Η Γαλλία... ίδρωσε για 43 λεπτά κόντρα στην Ονδούρα, ωστόσο ο Παλάσιος με τον πέναλτι που έκανε γκρεμίζοντας εντός περιοχής τον Πογκμπά λίγο πριν φύγει το ημίχρονο, βοήθησε τον Μπενζεμά να κάνει το 1-0 και ουσιαστικά ελαχιστοποίησε τις πιθανότητες της ομάδας του να διεκδικήσει κάτι καλό από το ματς, αφού αποβλήθηκε με κόκκινη κάρτα (δεύτερη κίτρινη). Στο δεύτερο μέρος ο Μπενζεμά έστειλε άλλες δύο φορές την μπάλα στα δίχτυα (το ένα χρεώθηκε σωστά ως αυτογκόλ στον τερματοφύλακα) και οι «μπλε» πήραν άνετα τη νίκη...

Στα δύο δοκάρια... δώρο πέναλτι!

Έπρεπε να φτάσουμε περίπου στο 15` για να δούμε την πρώτη καλή ευκαιρία στο ματς, με τον 37χρονο Βαγιαδάρες να διώχνει δύσκολα σε κόρνερ (η μπάλα βρήκε και δοκάρι) το πλασέ του Ματουιντί. Οι Γάλλοι είχαν την κατοχή, κυκλοφορούσαν την μπάλα, αλλά πλην της φάσης με τον Ματουιντί δεν είχαν απειλήσει.

Οι "μπλε" πάντως στάθηκαν εκ νέου άτυχοι, όταν στο 22` ο Γκριζμάν με κοντινή κεφαλιά σημάδεψε και πάλι το δοκάρι! Νέα ευκαιρία μόλις δυο λεπτά μετά, όταν  βγήκαν ταχύτατα στην κόντρα, όμως ο Καμπάιγ σε ρόλο φορ δεν βρήκε στόχο με το κεφάλι. Στο 26` ο αγώνας άναψε με τους Παλάσιος και Πογκμπά να βρίσκονται στο έδαφος με τον παίκτη της Ονδούρας να πατάει τον Γάλλο χαφ, που ανταπέδωσε και τελικά αμφότεροι να "κιτρινίζονται" από τον Βραζιλιάνο ρέφερι Ρίτσι!

Οι πολλές διακοπές χάλασαν το ρυθμό, με τους παίκτες του Ντεσάν να ελέγχουν το ματς και την Ονδούρα να βρίσκεται σε θέση άμυνας. Μια, δυο, τρεις, το κακό έγινε για την ομάδα της Κ.Αμερικής στο 43`. Ο Παλάσιος γκρέμισε τον Πογκμπά μες στην περιοχή και ο Ρίτσι τον απέβαλε με δεύτερη κίτρινη, δείχνοντας παράλληλα άσπρη βούλα. Ο Μπενζεμά δεν αστόχησε, κάνοντας το 1-0 στο 45`, το οποίο ήταν και σκορ ημιχρόνου. Δίκαιο το αποτέλεσμα, θα μπορούσαν οι Γάλλοι να είχαν προηγηθεί πιο νωρίς.

Μία γκολάρα... μία αυτογκολάρα!

Στο δεύτερο ημίχρονο, τα πράγματα ήταν πλέον πολύ απλά για την Γαλλία, η οποία παίζοντας με παίκτη παραπάνω, δεν δυσκολεύτηκε καθόλου να διευρύνει το σκορ. Συγκεκριμένα, στο 48' ο Μπενζεμά με πολύ ωραίο σουτ έστειλε την μπάλα στο δοκάρι, ωστόσο στην επαναφορά ο πορτιέρο της Ονδούρας δεν μπόρεσε να μπλοκάρει και την έστειλε τελικά στα δίχτυα του για το 2-0. Το γκολ αυτό... ελευθέρωσε τους «μπλε», οι οποίοι παίζοντας χωρίς άγχος στην συνέχεια, έχασαν κάποιες καλές ευκαιρίες, όπως το σουτ του Μπενζεμά στο 55' μετά από ωραίο συνδυασμό με τον Γκριζμάν, το οποίο απέκρουσε ο Βαγιαδαρές.

Στο 72' ωστόσο, ο επιθετικός της Γαλλίας δεν... χαρίστηκε, σημάδεψε σωστά με σουτάρα εντός περιοχής και έγραψε το 3-0. Αυτό ήταν και το τελικό σκορ της αναμέτρησης, καθώς στο τελευταίο τέταρτο ο ρυθμός του ματς έπεσε πάρα πολύ και οι δύο ομάδες απλά περίμεναν την λήξη...