Facebook Pixel Πού να παίξει ο Αμπιντάλ - Θα τους γ… τα πρέκια!
Ποδόσφαιρο
| 2014-07-07 08:30:00

Πού να παίξει ο Αμπιντάλ - Θα τους γ… τα πρέκια!

Πού να παίξει ο Αμπιντάλ - Θα τους γ… τα πρέκια!

Καταπληκτικός Αλέφαντος στον sportdog για μεταγραφές Ολυμπιακού και Μουντιάλ! Τι συμβουλή δίνει στον Μίτσελ; Η ...αρκούδα που μπήκε αλλαγή και ο κορυφαίος τεχνικός.

Θέλεις βραβεία συνολικής αξίας άνω των 100.000 ευρώ; Mybet Wildcards και μπήκες στο παιχνίδι!

Ο Αμπιντάλ που παίρνει ο Ολυμπιακός, είναι για εμένα ξύπνια κίνηση. Διότι μπορεί ο Μίτσελ να παίξει 5-3-2 για το οποίο μίλαγα -μόνο εγώ- πολύ πριν το Μουντιάλ, και είδατε ότι φτάσαμε σε ένα Μουντιάλ που πολλές ομάδες εφάρμοσαν την τακτική μου. Μια τακτική που δεν είναι αμυντικογενής, δεν είναι οπισθοδρομική, τους έχει βουλώσει το στόμα ο μεγάλος προπονητής Φαν Χάαλ, ο καλύτερος προπονητής που βλέπουμε σε αυτό το Μουντιάλ.

Για πρώτη φορά αυτός τόλμησε να παίξει με 3 στόπερ στην εθνική Ολλανδίας, είναι παραμύθια αυτά που είπε ο Μαυρομάτης ότι είχε δει από κοντά τον Μίχελς, άλλον θα είχε δει, διότι ο Μίχελς δεν έπαιζε ποτέ έτσι!

Ο Φαν Χάαλ είναι αυτός που τόλμησε να φέρει αυτήν την τακτική στην Ολλανδία. Μια Ολλανδία που την είχα ξεχωρίσει στη στήλη πριν αρχίσει το Μουντιάλ βλέποντάς την στα φιλικά, έλεγα συνέχεια ότι αυτή μου άρεσε.

Ο Αμπιντάλ υπήρξε μεγάλος παίκτης, γρήγορος, ωραίος αριστεροπόδαρος, εκπληκτικός ποδοσφαιριστής. Πέρασε όμως μεγάλη περιπέτεια με την υγεία του, είχε καρκίνο, έκανε μεταμόσχευση, τον πήραν και τα χρόνια, πήγε από την Μπαρτσελόνα στη Μονακό, έχει πτωτική πορεία, έχασε και τη θέση του στην εθνική Γαλλίας. Για τον Ολυμπιακό όμως θα είναι καλός.

Πρέπει να κρατήσεις τον Χολέμπας διότι έτσι θα έχεις γρήγορα άκρα με Χολέμπας-Σαλίνο και μπορείς να παίξεις 5-3-2 στην Ευρώπη. Θέλεις όμως δύο κόφτες εξαιρετικούς, πάρε έναν κόφτη πολύ καλό τουλάχιστον, και πάρε ένα δεκάρι μικρογραφία του Ροντρίγκες της Κολομβίας ο οποίος είναι το δεκάρι του μέλλοντος. Από το πρώτο ματς που τον είδα μού πήρε τα μυαλά. Ταχύτητα, τεχνική, σκοράρισμα, πνευμόνια. Αυτός κοστίζει 50 εκ. ευρώ, δεν μπορείς να πάρεις τέτοιον, πάρε όμως χάφαρο σε αυτό το στιλ, όχι άλλους αργούς στον Ολυμπιακό. Και εννοείται ότι χρειάζεσαι και μια σεντερφοράρα. Όχι πολλούς παίκτες, λίγους και καλούς χρειάζεσαι.

ΕΛΛΗΝΙΔΑ ΠΟΡΝΟΣΤΑΡ προκάλεσε μεγάλο πανικό στην Ψαρρού - Δείτε το "καυτό" βίντεο εδώ!   

Πριν πιάσω πάλι τα ματς του Μουντιάλ, με ρωτάει ο Σινάνογλου αν θεωρώ πολλά τα 90 εκ., ευρώ της Μπαρτσελόνα για τον Σουάρες. Δώστε τα γρήγορα και πάρτε τον και αφήστε τους ηθικολόγους να τον λένε δράκουλα και κανίβαλο, θα τους γ… τα πρέκια! Είναι πολύ μεγάλος παικταράς και λείπει τέτοιος σέντερ φορ από την Μπαρτσελόνα.

Πάμε στο Ολλανδία-Κόστα Ρίκα τώρα. Ο Σνάιντερ ήταν εκπληκτικός, του έβαζε ο Φαν Χάαλ 2 κόφτες από πίσω να τον στηρίζουν και να τον καλύπτουν, δύο κόφτες σιδερένιους, αλλά αυτή τη φορά για να χωρέσει μέσα όλους όσους ήθελε έπαιξε ένα σύστημα διαφορετικό. Είχε τον Σνάιντερ μαζί με τον ένα χαφ στον άξονα, ώστε να έχει και δύο εξτρέμ και μόνο του φορ τον Φαν Πέρσι. Με έναν Ρόμπεν εκπληκτικό ξανά.

Ο Ρόμπεν είναι μαζί με τον Μέσι οι δύο κορυφαίοι επιθετικοί του Μουντιάλ και από πίσω τους ο Ροντρίγκες της Κολομβίας. Τερματοφύλακες οι κορυφαίοι είναι ο Νόιερ της Γερμανίας και ο Νάβας της Κόστα Ρίκα. Σέντερ μπακ ως τώρα κλέβουν την παράσταση οι δύο της Βραζιλίας, ο Τιάγκο Σίλβα και ο Νταβίντ Λουίζ, με αυτούς προχωράει η Βραζιλία ως εδώ.

Ο Φαν Χάαλ είναι τολμηρός, δίνει ρέστα στο Μουντιάλ, κάνει πράγματα προχωρημένα και δικαιώνεται. Δεν είναι μόνο το 5-3-2 που επέβαλε για πρώτη φορά στην εθνική Ολλανδίας, είναι και που έχει κάνει τον Κούιτ δεξί μπακ-χαφ, τον Κούιτ ρε που ήταν κυνηγός. Στο τέλος δε έκανε αλλαγή τερματοφύλακα και έβαλε τον κρύο τερματοφύλακα μόνο και μόνο για τα πέναλτι! Του βγήκε κι αυτό. Θυμάμαι έναν άλλο Ολλανδό, στην ΑΕΚ τον Φάντροκ που σε κρίσιμο ευρωπαϊκό αγώνα έκανε αλλαγή τερματοφύλακα για τα πέναλτι, έβαλε τον Χρηστίδη ο οποίος είχε πιάσει και αυτός δύο.

Θα σταθώ πολύ στην Κόστα Ρίκα η οποία ήταν για εμένα η καλύτερη αμυντικά ομάδα στο Μουντιάλ! Με την καλύτερη αμυντική τακτική. Από το πρώτο ματς ως τώρα. Και αποκλείστηκε στα πέναλτι από παικταράδες όπως ο Ρόμπεν, ο Φαν Πέρσι, ο Σνάιντερ. Και λίγο έλειψε να κάνει τη ζημιά στο τέλος της παράτασης, να στείλει με έμφραγμα τους Ολλανδούς.

Είχε διαγνώσει ο προπονητής της Κόστα Ρίκα ότι οι Ολλανδοί ξεχύνονταν μπροστά στο τέλος με ένα 4-2-4. Διότι δεν ήθελαν οι Ολλανδοί να πάνε στην παράταση. Είχαν χάσει ένα σωρό ευκαιρίες, είχαν τρελαθεί με τον Νάβας που έπιανε πουλιά στον αέρα, και έκαναν το ματς ροντέο με 4-2-4! Πήγε λοιπόν η Κόστα Ρίκα να χτυπήσει στην κόντρα την Ολλανδία στο β΄ μέρος της παράτασης και έχασε κι αυτή μεγάλες ευκαιρίες.

Η Κόστα Ρίκα είχε μία τακτική αμυντικά εκπληκτική. Μην ξεχνάμε τι παίκτες έχει αυτή και τι παίκτες έχει η Ολλανδία. Έπαιξε έτσι όπως έπρεπε. Είχε 5 παίκτες στη μία γραμμή άμυνας, μπροστά τους είχε 4 παίκτες στα χαφ και μπροστά μόνο του τον Κάμπελ. Ο Κάμπελ έπεφτε με πολύ τρέξιμο να πιέζει και να κυνηγά τα σέντερ μπακ των Ολλανδών και από πίσω του οι 4 στο κέντρο πίεζαν όλη την αμυντική γραμμή των Ολλανδών και τους χαφ να μην ανεβαίνουν και να βρίσκουν διαδρόμους. Έτσι αναγκαζόταν να το ρίχνει όλο στην πάσα η Ολλανδία.

Δύο κόφτες, δύο ακόμα χαφ εσωτερικούς δεξιά και αριστερά και μπροστά τους ο Κάμπελ γίνονταν μια δεύτερη γραμμή άμυνας μπροστά από την κανονική γραμμή της άμυνας, 5 συν 5 και από πίσω ένας εκπληκτικός τερματοφύλακας.

Η Γερμανία θα δώσει μάχη με τη Βραζιλία, ό,τι και να κάνει η Γερμανία εγώ θα επιμένω ότι δεν έχει σέντερ φορ και εξτρέμ όπως παλιά. Το ότι πήγε στα ημιτελικά δεν είναι κάτι τρομερό, συνέχεια η Γερμανία στα τελευταία Μουντιάλ πάει στα ημιτελικά. Δεν είναι ο Μίλερ σέντερ φορ, δεν με πείθει ο Γκέτσε, πού είναι ρε ο παλιός ο Μίλερ, πού είναι ο Φέλερ, πού είναι ο Κλίσμαν, πού είναι ο Ρουμενίγκε, πού είναι ο Κλόζε όταν ήταν πιο νέος. Ο Χούμελς κάνει τρομερό Μουντιάλ, αυτός τους στηρίζει πίσω, μαζί με τον Νόιερ.

Δεν θεωρώ πολύ μεγάλη την απώλεια του Νεϊμάρ. Τον είδα ότι στα δύσκολα χάθηκε. Δεν είναι Μέσι σε καμιά περίπτωση, δεν είναι καν Ρόμπεν. Δεν είναι καν Ροντρίγκες. Η Βραζιλία έχει προβλήματα που έχω αναλύσει από την αρχή, μην ψάχνουν δικαιολογίες στον τραυματισμό του Νεϊμάρ αν φάνε τα μούτρα τους. Τυχερή η Γερμανία πάντως που η Βραζιλία δεν θα έχει όχι μόνο Νεϊμάρ αλλά και τον Τιάγκο Σίλβα.

Σε ό,τι αφορά την Αργεντινή, ποτέ δεν έκανα εγώ κριτική σε αυτό τον προπονητή που είχαν πέσει να τον φάνε οι δημοσιογράφοι, αντιθέτως έλεγα για αυτόν καλά λόγια. Το πάλευε. Η Αργεντινή ήταν μια απ τις επιλογές μου από την αρχή διότι έλεγα ότι ήρθε η ώρα του Μέσι επιτέλους να βοηθήσει την Εθνική του, και επειδή έβλεπα επίσης αυτήν την ομάδα να είναι σκληροτράχηλη και να προσέχει την άμυνα. 

Παρ΄ ότι είναι Αργεντινή, παρ΄ ότι έχει παικταράδες μέσα -που δεν έχουν παίξει ακόμα την μπάλα που μπορούνε- η ομάδα αυτή δεν ξαμολιέται μπροστά, δεν την πιάνεις κορόιδο, έχει συμπαγή άμυνα, διαχειρίζεται καλά το σκορ και το κρατάει. Σου λέει έχουμε τον Μέσι, έχουμε παικταράδες, ένα γκολ θα το βάλουμε, το θέμα είναι να κρατήσουμε το μηδέν πίσω. Με ένα 4-3-3 ξεκίνησε έχοντας τον Μέσι να βγαίνει πίσω από τον Χιγκουαίν.

Οι πολύ καλοί παίκτες που έχει το Βέλγιο εξαφανίστηκαν, ο Μιραλάς είπαμε δεν πατάει γερά στην εθνική, ο Αζάρ ήταν άφαντος, ενώ ο προπονητής τους έκανε μεγάλο έγκλημα, κατέστρεψε το ταλέντο αυτής της ομάδας! Έβαλε αλλαγή μπροστά μία αρκούδα να της πετάνε σέντρες!

Με τον ξυλοκόπο τον Φελαϊνί επίσης μπροστά και τον Λουκάκου που τον έριξε κι αυτόν μέσα να ψάχνουν το κεφάλι τους μαζί με την αρκούδα, μία αηδία, η αρκούδα μπροστά με τον ξυλοκόπο, χωρίς εξτρέμ, ένα ποδόσφαιρο προπολεμικό…

Θα δούμε τιτανομαχία των Ολλανδών με την Αργεντινή. Αυτό που με προβληματίζει με τους Αργεντινούς είναι ότι οι Βέλγοι έπεφταν 4 πάνω στον Μέσι και τον περιόριζαν διότι έβγαινε από πίσω, εκεί πόσους να περάσει. Θα παίξουν οι δύο καλύτεροι επιθετικοί παίκτες του Μουντιάλ, ο Μέσι με τον Ρόμπεν, είναι πολύ μεγάλο αυτό το παιχνίδι, είναι από τα ματς που μένουν στην ιστορία.

Συντάκτης: Θέμης Σινάνογλου 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags