Facebook Pixel Περνάμε και παίζουμε με τους Οράνιε της ανατροπής!
Ποδόσφαιρο
| 2014-06-29 20:58:00

Περνάμε και παίζουμε με τους Οράνιε της ανατροπής!

Περνάμε και παίζουμε με τους Οράνιε της ανατροπής!

Η Ολλανδία με επική ανατροπή στο τέλος, λύγισε 2-1 το Μεξικό και τον απίθανο Οτσόα και προκρίθηκε στους "8" του Μουντιάλ. Αν περάσουμε την Κόστα Ρίκα, μάς περιμένει η παρέα του Ρόμπεν. Σνάιντερ (88'), Χούντελαρ (90+4' πεν.) απάντησαν στη γκολάρα του Τζιοβάνι (49').

Με το Μεξικό να κλέβει τις εντυπώσεις και να δικαιούται τουλάχιστον ένα γκολ, αλλά να... σκοντάφτει πάνω στον εξαιρετικό τερματοφύλακα της Ολλανδίας Σίλεσεν, ολοκληρώθηκε το πρώτο 45λεπτο του αγώνα στη Φορταλέζα. Αγνώριστοι οι Οράνιε του Λουίς Φαν Χάαλ, που πάντως διαμαρτύρονται δίκαια για πέναλτι στον Ρόμπεν στις καθυστερήσεις.

Παιχνίδι κατοχής και πολύ καλή κυκλοφορία της μπάλας ήταν τα στοιχεία που ουσιαστικά "κλείδωσαν" την Ολλανδία και έδωσαν στο συγκρότημα του Μιγκέλ Ερέρα τον πρώτο λόγο για τη νίκη-πρόκριση στα προημιτελικά. Στα πρώτα λεπτά του αγώνα, ο Λαγιούν είχε τρεις καλές ευκαιρίες (2', 5' και 14'), που πάντως δεν βρήκαν στόχο, ενώ στο 17' οι Ντος Σάντος, Περάλτα και Ερέρα αναστάτωσαν την άμυνα της Ολλανδίας, με τον τελευταίο να στέλνει την μπάλα δίπλα από το δεξί δοκάρι του Σίλεσεν.

Νέα μεγάλη ευκαιρία για το Μεξικό στο 24', με τον τερματοφύλακα των Οράνιε να διώχνει δύσκολα με τις γροθιές το σουτ του Σαλσίδο. Ο Σίλεσεν είπε "όχι" σε ακόμα δύο καλές στιγμές με πρωταγωνιστή τον Ντος Σάντος (28', 42').

Η μοναδική καλή στιγμή της Ολλανδίας σημειώθηκε στις καθυστερήσεις, όταν ο Μάρκες βρήκε μέσα στην περιοχή το πόδι του Ρόμπεν, αλλά ο διαιτητής Προένσα είπε "παίζετε" στις δικαιολογημένες διαμαρτυρίες των "πορτοκαλί".

Αυτό που δικαιούνταν απόλυτα το Μεξικό -με βάση την εικόνα του πρώτου μέρους-, το πήρε στο δεύτερο και μάλιστα με... ομορφιά. Στο 48' ο Τζιοβάνι Ντος Σάντος έδειξε τη σπουδαία κλάση του, καθώς κατέβασε ωραία την μπάλα με το στήθος και με το αριστερό έστειλε την μπάλα στην αριστερή γωνία του ανήμπορου να αντιδράσει Σίλεσεν. Σούπερ γκολάρα από τον Μεξικανό και προβάδισμα πρόκρισης για την ομάδα του Μιγκέλ Ερέρα, που πανηγύρισε έξαλλα το 1-0.

Το φάσμα του αποκλεισμού "ξύπνησε" τους παίκτες της Ολλανδίας, που βγήκαν μπροστά και κυνήγησαν την ισοφάριση, αλλά υπολόγιζαν χωρίς τον Οτσόα! Στο 57' ο τερματοφύλακας του Μεξικό απέκρουσε σωτήρια το εξ επαφής σουτ του Ντε Φράι, η μπάλα στη συνέχεια βρήκε στο αριστερό του δοκάρι και απομακρύνθηκε από τους αμυντικούς. Νέα καλή στιγμή για τους Οράνιε στο 61', αλλά το καλό σουτ του Σνάιντερ κόντραρε και πέρασε κόρνερ.

Οι παίκτες του Φαν Χάαλ ανέβασαν κι άλλο την πίεσή τους, χάρη και στη βελτίωση του Ρόμπεν που πήρε παιχνίδι στα πόδια του. Στο 68' ο σούπερ σταρ της Μπάγερν ζήτησε νέο πέναλτι, αλλά αυτή τη φορά δεν υπήρξε παράβαση. Νέα μεγάλη στιγμή για την Ολλανδία στο 74' με τον Ρόμπεν που "νικήθηκε" ξανά από τον ήρωα του Μεξικού, Οτσόα.

Ό,τι δεν κατάφερε ο Ρόμπεν, το πέτυχε το άλλο μεγάλο αστέρι των "πορτοκαλί", ο Σνάιντερ. Στο 88' ο άσος της Γαλατασαράι έπιασε το "ξερό" μακρινό σουτ, ο Οτσόα αυτή τη φορά δεν είχε τις απαντήσεις και μάζεψε την μπάλα από το βάθος της εστίας του. 1-1 και φουλ για παράταση...

Όμως, οι παίκτες της Ολλανδίας είχαν διαφορετική άποψη... Στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων, ο Ρόμπεν ανατράπηκε από τον Μάρκες στη μεγάλη περιοχή, ο Προένσα αυτή τη φορά έδειξε την άσπρη βούλα και να η ευκαιρία των παικτών του Φαν Χάαλ για την ολική ανατροπή και την πρόκριση στους "8" του Μουντιάλ.

Ο Χούντελαρ, που μπήκε στο ματς αντί του αρνητικού Φαν Πέρσι, το εκτέλεσε ψύχραιμα και ...υπέγραψε τον απίστευτο θρίαμβο της Ολλανδίας με 2-1.

Έτσι, η Ολλανδία πανηγύρισε μια... τρελή πρόκριση στα προημιτελικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου, χάρη σε δύο γκολ στο 88' και στο 90+4' και μια επική ανατροπή επί του Μεξικό που τα έδωσε όλα. Ο αντίπαλος των Οράνιε θα προκύψει από το παιχνίδι της Εθνικής μας ομάδας με την Κόστα Ρίκα (23:00, ΝΕΡΙΤ).

Ολλανδία (Λουίς Φαν Χάαλ): Σίλεσεν, Φλάαρ, Μπλιντ, Φερχάεγκ (56' Ντεπάι), Ντε Φρέι, Ντε Γιόνγκ (9' Ίντι), Βέιναλντουμ, Σνάιντερ, Ρόμπεν, Φαν Πέρσι (76' Χούντελαρ), Κάουτ.

Μεξικό (Μιγκέλ Ερέρα): Οτσόα, Αγκιλάρ, Μορένο (46' Ρέγιες), Μάσα, Μάρκες, Λαγιούν, Ερέρα, Σαλσίδο, Γουαρδάδο, Ντος Σάντος (61' Ακίνο), Περάλτα (75' Τσιτσαρίτο).

Κίτρινες: Αγκιλάρ (69'), Μάρκες (90+3').

Διαιτητής: Π. Προένσα (Πορτογαλία).

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags