Δίχως να θαμπώσει με την εμφάνιση της, η Γερμανία έπαιξε όσο χρειάστηκε για να νικήσει με 1-0 την άπειρη Γαλλία, ενώ στο τέλος είχε και ευκαιρίες με τον Σίρλε για μεγαλύτερο σκορ. Οι "τρικολόρ" είχαν σε κακή μέρα τα επιθετικά τους ατού (Μπενζεμά, Βαλμπυενά, Γκριζμάν), ενώ βρήκαν απέναντι τους ένα εξαιρετικό κέντρο με τους Σβάινσταιγκερ, Εζίλ και Κεντίρα να κυριαρχούν στις περισσότερες μονομαχίες. Δίκαια πρόκριση για τους Γερμανούς που περιμένουν στα ημιτελικά μία εκ των Βραζιλία ή Κολομβία.

Γερμανική υπεροχή

Η Γερμανία είχε την κατοχή στο ξεκίνημα, αλλά οι Γάλλοι στην πρώτη τους ουσιαστικά επίθεση στο 7` λίγο έλλειψε να σκοράρουν με τον Μπενζεμά, ενώ στο 11` πάλι ο φορ της Ρεάλ δεν πρόλαβε για λίγο το γύρισμα του Γκριζμάν. Πάντως, στο 12` ο Κρόος με φάουλ από αριστερά βρήκε τον Χούμελς στο δεύτερο δοκάρι που με γυριστή κεφαλιά έκανε το 1-0 για τη Γερμανία, βάζοντας φωτιά στο ματς!

Το πρόβλημα της Γαλλίας ανασταλτικά ήταν στα χαφ (Ματουιντί, Πογκμπά, Καμπάιγ), ενώ και δημιουργικά έπαιρναν ελάχιστα από τους μέσους της, ποντάροντας κυρίως στην κόντρα. Οι Γερμανοί συνέχιζαν το παιχνίδι κατοχής, προσπαθώντας με κάθετες να βρουν τους Μίλερ, Κλόζε, με τον τελευταίο στο 24` να ζητάει και πέναλτι για κράτημα του Ντεμπισί. Στο 34` οι Γάλλοι παραλίγο να εκμεταλλευτούν το γεγονός πως η άμυνα της Γερμανίας ήταν ψηλά με τον Νόιερ να λέει "όχι" σε σουτ του Βαλμπυενά και στη συνέχεια ο Μπενζεμά δεν μπόρεσε ούτε αυτός να σκοράρει, όπως και στη φάση του 44`. Έτσι έληξε το πρώτο μέρος, με τη "νάτσιολμάνσαφτ" να προηγείται δίκαια στο σκορ.

Άντεξαν τα "πάντσερ"

Στο 47` είχαμε μια... υποψία πέναλτι σε μαρκάρισμα του Σβάινσταϊγκερ στον Γκριζμάν, με τον Πιτάνα να λέει "παίζετε", αλλά τη Γερμανία να ελέγχει πάντως το ματς, αλλά σιγά-σιγά να οπισθοχωρεί αφήνοντας χώρο στους Γάλλους.

Σ` αυτή τη λογική, ο Λεβ έβαλε τον Σίρλε στη θέση του Κλόζε, με τους "τρικολόρ" να πιέζουν για το 1-1 και τον Ντεσάν να χρησιμοποιεί και τον Ρεμί για να ενισχύσει την επίθεσή του. Με τους Γάλλους να απειλούν κυρίως από αριστερά, είχαν ανεβάσει ρυθμούς από το 75` και μετά, αλλά η "νάτσιοναλμάνσαφτ" δεν απειλούταν ιδιαίτερα. Η κόντρα που έψαχνε η Γερμανία βγήκε στο 82`, όμως ο Γιορίς απέκρουσε το αδύναμο πλασέ του Σίρλε!

Ο Ντεσάν στο 85` πέρασε και τον Ζιρού, με τα περιθώρια βέβαια να στενεύουν και τον Σίρλε πάλι στο 87` να χάνει την ευκαιρία να καθαρίσει το ματς, αλλά όπως και να `χει, αφού και ο Μπενζεμά στις καθυστερήσεις δεν μπόρεσε να νικήσει τον Νόιερ,  η Γερμανία κράτησε το 1-0 και πέρασε στα ημιτελικά.