Αν είχε κάποιος κίνητρο στο αδιάφορο ματς του Μπέλο Οριζόντε ήταν η Αγγλία που ήθελε να αποχαιρετήσει με νίκη τη διοργάνωση, αλλά δεν τα κατάφερε, μένοντας στο 0-0 με την πρώτη του ομίλου, Κόστα Ρίκα. Ο Χόντζον έκανε πολλές αλλαγές σε σχέση με τα δύο πρώτα ματς, ο Στάριτζ είχε τις στιγμές του, ενώ η Κόστα Ρίκα είχε δοκάρι με τον Μπόρχες στο 23`. Εν τέλει, έμεινε το 0-0 και ο Τζόελ Κάμπελ με τους συμπαίκτες του περιμένουν πλέον την Ελλάδα (ελπίζουμε!)

"Κουλουράκι" με δοκάρι

Με τους Αγγλους να τραγουδούν "Η Αγγλία επιστρέφει σπίτι, επιστρέφουμε σπίτι..." ξεκίνησε το ματς, το οποίο λόγω του ότι ήταν αδιάφορο βαθμολογικά δεν είχε σπουδαίο ρυθμό. Δυο σουτ του Στάριτζ στο πρώτο 20λεπτο ζέσταναν κάπως το κοινό, αλλά στο 23` η Κόστα Ρίκα έφτασε κοντά στο γκολ, όταν από πευθείας εκτέλεση φάουλ του Μπόρχες, ο Φόστερ ακούμπησε την μπάλα, η οποία χτύπησε στο οριζόντιο δοκάρι και κατέληξε σε κόρνερ.

Ο Κάμπελ συνέχιζε να ταλαιπωρεί την αγγλική άμυνα, ο Ρουίς έκανε ντρίπλες αλά... Ζιντάν, όμως στο 35` και πάλι ο Στάριτζ έχασε μεγάλη ευκαιρία με κεφαλιά για να ανοίξει το σκορ. Αυτή ήταν και η τελευταία καλή φάση του πρώτου μέρους, το οποίο ήταν ισορροπημένο, δίχως όμως καλό ρυθμό και με μετρημένες καλές φάσεις.

Το πάλεψαν οι Άγγλοι

Χαμηλό ήταν το τέμπο και στο δεύτερο μέρος, χωρίς τίποτα εξαιρετικό μπροστά στις δύο εστίες και φτάσαμε στο 65`, εκεί όπου ο Στάριτζ αστόχησε με πλασέ από δεξιά, στέλνοντας την μπάλα άουτ, με τους Άγγλους να έχουν ανεβάσει την απόδοσή τους. Ο Χόντζον πέρασε και τον Τζέραρντ στον αγωνιστικό χώρο, ο Στέρλινγκ, που είχε μπει αλλαγή κι αυτός, είχε όρεξη, αλλά εν τέλει το ματς έληξε και τα "λιοντάρια" πήγαν σπίτι τους χωρίς να πετύχουν νίκη στο Μουντιάλ...