Facebook Pixel "Τουλίπες", πρώτες και καλύτερες!
Ποδόσφαιρο
| 2014-06-23 20:51:00

"Τουλίπες", πρώτες και καλύτερες!

"Τουλίπες", πρώτες και καλύτερες!

Με γκολ των Φερ και Ντεπάι στο τέλος, η Ολλανδία νίκησε τη Χιλή 2-0 και κατέκτησε την πρώτη θέση στο Β` όμιλο, περιμένοντας πλέον τον αντίπαλό της από το γκρουπ της Βραζιλίας.

Σε ένα ματς που κυριάρχησε η τακτική και η... κόπωση, η Ολλανδία χάρη στον νεαρό Φερ, που σκόραρε με το που μπήκε στο ματς, κι ένα γκολ από τον Ντεπάι στις καθυστερήσεις νίκησαν τη Χιλή με 2-0, πήραν την πρώτη θέση στον Β` όμιλο και (λογικά) θα αντιμετωπίσουν μία εκ των Μεξικό ή Κροατία στους "16". Η καλά οργανωμένη Χιλή του Σαμπάολι με το... κλασικό 3-4-2-1 προδόθηκε από μια στιγμή αδράνειας στην άμυνα, αλλά απέδειξε και πάλι πως θα αποτελέσει σκληρό καρύδι στη συνέχεια...

Αλληλοεξεδουτέρωση και δίκαιο "x"

Με τον Φαν Πέρσι τιμωρημένο και τον Ντιρκ Κάουτ στα χαφ (!), οι Ολλανδοί όπως και στα προηγούμενα ματς περίμεναν τους αντιπάλους τους, ενώ οι Χιλιανοί πίεζαν σε όλο το γήπεδο, δίχως όμως να έχουμε δει φάσεις στο ξεκίνημα. Η κατοχή ήταν συντριπτικά υπέρ των Νοτιοαμερικάνων (73%), όμως το στυλ παιχνιδιού τους με βαθιές μπαλιές από την άμυνα ήταν εύκολη λεία για τους "οράνιε", που παρέμεναν όμως ακίνδυνοι στην επίθεση.

Μια ωραία κομπίνα των Χιλιανών στο 23` έφερε τον Γκουτιέρες σε καλή θέση, αλλά το σουτ του πέρασε άουτ, ενώ στο 31` ζήτησαν πέναλτι για μαρκάρισμα του Μπλιντ στον Αράνγκιζ. Οι Ολλανδοί στο 35` πλησίασαν στο 1-0, αλλά η κεφαλιά του Ντε Βράι από το φάουλ του Ρόμπεν πέρασε λίγο άουτ. Ο άσοςς της Μπάγερν, στο μεταξύ, στο 40` πήγε να βάλει το γκολ του... Μουντιάλ, κάνοντας κούρσα κάτω από τη σέντρα, περνώντας όλη την άμυνα και συγκλίνοντας αριστερά, αλλά το σουτ του ήταν άστοχο! Λίγο πριν από τη λήξη του πρώτου μέρους, ο Γκουτιέρες με γυριστή κεφαλιά άγγιξε το 1-0, με το ημίχρονο να λήγει χωρίς γκολ και ελάχιστες φάσεις.

Η "χρυσή" αλλαγή!

Ο Σαμπάολι στο β` μέρος πέρασε τον Μποσεζούρ αντί του Γκουτιέρες, κάνοντας πιο επιθετική την ομάδα, αλλά οι Χιλιανοί εμφάνιζαν σημάδια κόπωσης, ιδίως ο Σάντσεζ. Από την άλλη οι Ολλανδοί είχαν μεν την κατοχή, όμως δεν δημιουργούσαν δε, με τον Σνάιντερ εκτός αγώνα και χωρίς να πατά περιοχή. Ο Αλέξις με φοβερή ατομική ενέργεια από τα πλάγια στο 65` δεν μπόρεσε να νικήσει τον Σίλεσεν, ενώ ο Ρόμπεν στο επόμενο λεπτό νικήθηκε και αυτός από τον Μπράβο.

Ο άχρωμος Λενς αντικαταστάθηκε από τον Ντεπάι, ενώ ο Βαλδίβια πέρασε αντί του Σίλβα για τη Χιλή, με τους προπονητές να ρίχνουν όλα τους τα χαρτιά. Τελικά, ο νεοεισελθών Φερ στην πρώτη του επαφή με την μπάλα ουσιαστικά χρίστηκε σκόρερ με κεφαλιά στο 77`, κάνοντας το 1-0 για τους "οράνιε", ενώ ένα λεπτό πριν και ο Ντεπάι είχε απειλήσει με μακρινό σουτ! Προς το τέλος, οι Χιλιανοί προσπάθησαν για την ισοφάριση, με την κούραση να είναι εμφανής για τις δύο ομάδες.

Όμως ο... ντούρασελ Ρόμπεν στο 90+2`έκανε εκπληκτική κούρσα από αριστερά, γύρισε την μπάλα στον Ντεπάι, επίσης αλλαγή, που απλά έσπρωξε την μπάλα στα δίχτυα για το τελικό 2-0! 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags