Facebook Pixel Με Βαρέλα, αλλά στον... πάτο!
Ποδόσφαιρο
| 2014-06-23 02:58:00

Με Βαρέλα, αλλά στον... πάτο!

Με Βαρέλα, αλλά στον... πάτο!

Μπορεί η Πορτογαλία να ισοφάρισε στο 95' τις ΗΠΑ (2-2) με τον Βαρέλα, ωστόσο έμεινε στον πάτο του 7ου ομίλου και μόνο με θαύμα θα συνεχίσει στο Μουντιάλ. Ο Νάνι το 1-0 (5'), Τζόουνς (64'), Ντέμπσεϊ (81') τα γκολ της προσωρινής ανατροπής των Αμερικανών, που είναι φαβορί για την πρόκριση.

Το πρώτο και το τελευταίο 5λεπτο του α' μέρους είχε την... υπογραφή της Πορτογαλίας και του Νάνι, ενώ σε όλο το υπόλοιπο διάστημα οι ΗΠΑ ήταν αυτές που έφτιαξαν τις φάσεις και ζήτησαν το γκολ. Με το "καλησπέρα" στο ματς, η παρέα του Κριστιάνο Ρονάλντο πανηγύρισε το 1-0. Σε μια ακίνδυνη σέντρα του Βελόσο, ο Κάμερον έκανε το "τσαφ" στην άμυνα, η μπάλα κατέληξε στον Νάνι που εκτέλεσε τον Χάουαρντ και έβαλε την Πορτογαλία σε θέση οδηγού στο 5'.

Το ματς ξεκίνησε με τους καλύτερους οιωνούς για την Πορτογαλία, αλλά η συνέχεια δεν ήταν ανάλογη, αφού οι ΗΠΑ ξεπέρασαν γρήγορα το σοκ, πίεσαν, έχασαν τέσσερις σπουδαίες ευκαιρίες, ωστόσο δεν κατάφεραν να κουνήσουν τα δίχτυα του Μπέτο. Ο Πορτογάλος τερματοφύλακας απέκρουσε το σουτ του Ντεμπισί στο 17', ενώ στο 24' και στο 29' ο Μπράντλεϊ και στο 32' ο Τζόνσον έστειλαν την μπάλα άουτ.

Ενώ οι ΗΠΑ είχαν τον έλεγχο, το γκολ λίγο έλειψε να έρθει από την πλευρά της Πορτογαλίας. Ο Νάνι είδε τον Χάουαρντ να του λέει "όχι" στο 42' και τρία λεπτά αργότερα, ξανά ο άσος της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ "σημάδεψε" το δοκάρι και στην επαναφορά ο Έντερ μόνος του από το ύψος του πέναλτι δεν κατάφερε να νικήσει τον τερματοφύλακα των ΗΠΑ, που έδιωξε δύσκολα σε κόρνερ.

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε με μια καλή στιγμή για την Πορτογαλία (48' Έντερ άουτ), όμως τη μεγάλη ευκαιρία την έχασαν οι ΗΠΑ στο 55' με τον Μπράντλεϊ να σουτάρει σε κενό τέρμα και τον Ρικάρντο Κόστα να αποκρούει πάνω στη γραμμή.

Το 1-1 έγινε στο 64' με ένα άπιαστο σουτ του Τζόουνς έξω από την περιοχή, γκολ που υποχρέωνε πλέον τους Πορτογάλους να ψάξουν ένα τέρμα που θα τους κρατούσε "ζωντανούς" στο παιχνίδι της πρόκρισης. Όχι μόνο δεν το πέτυχαν, αλλά στο 81' είδαν τους Αμερικανούς να παίρνουν κεφάλι με το... στήθος του Ντέμπσεϊ, ο οποίος ήταν ο τελικός παραλήπτης σε μια φάση διαρκείας στα καρέ του Μπέτο.

Στα λεπτά που απέμεναν η Πορτογαλία έκανε μια απέλπιδα προσπάθεια να φέρει το ματς στα ίσα, ώστε να διατηρήσει έστω και ελάχιστες ελπίδες (εξαιτίας του 0-4 από την Γερμανία) για την πρόκριση. Η ασθενική κεφαλιά του άφαντου Ρονάλντο στο 89' έφυγε άουτ, όμως ο Κριστιάνο έδειξε την κλάση του, έστω ως δημιουργός, στο 5ο λεπτό των καθυστερήσεων, όταν με σέντρα ακριβείας έδωσε τη δυνατότητα στον Βαρέλα να "γράψει" το τελικό 2-2 με κεφαλιά.

Πλέον, όλα θα κριθούν την τελευταία αγωνιστική (Γερμανία - ΗΠΑ, Πορτογαλία - Γκάνα), με τους Γερμανούς και τους Αμερικανούς να βολεύονται με μεταξύ τους ισοπαλία.

ΗΠΑ (Γιούργκεν Κλίνσμαν): Χάουαρντ, Μπράντλεϊ, Μπέσλερ, Μπίσλεϊ, Ντέμπσεϊ (87' Γουντολόφσκι), Μπεντόγια (72' Γιέντλιν), Τζόουνς, Μπέκερμαν, Ζούσι (90+1' Γκονζάλες), Κάμερον, Τζόνσον.

Πορτογαλία (Πάουλο Μπέντο): Μπέτο, Άλλβες, Μιγκέλ, Ρονάλντο, Μουτίνιο, Κόστα, Μεϊρέλες (69' Βαρέλα), Νάνι, Αλμέιδα (46' Γουίλιαμ), Περέιρα, Πόστιγκα (16' Έντερ).

Κίτρινες: Τζόουνς (75')  

Διαιτητής: Πιτάνα (Αργεντινή)

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags