Facebook Pixel "Οράνιε" νίκη, σεβασμός στα "καγουρό"!
Ποδόσφαιρο
| 2014-06-18 20:49:00

"Οράνιε" νίκη, σεβασμός στα "καγουρό"!

"Οράνιε" νίκη, σεβασμός στα "καγουρό"!

Στο καλύτερο ίσως μέχρι στιγμής ματς του Μουντιάλ, η Ολλανδία ντούμπλαρε τις νίκες της στον Β` όμιλο με το 3-2 επί της αξιόμαχης Αυστραλίας. Καταπληκτικός αγώνας με ανατροπές στο σκορ, γκολάρες από Ρόμπεν, Κέιχιλ και... γκάφα γκολκίπερ!

Χορτάσαμε θέαμα στο γήπεδο του Πόρτο Αλέγκρε με την Ολλανδία να επικρατεί με 3-2 της Αυστραλίας και να είναι αγκαλιά με την πρόκριση από τον Β` όμιλο, σε αντίθεση με τα "καγκουρό" που ουσιαστικά αποχαιρέτησαν. Δεν ήταν μόνο τα φοβερά γκολ των Ρόμπεν, Κέιχιλ, είδαμε έναν παίκτη-αποκάλυψη, τον Ντεπάι (1 γκολ, 1 ασίστ) και το... κλασικό πλέον λάθος γκολκίπερ από τον Ράιαν στο τρίτο γκολ! Πάντα τέτοια (ματς)!

Απλά... ΓΚΟΛΑΡΕΣ!

Δίχως ρυθμό και φάσεις κύλησε το πρώτο 10λεπτο στο Πόρτο Αλέγκρε, με την Ολλανδία να κάνει παιχνίδι υπομονής, παραδόξως, περιμένοντας τους Αυστραλούς, οι οποίοι με τη σειρά τους δεν έδειχναν φοβερή... διάθεση να επιτεθούν, αν και είχαν μια καλή φάση με τον Μπρεσιάνο στο 16`.

Έφτανε όμως μια καταπληκτική κούρσα από το κέντρο του Άριεν Ρόμπεν στο 20` που μπήκε κατά μέτωπο από τα αριστερά και με άψογο σουτ έκανε το 1-0! Η χαρά των "οράνιε" κράτησε μόλις 1`, καθώς στο 21` ο Τιμ Κέιχιλ με ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΟ βολέ στην κίνηση μέσα από την περιοχή ισοφάρισε σε 1-1! Απίστευτα πράγματα!

Τα δύο γκολ σαφώς και έβαλαν "φωτιά" στο ματς, με τα "καγκουρό" να φτάνουν κοντά στο 2-1 με το σουτ του Μπρεσιάνο έξω από την περιοχή στο 31`, ο οποίος μαζί με τους Λέκι, Όουρ και Κέιχιλ (χάνει το ματς με Ισπανία) είχαν αναστατώσει την αμυντική τριάδα των Ολλανδών. Στο τελευταίο 10λεπτο του πρώτου μέρους ο ρυθμός έπεσε, με τους παίκτες του Φαν Χάαλ να τα έχουν βρει "σκούρα" κόντρα στους Αυστραλούς. Μέσα σ` όλα, οι Ολλανδοί έχασαν και τον Ίντι που τραυματίστηκε, με τον Ντεπάι να παίρνει τη θέση του και τη διάταξη πλέον από 3-4-1-2 να γίνεται 4-3-3.

Ματσάρα στο β`!

Άσχημα ξεκίνησε το β` μέρος για τον Φαν Πέρσι που δέχτηκε κίτρινη και χάνει το ματς με τη Χιλή... Τα χειρότερα όμως για τους "οράνιε" ήρθαν στο 53` με τον Γιάνμαατ να κάνει καθαρά χέρι και τον Χαϊμουντί να δίνει πέναλτι! Ο Γέντινακ δεν αστόχησε γράφοντας το Αυστραλία-Ολλανδία 2-1! Εκεί που οι Αυστραλοί είχαν πάρει τα πάνω τους και πίεζαν για το 3-1, ο Φαν Πέρσι πήρε την κάθετη από τον Ντεπάι μες στην περιοχή και κεραυνοβόλησε τον Ράιαν για το 2-2!

Μετά από ένα λάθος της ολλανδικής άμυνας οι Αυστραλοί έφτασαν μια ανάσα από το 3-2 στο 67` με τον Λέκι και στην επίθεση τους οι Ολλανδοί έβαλαν αυτοί το τρίτο γκολ με το μακρινό σουτ του Ντεπάι και τον λάθος υπολογισμό του Ράιαν! Φοβερό παιχνίδι!

Η μπάλα πήγαινε πλέον πάνω-κάτω με τα "καγκουρό" να μην παρατάνε το ματς, αφού ο Ποστέκογλου με αλλαγές ανανέωσε την επίθεση του και τους Ολλανδούς να ψάχνουν το 4-2! Ο Ράιαν πάντως στο 74` είπε "όχι" στο δυνατό σουτ του Ντε Γιόνγκ, με τους "οράνιε" να έχουν βρει για τα καλά ρυθμό μπροστά, αλλά να είναι ασταθείς στην άμυνα. Όσο περνούσε η ώρα, οι "οράνιε" φρόντιζαν περισσότερο τα νώτα τους για να κρατήσουν το 3-2, όπως και τελικά τα κατάφεραν!

ΣΚΟΡΕΡ: 21' Κέχιλ, 54'πεν. Γέντινακ – 20' Ρόμπεν, 58' Φαν Πέρσι, 68' Ντεπάι
ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Τζ. Χαμουιντί (Αλγερία)
ΚΙΤΡΙΝΕΣ: 43' Κέχιλ, - 47 Φαν Πέρσι
ΚΟΚΚΙΝΕΣ:

AΥΣΤΡΑΛΙΑ (Α. Ποστέκογλου): Ράιαν, Ντέιβιντσον, Σπιράνοβιτς, ΜακΓκάουαν, Γουίκινσον, Κέιχιλ (69' Χάλοραν), Λέκι, Γέντινακ, ΜακΚέι, Μπρεσιάνο (51' Μπόζανιτς), Ορ (77' Τάγκαρτ).
ΟΛΛΑΝΔΙΑ (Λ. Φαν Χάαλ): Σίλεσεν, Φλάαρ, Ντε Φράι, Μάρτινς Ιντι (45+'λ.τ. Ντεπάι), Μπλιντ, Γιανμάατ, Ντε Γιόνγκ, Ντε Γκουζμαν (78' Βαϊνάλντουμ), Σνέιντερ, Ρόμπεν Φαν Πέρσι (87' Λενς).


 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags