Facebook Pixel Βροχή όχι... x κι όλοι χαρούμενοι!
Ποδόσφαιρο
| 2014-06-26 20:52:00

Βροχή όχι... x κι όλοι χαρούμενοι!

Βροχή όχι... x κι όλοι χαρούμενοι!

Η περιβόητη... ισοπαλία που πολλοί περίμεναν στο βροχερό Ρεσίφε δεν ήρθε, οι Αμερικανοί έχασαν 1-0 από τους Γερμανούς, αλλά η ήττα των Γκανέζων από τους Πορτογάλους, έστειλαν και τους δύο στους "16"!

Ένα ωραίο 0-0

Σβάινσταϊγκερ αντί Κεντίρα και Ποντόλσκι αντί Γκέτσε ήταν οι αλλαγές του Λεβ σε σχέση με το ματς με την Γκάνα, ενώ και ο Κλίνσμαν είχε δύο αλλαγές (Κάμερον αντί Γκονσάλες και αντί του Μπεντόγια ο Ντέιβις.). Οι Γερμανοί, στο υπό καταρρακτώδη βροχή Ρεσίφε, ανέλαβαν από την αρχή την πρωτοβουλία των κινήσεων, ελέγχοντας το ματς, δίχως πάντως να ανησυχούν ιδιαίτερα τον Χάουαρντ.

Έχοντας την απόλυτη κατοχή (65%), η νάτσιοναλμάνσαφτ κυκλοφορούσε με υπομονή την μπάλα, πατούσε περιοχή, αλλά οι Αμερικανοί έφτασαν κοντά στο γκολ με το μακρινό σουτ του Ζούσι στο 22`. Οι ΗΠΑ είχαν ανέβει και έψαχναν πάντως την κόντρα, με το ματς όμως να κυλάει στο ίδιο μοτίβο. Δηλαδή τη Γερμανία να πιέζει, ενώ ο Χάουαρντ στο 35` είπε "όχι" στο σουτ του Εζίλ κρατώντας το μηδέν. Χωρίς τίποτα άλλο ιδιαίτερο έληξε το πρώτο μέρος, όπου έλλειψαν οι μεγάλες φάσεις, οπότε το 0-0 έμοιαζε φυσιλογικό αποτέλεσμα...

Το καθάρισε ο... Ρονάλντο

Η είσοδος του Κλόζε αντί του Ποντόλσκι σήμαινε πως η Γερμανία έπαιζε πλέον με δύο φορ και στο 47` ο Εζίλ είχε μια καλή κεφαλιά, όπως και ο νεοεισελθών έμπειρος φορ στο 52`. Μια, δυο, το σκορ άνοιξε τελικά στο 55` με το πολύ ωραίο σουτ του Μίλερ στην κίνηση από το ύψος της περιοχής για το 1-0! Οι Αμερικανοί έπαιζαν με υπέρμετρο φανατισμό και αρκετά σκληρά μαρκαρίσματα, την ώρα που οι Γκανέζοι είχαν ισοφαρίσει 1-1 τους Πορτογάλους κι ήθελαν άλλο ένα γκολ για να προκριθούν, αφήνοντας εκτός τις ΗΠΑ.

Μ` αυτά και μ` αυτά, οι παίκτες του Κλίνσμαν προσπάθησαν να βγουν μπροστά, αλλά ελάχιστα ενόχλησαν τον Νόιερ, μοιάζοντας να... αρκούνται στην ήττα. Ο αγώνας κυλούσε έτσι και όταν ήρθαν τα νέα από την Μπραζίλια, οτι η Πορτογαλία με τον Ρονάλντο έκανε το 2-1, μάλλον οι Αμερικανοί το πήραν απόφαση οτι θα προκριθούν... χάνοντας! Έτσι κι έγινε, παρά τις ευκαιρίες των Αμερικανών στα... χασομέρια, με το τελικό σφύριγμα να βρίσκει και τις δύο ομάδες στους "16"!

ΣΚΟΡΕΡ: 55' Μίλερ

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Ραβσάν Ιρμάτοφ (Ουζμπεκιστάν)

ΚΙΤΡΙΝΕΣ ΚΑΡΤΕΣ: 37' Γκονσάλες, 62' Μπέκερμαν - 11' Χέβεντεζ

ΑΠΟΒΟΛΕΣ: -

ΗΠΑ (Γιούργκεν Κλίνσμαν): Χάουαρντ, Μπέκερμαν, Ζούσι (83' Γέντλιν), Τζόνσον, Μπέσλερ, Γκονσάλες, Τζόουνς, Μπράντλεϊ, Ντέιβις (59' Μπεντόγια), Μπίσλεϊ, Ντέμπσεϊ.

Γερμανία (Γιόακιμ Λεβ): Νόιερ, Χούμελζ, Μέρτεζακερ, Μπόατενγκ, Χέβεντεζ, Σβάινσταϊγκερ (76' Γκέτσε), Λαμ, Κρόοζ, Εζίλ (89' Σίρλε), Ποντόλσκι (46' Κλόζε), Μίλερ.
 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags