στις καθυστερήσεις

Αλέξις Σάντσεζ (12`) και Βαλδίβια (14`) φάνηκε να καθαρίζουν γρήγορα το ματς για τη Χιλή, που «κάθισε» πάνω σ` αυτό το 2-0 και μόλις έγινε το 2-1 από τον Κέιχιλ στο 35`… έτρεχε και δεν έφτανε! Οι τρεχαλατζήδες και νεανικοί Αυστραλοί με τον έμπειρο Κέιχιλ ηγέτη έβαλαν δύσκολα στους Χιλιανούς που τελικά με νύχια και δόντια κράτησαν το 2-1, ώσπου ο Μποσεζούρ να κάνει το 3-1 στο 90+1`, μπαίνοντας με το δεξί στο Μουντιάλ. Η Χιλή έχει λοιπόν 3β., όσους και οι Ολλανδοι στον Β` όμιλο.

«Τάκα-τάκα» οι Χιλιανοί και… αντίδραση

Αναγνωριστικό ήταν το πρώτο δεκάλεπτο για τις δύο ομάδες, αλλά την πρώτη φορά που οι Χιλιανοί πάτησαν με αξιώσεις στην περιοχή των Αυστραλών κατάφεραν να σκοράρουν! Στο 12` ο Αλέξις Σάντσεζ με κοντινό σουτ άνοιξε το σκορ μετά από αμυντική ολιγωρία των «καγκουρό»!

Πριν προλάβουν οι Αυστραλοί να συνέλθουν, στο 14` ο Σάντσεζ έγινε δημιουργός αυτή τη φορά, με τον Βαλδίβια να κάνει με σουτ από το ύψος της περιοχής το 2-0!!

Οι Νοτιοαμερικάνοι στη συνέχεια ήλεγξαν φυσικά απόλυτα το ματς, με τους φιλότιμους Αυστραλούς να έχουν μια… υποψία για καλή φάση στο 24` αλλά ο Λέκι σέντραρε απελπιστικά άστοχα από τα δεξιά.

Τελικά, σε μια από τις πολλές σέντρες που επεχείρησαν οι Αυστραλοί, στο 35`ο Κέιχιλ με καλοζυγισμένη κεφαλιά στο δεύτερο δοκάρι μείωσε σε 2-1! Μάλιστα, στο 37` ο Μπράβο αναγκάστηκε να επέμβει σε σουτ του Λέκι για να κρατήσει το σκορ! Το ημίχρονο λοιπόν έληξε 2-1 με τους Χιλιανούς να επαναπαύονται με το γρήγορο 2-0 και τον Κέιχιλ να ξαναβάζει τα «καγκουρό» στο κόλπο.

Τα χρειάστηκαν οι Χιλιανοί

Στο β` μέρος, η Αυστραλία πίεσε, το πάλεψε και πέτυχε και γκολ με τον Κέιχιλ στο 53`, το οποίο πάντως ορθά δεν μέτρησε ως οφσάιντ. Τα «καγκουρό» είχαν αναθαρρήσει και στο 56` ο Μπράβο είπε «όχι» στο σουτ του Μπρεσιάνο!

Επιτέλους (!), η τεχνολογία «hawk-eye» φάνηκε χρήσιμη στο 61`, όταν ο Βάργκας «τσίμπησε» την μπάλα, αλλά έδιωξε με τάκλιν πριν η μπάλα περάσει τη γραμμή ο Ουίλκινσον! Στο μεταξύ, στην επόμενη φάση ο Μπρεσιάνο και πάλι είχε ένα καλό σουτ που πέρασε λίγο άουτ.

Οι Αυστραλοί ήταν σαφώς καλύτεροι στο β` μέρος, με τους Χιλιανούς να κάνουν πολλά λάθη, σε ένα ματς με πολύ καλό ρυθμό πάντως. Ο «συνήθης ύποπτος» Κέιχιλ απείλησε πάλι με το κεφάλι στο 70`, με τον αγώνα να κρέμεται σε μια κλωστή!

Οι Νοτιοαμερικάνοι έπαιζαν ξεκάθαρα πλέον με τον χρόνο, για να κρατήσουν το υπέρ τους 2-1 και τελικά στις καθυστερήσεις ο Μποσεζούρ με σουτ έξω από την περιοχή λύτρωσε τους συμπατριώτες του για το τελικό 3-1.

Χιλή (Ρ.Σαμπάολι): Μπράβο, Ίσλα, Μεδέλ, Χάρα, Μένα, Μαρσέλο Ντίας, Αράνγκις, Βιδάλ (60' Φελίπε Γκουτιέρες), Βαλδίβια (68' Μποσεζούρ), Αλέξις Σάντσες, Εντουάρντο Βάργκας (88' Πινίγια).

Αυστραλία (Α.Ποστέκογλου): Ράιαν, Φράνιτς (49' ΜακΓκάουαν), Γουίλκινσον, Σπιράνοβιτς, Ντάβιντσον, Μίλιγκαν, Τζέντινακ, Μπρεσιάνο (78' Τροΐζι), Όαρ (69' Χάλοραν), Λέκι, Τιμ Κέιχιλ.
 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags