Η αντίδραση από τη χώρα της Κεντρικής Αμερικής ήταν άμεση. Καθώς, εκτός του ότι υπήρξε πρόβλημα με την αναχώρηση της ομάδας από το Ρεσίφε για το Σάο Πάολο, πρόκειται για μια κίνηση που αφήνει πολλές υπόνοιες, σχετικά με την επιτυχημένη πορεία της μέχρι τώρα στο Μουντιάλ. Με τη FIFA ουσιαστικά να αμφισβητεί την καθαρότητα των νικών με Ουρουγουάη και Ιταλία, που της χάρισαν την πρόκρισή στους "16" της διοργάνωσης και την πρωτιά του στον 4ο Όμιλο.

Σύμφωνα με τον Τύπο της χώρας, η Παγκόσμια Ομοσπονδία έδωσε εξηγήσεις στην Κόστα Ρίκα, τονίζοντας ότι αρκετοί παίκτες της ομάδας της Κεντρικής Αμερικής δεν είχαν περάσει έλεγχο πριν από την σέντρα της διοργάνωσης.

Ο πρόεδρος της Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας της Κόστα Ρίκα, Εντουάρντο Λι, επεσήμανε για το συγκεκριμένο ζήτημα: "Δεν ξέρω, με εκπλήσσει, εμείς 7 παίκτες και οι άλλοι 2. Είναι παράξενο, δεν είναι δίκαιο, θα μιλήσω με την FIFA".

Οι παίκτες που τελικά πέρασαν έλεγχο ντόπινγκ ήταν οι Μπρίαν Ρουίς, Μάικλ Μπαράντες, Κέιλορ Νάβας, Σέλσο Μπόρχες, Κρίστιαν Μπολάνιος, Μάρκος Ουρένια και Ντιέγκο Κάλβο. Όλοι τους παίκτες που αγωνίζονται σε ευρωπαϊκές ομάδες και ιδίως στη Σκανδιναβία.

Ο Μπρίαν Ρουίς τόνισε για το περιστατικό: "Είναι μία δυσάρεστη κατάσταση. Δεν έχουμε να κρύψουμε τίποτα. Όπως φαίνεται προετοιμαστήκαμε κατάλληλα για το Μουντιάλ . Ίσως κάποιοι να μην πιστεύουν αυτά που κάνουμε. Ίσως ενοχλεί κάποιους. Δεν μπορούμε όμως να κάνουμε κάτι για αυτό, δεν έχουμε πρόβλημα να κάνουμε εξετάσεις".

Δηλώσεις έκανε και ο εκπρόσωπος Τύπου της Ομοσπονδίας, Χίνα Οσκομπάρ, ο ποίος ανέφερε: "Πρέπει να ταξιδέψουμε σήμερα το απόγευμα πίσω στο Σάο Πάουλο, αν δεν τελειώσουν εγκαίρως οι 7 παίκτες τις εξετάσεις θα πρέπει να τους πληρώσουν ξενοδοχείο να μείνουν στο Ρεσίφε και να ταξιδέψουν αύριο".

Πηγή: soccerplus.gr