Facebook Pixel Σιέστα κι άστα!
Ποδόσφαιρο
| 2014-06-17 23:51:00

Σιέστα κι άστα!

Σιέστα κι άστα!

Το μαχητικό Μεξικό "κοίμισε" για μεγάλο διάστημα τη Βραζιλία και τελικά απέσπασε ισοπαλία 0-0 στην πρεμιέρα της 2ης αγωνιστικής του Μουντιάλ. Κατέβασε τα ρολά ο τερματοφύλακας Οτσόα.

Την... υπερηχητική Βραζιλία που περιμέναμε, δεν την είδαμε να εμφανίζεται στην Φορταλέτσα. Με τον Νεϊμάρ να υποφέρει στην αρχή από τα δυνατά μαρκαρίσματα των Μεξικανών και τα υπόλοιπα αστέρια του Σκολάρι να μένουν στα... ρηχά, η Σελεσάο κινήθηκε στη μετριότητα και δεν πρόσφερε το θέαμα που περίμεναν οι φίλοι της ανά τον πλανήτη. Εξαιρετική εμφάνιση από το Μεξικό που είχε με μεγάλα κέφια τον Οτσόα και δημιούργησε τις φάσεις για να... σοκάρει την "οικοδέσποινα" του Μουντιάλ.

Έπειτα από ένα νευρικό πρώτο 20λεπτο και την απειλή των φιλοξενούμενων στο 24', όταν ο Ζούλιο Σέζαρ απέκρουσε με τις άκρες των δαχτύλων του το δυνατό του Ερέρα, η Βραζιλία άρχισε να βρίσκει ρυθμό και στο 26' θα μπορούσε να σηκώσει το γήπεδο στο πόδι. Η "γλυκιά" σέντρα του Ντάνι Άλβες βρήκε το κεφάλι του Νεϊμάρ, που έπιασε την "καρφωτή" κεφαλιά υποχρεώνοντας τον καταπληκτικό Οτσόα στην απόκρουση του αγώνα.

Ο τερματοφύλακας του Μεξικού έδειξε την κλάση του σε άλλες δυο καλές στιγμές της Σελεσάο, στο 35' και στο 44'. Στην πρώτη μπλόκαρε την κεφαλιά του Φρεντ και στη δεύτερη είπε "όχι" στο τετ α τετ με τον Παουλίνιο.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με την ομάδα του Ερέρα να παίρνει τον έλεγχο του κέντρου και του ματς και να απειλεί με τον Βάσκες (55'), τον Ντος Σάντος (56'), αλλά και με τον Ερέρα (57'). Οι Βραζιλιάνοι μετά το 60' ισορρόπησαν και προσπάθησαν να πιέσουν, χωρίς να καταφέρουν κάτι σημαντικό, πέρα από το καλοχτυπημένο φάουλ του Νεϊμάρ που κατέληξε δίπλα από το δεξί δοκάρι του Οτσόα (63'). Ο Βραζιλιάνος σταρ, από τα πόδια του οποίου περνούσε όλο το παιχνίδι της Σελεσάο, θα μπορούσε να σκοράρει στο 69', αλλά ο ήρωας του Μεξικού, Οτσόα, δήλωσε "παρών" σε ακόμα μια δύσκολη φάση για την άμυνά του.

Τα δεδομένα δεν άλλαξαν ούτε στο τελευταίο 20λεπτο. Το μόνο που θα μπορούσε να αλλάξει ήταν το αριθμητικό πλεονέκτημα στο 79', αλλά ο Τούρκος διαιτητής Τσακίρ "χαρίστηκε" στον Τιάγκο Σίλβα και του έβγαλε την κίτρινη κάρτα για πολύ σκληρό μαρκάρισμα στον Τσιταρίτο, που ήταν για κόκκινη.

Το κερασάκι στην... τούρτα της μεγαλειώδους εμφάνισης του Οτσόα μπήκε στο 86', με τον Μεξικανό να αποκρούει καταπληκτικά την κεφαλιά του Τιάγκο Σίλβα από το ύψος της μικρής περιοχής, επιβεβαιώνοντας πως απόψε ήταν... ανίκητος!!!

Στο φινάλε του αγώνα, το Μεξικό λίγο έλειψε να κάνει "κηδεία" στην Φορταλέτσα, καθώς το σουτ του Γκουαρδάδο στο 90' πέρασε ελάχιστα άουτ και στο αμέσως επόμενο λεπτό ο Ζούλιο Σέζαρ έδειξε την κλάση σε νέο σουτ του Χιμένες για να μείνει το 0-0 μέχρι το τέλος.

Βραζιλία (Λουίζ Φελίπε Σκολάρι): Σέζαρ, Ντάνι Άλβες, Σίλβα, Νταβίντ Λουίζ, Μαρσέλο, Ραμίρες (46' Μπερνάρντ), Λουίζ Γκουστάβο, Παουλίνιο, Όσκαρ (84' Γουίλιαν), Φρεντ (68' Τζο), Νεϊμάρ.

Μεξικό (Μιγκέλ Ερέρα): Οτσόα, Ροντρίγες, Μάρκες, Μορένο, Λαγιούν, Αγιλάρ, Ερέρα, Βάσκες, Γκουαρδάδο, Περάλτα (73' Τσιτσαρίτο), Ντος Σάντος (84' Χιμένες).
 
Κίτρινες: Ραμίρες (45'), Τιάγκο Σίλβα (79') - Αγκιλάρ (59'), Βάσκες (62').

Διαιτητής: Τσακίρ (Τουρκία).

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags