Facebook Pixel (Τ)Ρομερο! Η Αργεντινή τελικό!
Ποδόσφαιρο
| 2014-07-10 01:44:00

(Τ)Ρομερο! Η Αργεντινή τελικό!

(Τ)Ρομερο! Η Αργεντινή τελικό!

Με ήρωα τον τερματοφύλακα Σέρχιο Ρομέρο που απέκρουσε δύο πέναλτι, η Αργεντινή με 4-2 στη "ρωσική ρουλέτα" (κ.α. και παρ. 0-0) απέκλεισε την Ολλανδία και η "αλμπισελέστε" επιστρέφει σε τελικό Μουντιάλ μετά από 24 χρόνια!

Στον πρώτο ημιτελικό στην ιστορία των Μουντιάλ που μετά από 120 λεπτά (κ.α. και παράταση) έληξε 0-0, η Αργεντινή απέκλεισε στη διαδικασία των πέναλτι την Ολλανδία με 4-2, έχοντας μεγάλο πρωταγωνιστή τον Σέρχιο Ρομέρο που απέκρουσε τις εκτελέσεις των Φλάαρ (κορυφαίος του ματς) και Σνάιντερ! Στο αγωνιστικό κομμάτι, το θέαμα ήταν κακό με τα ατού των δύο ομάδων εξουδετερωμένα και πρωταγωνιστές τους αμυντικούς. Πάντως, αυτή τη φορά ο Φαν Χάαλ δεν δοκίμασε το τρικ με τον Κρουλ, αλλά ούτως ή άλλως τη δόξα την έκλεψε ο Ρομέρο! Μεγάλος τελικός λοιπόν, Γερμανία-Αργεντινή μετά από 24 χρόνια!

Αλληλοεξουδετέρωση

Ένα σουτ του Σνάιντερ και ένα φάουλ του Μέσι ήταν ό,τι είδαμε από φάσεις στο πρώτο 20λεπτο του ματς στο Σάο Πάουλο. Δεν είχαμε δει κάτι πάντως που δεν περιμέναμε. Η Ολλανδία μπήκε στα πρώτα 10` με σκοπό να κάνει παιχνίδι, προσεκτικά όμως, με τους Αργεντινούς να ισορροπούν, αλλά και τον Μέσι να έχει 2-3 αντιπάλους κάθε φορά που ακουμπούσε μπάλα. Η "αλμπισελέστε" με τον Λαβέτσι από δεξιά κυρίως αλλά και τον Πέρεζ προσπαθούσε να πλαγιοκοπήσει, με τους "οράνιε" να επιμένουν σε χαμηλό τέμπο.

Τα ατού των δύο αντιπάλων ήταν ξεκάθαρα εξουδετερωμένα, ο Μέσι από τον Ντε Γιόνγκ και ο Ρόμπεν από τον Ματσεράνο, επομένως ευκαιρίες... μηδέν, πλην μιας κεφαλιάς του Γκαράι στο 24`. Η κλωτσιά πήγαινε... σύννεφο και σ` αυτό ματς (Ντε Μικέλις στον Σνάιντερ) και μ` αυτά και μ` αυτά οδηγηθήκαμε σε ένα δίκαιο 0-0 στο πρώτο μέρος. Χαρακτηριστικό: Έξι φορές ακούμπησε την μπάλα ο Ρόμπεν!

Μηδέν από μηδέν... 0-0

Η είσοδος του Γιάνματ, που πήγε δεξί μπακ, αντί τους Μάρτινς-Ίντι άλλαξε τη διάταξη σε 4-3-3, με τον Κάουτ αριστερά και τον Μπλιντ στο κέντρο της άμυνας. Μια κάτι σαν... κεφαλιά του Ιγουαΐν στο 58` ήταν ό,τι καλύτερο είδαμε στο ξεκίνημα του β` μέρους, με το θέαμα να είναι κάτω του μετρίου. Στο 61` πάντως αντί του τραυματία Ντε Γιόνγκ μπήκε ο Κλάσιε, ο λεγόμενος και "Ολλανδός Τσάβι"...

Ουδέν αξιόλογο συνέβαινε στο βροχερό Σάο Πάουλο, βλέποντας έναν αγώνα τακτικής, αλλά χωρίς θέαμα, με τον Φλάαρ (κορυφαίο του ματς) να κόβει πριν καν γίνει επικίνδυνη φάση Μέσι, Λαβέτσι και λοιπούς. Έπρεπε να φτάσουμε στο 72` για να δούμε μια ευκαιρία από τον Φαν Πέρσι και στο 75` τη μεγάλη φάση με την προβολή του Ιγουαΐν! Στο 81` ο Σαμπέγια θυμήθηκε να βάλει Παλάσιο και Κουν Αγουέρο μπας και... Στο 90` για πρώτη φορά ο Ρόμπεν έκανε μπούκα, αλλά λίγο πριν σουτάρει με καταπληκτικό τάκλιν ο Ματσεράνο έδιωξε σε κόρνερ! Έτσι, οδηγηθήκαμε σε παράταση...

Ούτε στην παράταση

Η "έκπληξη" στην παράταση ήταν η είσοδος του Χούντελαρ αντί του Φαν Πέρσι, με την Ολλανδία να έχει μπει πιο δυνατά στον έξτρα χρόνο. Ο Σαμπέγια ολοκλήρωσε και αυτός τις αλλαγές του με τον Μάξι Ροντρίγκες να παίρνει τη θέση του Λαβέτσι και το πρώτο μέρος να λήγει και αυτό χωρίς σκορ. Ανούσια κυλούσε και το β` ημίχρονο της παράτασης, με τον Παλάσιο στο 115` να σπαταλά μια καλή ευκαιρία για γκολ, όπως και ο Μάξι Ροντρίγκες στο 117`! Δεν ήθελε πολύ λοιπόν για να οδηγηθούμε στα πέναλτι, όπως και έγινε...

Ήρωας Ρομέρο!

Ο Φλάαρ εκτέλεσε άσχημα το πέναλτι και ο Ρομέρο απέκρουσε! Ο Μέσι δεν αστόχησε και έκανε το 1-0! Εύστοχος και ο Ρόμπεν για το 1-1, όπως και ο Γκαράι με... κεραυνό για το 2-1! Πάλι ο Ρομέρο με ωραία εκτίναξη απέκρουσε το πέναλτι του Σνάιντερ! Ο Αγουέρο έκανε το 3-1, ο Κάουτ το 3-2 και ο Μάξι Ροντρίγκες δεν αστόχησε για το 4-2, στέλνοντας την αλμπισελέστε στον τελικό!

Η διαδικασία των πέναλτι

Φλάαρ αποκρούει ο Ρομέρο
Μέσι 1-0
Ρόμπεν 1-1
Γκαράι 2-1
Σνάιντερ απέκρουσε ο Ρομέρο
Αγουέρο 3-1
Κάουτ 3-2
Ροντρίγκες 4-2 

ΣΚΟΡΕΡ:

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Τσουνέιτ Τσακίρ (Τουρκία)

ΚΟΚΚΙΝΕΣ:

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: 45' Μάρτινς Ιντι, 105' Χούντελααρ - 49' Ντεμικέλις

Ολλανδία (Λουίς Φαν Χάαλ): Σίλεσεν, Φλάαρ, Ντε Φράι, Μάρτινς Ιντι (46' Γιάνμαατ), Κάουτ, Μπλιντ, Βαϊνάλντουμ, Ντε Γιονγκ (62' Κλάζι), Σνέιντερ, Ρόμπεν, Φαν Πέρσι (96' Χούντελααρ).

Αργεντινή (Αλεχάντρο Σαμπέγια): Ρομέρο, Ζαμπαλέτα, Ρόχο, Γκαράι, Ντεμικέλις, Μπίλια, Ματσεράνο, Πέρες (81' Παλάσιο), Λαβέτσι (100' Μάξι Ροντρίγκες), Μέσι, Ιγκουαϊν (82' Αγουέρο)

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags