Facebook Pixel Κρουλ & Σίλεσεν, η αποθέωση της ομαδικότητας!
Ποδόσφαιρο
| 2014-07-06 15:00:00

Κρουλ & Σίλεσεν, η αποθέωση της ομαδικότητας!

Κρουλ & Σίλεσεν, η αποθέωση της ομαδικότητας!

Την εποχή που ο μεγάλος Φάντροκ καθόταν στον πάγκο της ΑΕΚ είχε διαγνώσει ότι ο Νίκος Χρηστίδης είχε μεγάλη ικανότητα στο να αποκρούει τα πέναλτι των αντιπάλων του από τα 11 μέτρα.
 

Μπορεί να θεωρούσε τον Λάκη Στεργιούδα καλύτερο τερματοφύλακα, αλλά όταν ερχόταν η ώρα των πέναλτι τον έκανε αλλαγή και έβαζε κάτω από τα δοκάρια τον Χρηστίδη.

Η μεγάλη δικαίωση του Φάντροκ και του Χρηστίδη ήρθε τη σεζόν 1976-77 όταν η ΑΕΚ απέκλεισε την ΚΠΡ στα πέναλτι μέσα στη Ν. Φιλαδέλφεια ανατρέποντας το 3-0 του Λονδίνου, στέλνοντας το ματς στην παράταση και τα πέναλτι.

Αυτή την εισαγωγή την έκανα μόνο και μόνο για να τεκμηριώσω ότι η αλλαγή του Γιέσπερ Σίλεσεν (της Νιούκαστλ) με τον Τιμ Κρουλ (του Άγιαξ) Φααν Χάαλ στον προημιτελικό με την Κόστα Ρίκα, μόνο τυχαία δεν ήταν.

Ο ικανότατος Ολλανδός κόουτς είχε στην άκρη του μυαλού του την διαδικασία του πέναλτι. Γνώριζε ότι την Κόστα Ρίκα την έφτασε στους 8 του Μουντιάλ ο Κέιλορ Νάβας και έπρεπε να έχει κι αυτός απάντηση, αν η πρόκριση κρινόταν στα πέναλτι.

Ο Νάβας πράγματι έκανε για μια ακόμα φορά την δουλειά του με εξαιρετικό τρόπο. Κράτησε στο μηδέν την Ολλανδία των 12 γκολ (στα 4 προηγούμενα ματς) και πέτυχε να διατηρήσει την Κόστα Ρίκα αήττητη στη Βραζιλία!

Ο Φάαν Χάαλ όμως, απέδειξε ότι είναι ένας κανονικός προπονητής. Παρά το γεγονός ότι στο 118΄ ο Σίλεσεν σώζει την Ολλανδία στο τετ-ατετ με τον Ουρένια, στο 119΄ τον κάνει αλλαγή και στέλνει κάτω από τα δοκάρια τον θηριώδη Τιμ Κρουλ.

Ο Κρουλ λοιπόν, έκανε ότι έκανε ο Νάβας στο ματς με την Ελλάδα και κάτι παραπάνω. Απέκρουσε δύο πέναλτι και στέλνει την Ολλανδία στους 4 κόντρα στην Αργεντινή του Μέσι.

Ήταν ένας αγώνας αποθέωση για το νούμερο 1 του ποδοσφαίρου, τους τερματοφύλακες, αλλά και τον προπονητή των Ολλανδών.
Για το Νάβας τα έχουμε ξαναγράψει. Τον Φάαν Χάαλ τον ξέρουμε. Γι' αυτό άλλωστε τον πήρε και η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

Η αποθέωση σε όλο της το μεγαλείο ήρθε από τους δύο Ολλανδούς γκολκήπερ. Από τον Σίλεσεν και τον Κρουλ. Γιατί όχι μόνο ο πρώτος δεν κατέβασε τα... μούτρα που έγινε αλλαγή στο 119΄, αλλά ήταν ο πρώτος που αγκάλιασε και έδωσε συγχαρητήρια στον Κρουλ για το επίτευγμά του.

Και ο Κρουλ από την άλλη, ξέρει καλά ότι και με την Αργεντινή θα είναι στον πάγκο και βασικός τερματοφύλακας της Ολλανδίας θα είναι ο Σίλεσεν.

Αυτά για όσους πιστεύουν ενδεχομένως ότι στο ποδόσφαιρο μπορεί να κερδίζει μονάχα ένας! Όχι, 9 στις 10 φορές στο ποδόσφαιρο κερδίζουν οι ομάδες και οι παίκτες που έχουν στο μυαλό τους ότι το άθλημα είναι ομαδικό!

Πηγή: pamesports.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags