Facebook Pixel Η Ιαπωνία είχε Χόντα, αλλά η Ακτή... προσόντα!
Ποδόσφαιρο
| 2014-06-15 05:54:00

Η Ιαπωνία είχε Χόντα, αλλά η Ακτή... προσόντα!

Η Ιαπωνία είχε Χόντα, αλλά η Ακτή... προσόντα!

Η γκολάρα του Χόντα δεν έφτασε στην Ιαπωνία. Η Ακτή Ελεφαντοστού μόλις μπήκε ο Ντρογκμπά, έβαλε δύο γκολ σε δυο λεπτά (Μπόνι, Ζερβίνιο), νίκησε 2-1 και έπιασε την Κολομβία στην κορυφή του ομίλου της Εθνικής μας.

Το παιχνίδι ξεκίνησε με τους καλύτερους οιωνούς για την Ιαπωνία, η οποία ευτύχησε να προηγηθεί σχετικά νωρίς (16') με τον Χόντα να δείχνει την κλάση του και με εντυπωσιακό αριστερό σουτ, μετά από προσποίηση στον Τουρέ, να στέλνει την μπάλα στο "παραθυράκι" του Μπαρί.

Το σοκ του γρήγορου γκολ επηρέασε για αρκετή ώρα τους παίκτες της Ακτής Ελεφαντοστού, οι οποίοι είδαν τους Γιαπωνέζους να απειλούν και πάλι με τον Ουτσίντα (20'), αλλά και με τον Χόντα (21'). Οι Αφρικανοί, μετά το 30' ισορρόπησαν και προσπάθησαν να πιέσουν, χωρίς να καταφέρουν κάτι σημαντικό.

Τα δεδομένα δεν άλλαξαν ούτε στο πρώτο τέταρτο του δευτέρου ημιχρόνου, με την Ιαπωνία να κρατάει το 1-0 και την Ακτή Ελεφαντοστού να μην μπορεί να απειλήσει. Όλα άλλαξαν με την είσοδο του Ντρογμπά στο 62' (αντί του αμυντικού χαφ Ντιέ).

Η περιοχή "γέμισε" και χωρίς ο μεγάλος σταρ να σκοράρει ή να δημιουργήσει, έγινε η ανατροπή. Δημιουργός και των δύο γκολ ήταν ο Οριέ, με ισάριθμες σέντρες από δεξιά, τις οποίες μετέτρεψαν σε γκολ ο Μπόνι στο 64' και ο Ζερβίνιο στο 66'.

Πλέον, η Ακτή Ελεφαντοστού είχε το πάνω χέρι και το κράτησε μέχρι το τέλος μαζί με τη νίκη 2-1. Μάλιστα, δύο φορές ο Ντρογμπά λίγο έλειψε να κάνει το 3-1, όμως στο 82' τον σταμάτησε ο Καβασίμα και στο 85' το σουτ του κόντραρε και πέρασε ελάχιστα έξω.

Με το αποτέλεσμα αυτό, η βαθμολογία του 3ου ομίλου του Μουντιάλ μετά την 1η αγωνιστική διαμορφώθηκε ως εξής: Κολομβία, Ακτή από 3, Ιαπωνία, Ελλάδα 0.

Ακτή Ελεφαντοστού (Σαμπρί Λαμουσί): Μπαρί, Οριέ, Μποκά (75' Τζάκπα), Μπαμπά, Ζοκορά, Τιοτέ, Γιάγια Τουρέ, Ντιέ (62' Ντρογμπά), Ζερβίνιο, Μπόνι (78'  Για-Κονάν), Καλού.

Ιαπωνία (Αλμπέρτο Τζακερόνι): Καβασίμα, Ουτσίντα, Νταγκατόμο, Μορισίγκε, Καγκάβα (86' Κακιτάνι), Γιαμαγκούτσι, Χασέμπε (54' Εντό), Οζάκο (68' Οκούμπο), Χόντα, Οκαζάκι.
 
Κίτρινες: Μπαμπά (54'), Ζοκορά (58'), Μορισίγκε (64').

Διαιτητής: Εν. Όσες (Χιλή).

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags