Facebook Pixel Δικαιοσύνη και... τιμωρία με γκολ και θέαμα!
Ποδόσφαιρο
| 2014-06-24 00:52:00

Δικαιοσύνη και... τιμωρία με γκολ και θέαμα!

Δικαιοσύνη και... τιμωρία με γκολ και θέαμα!

Μπορεί ο διαιτητής να «έκλεισε τα μάτια» στο πέναλτι που έκανε ο Σρνα όταν το ματς ήταν χωρίς σκορ, όμως με γκολ των Μάρκες, Γκουαρδάδο και Τσιτσαρίτο το Μεξικό νίκησε 3-1 την Κροατία και πήρε πανηγυρικά την πρόκριση μαζί με την Βραζιλία από τον 1ο όμιλο του Μουντιάλ.

Οι Μεξικανοί έφτασαν τους επτά βαθμούς, όσους συγκέντρωσε δηλαδή και η Βραζιλία, όμως η διοργανώτρια χώρα είχε καλύτερη επίθεση και πήρε την πρώτη θέση. Η Βραζιλία λοιπόν θα αντιμετωπίσει σε νοκ άουτ ματς την Χιλή και το Μεξικό την Ολλανδία.

Οι μεν την κατοχή, οι δε τις φάσεις...

Η Κροατία ξεκίνησε καλύτερα στο ματς και γνωρίζοντας από πριν πως μπορεί να προκριθεί μόνο με νίκη, προσπάθησε από τα πρώτα λεπτά να επιβάλει τον ρυθμό της για να ψάξει το γρήγορο γκολ. Οι Κροάτες κυκλοφορούσαν καλύτερα την μπάλα, όμως την πρώτη μεγάλη φάση την είχε το Μεξικό, όταν στο 16' ο Ερέρα με ένα μακρινό σουτ, τράνταξε το οριζόντιο δοκάρι. Η φάση αυτή... πάγωσε τους Κροάτες, οι οποίοι στο 19' είδαν τον Περάλτα να βγαίνει μόνος του μέσα στην περιοχή και να σουτάρει άουτ. Μετά το μισάωρο το Μεξικό γύρισε πίσω, έπαιξε πιο αμυντικά και έκλεισε το ημίχρονο χωρίς να απειληθεί, αλλά και χωρίς να απειλεί...

Δεν δίνεις πέναλτι; Πάρε γκολ!

Στο δεύτερο ημίχρονο η Κροατία εμφανίστηκε κουρασμένη και χωρίς φρεσκάδα στο παιχνίδι της, με αποτέλεσμα το Μεξικό να κερδίσει χώρους στο γήπεδο και σε αντίθεση με το πρώτο 45λεπτο, να πιέσει για το γκολ. Μάλιστα, στο 64' θα μπορούσε να είχε ανοίξει το σκορ, αν ο διαιτητής δεν «έκλεινε τα μάτια» στο χέρι που έκανε ο Σρνα εντός περιοχής. Ήταν μία φάση καθαρή, στην οποία ο ρέφερι έκανε τεράστιο λάθος και δεν έδωσε πέναλτι.

Οι Μεξικανοί αν και διαμαρτυρήθηκαν έντονα, δεν έχασαν την συγκέντρωσή τους. Συνέχισαν να πιέζουν και δικαιώθηκαν. Στο 64' ο Τσορλούκα έδιωξε πάνω στην γραμμή την κεφαλιά μετά από κόρνερ, όμως στο 72' έχασε τον Μάρκες και αυτός με κεφαλιά έγραψε το 1-0. Το γκολ αυτό «ξύπνησε» τους Κροάτες, οι οποίοι βγήκαν μπροστά και τα έπαιξαν όλα για όλα, αφήνοντας κενούς χώρους στην άμυνα. Το Μεξικό δεν άργησε να εκμεταλλευτεί την κατάσταση και στο 75' ο Γκουαρδάδο έγραψε το 2-0 από κοντά και «κλείδωσε» την πρόκριση, ενώ ο Τσιτσαρίτο στο 82' με κοντινή κεφαλιά έκανε το 3-0. Η Κροατία, που ολοκλήρωσε το ματς με 10 παίκτες λόγω της αποβολής του Ρέμπιτς για... δολοφονικό μαρκάρισμα στον Πένια,το μόνο που κατάφερε ήταν να μειώσει στο 87' με ένα πολύ όμορφο γκολ του Πέρισιτς για το τελικό 3-1.

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags