Αμέσως μετά το τελευταίο σφύριγμα, χιλιάδες Γάλλοι έστησαν τρελό πάρτι έξω από την Αρένα Φόντε Νόβα στην πόλη Σαλβαδόρ της Βραζιλίας.

Μετά το εντυπωσιακό ξεκίνημα στη διοργάνωση, ονειρεύονται την επανάληψη του κατορθώματος της παρέας του Ζιντάν το 1998, όταν κατέκτησαν το τρόπαιο ως διοργανωτές.

«Τους δώσαμε δύναμη από την εξέδρα και οι παίκτες έδωσαν τα πάντα στο γήπεδο. Μας έκαναν ευτυχισμένους. Είμαστε στην Βραζιλία. Ζήτω η Γαλλία! Θα πάμε μέχρι τον τελικό και θα κερδίσουμε το κύπελλο», δήλωσε ένας φίλαθλος, ενώ ένας άλλος συμπλήρωσε: .

«Η γενιά του 98 τελείωσε. Πρέπει να τους ξεχάσουμε. Έχουμε μια νέα γενιά και θα κερδίσουμε το Μουντιάλ με ηγέτη τον Καρίμ Μπενζεμά».

Κατήφεια για την βαριά ήττα επικρατεί στο στρατόπεδο των Ελβετών, που πάντως διατηρούν ελπίδες πρόκρισης στους «16».

«Δεν περιμέναμε αυτό το αποτέλεσμα. Τουλάχιστον βάλαμε δυο γκολ και αυτό είναι κάτι. Αλλά το αποτέλεσμα είναι άσχημο. Δεν το περιμέναμε», δήλωσε ένας απογοητευμένος ελβετός φίλαθλος.

Το Παγκόσμιο Κύπελλο της Βραζιλίας χαρακτηρίζεται ήδη από πολλούς το Μουντιάλ των εκπλήξεων, μετά τους πρόωρους αποκλεισμούς της κατόχου του τροπαίου Ισπανίας και της Αγγλίας από την συνέχεια της διοργάνωσης.

Copyright © 2014 euronews