Facebook Pixel Ανάλυση Τσάρλυ: Δύσκολο να είναι ξανά επιπόλαιοι οι Βραζιλιάνοι
Ποδόσφαιρο
| 2014-07-12 14:57:00

Ανάλυση Τσάρλυ: Δύσκολο να είναι ξανά επιπόλαιοι οι Βραζιλιάνοι

Ανάλυση Τσάρλυ: Δύσκολο να είναι ξανά επιπόλαιοι οι Βραζιλιάνοι

Είναι σκληρό που μετά το ταπεινωτικό 1-7 οι ίδιοι ποδοσφαιριστές της Βραζιλίας καλούνται να μπουν στο γήπεδο σε ένα παιχνίδι που δεν τους προσφέρει κάποιο ιδιαίτερο κίνητρο. Γράφει ο Τσάρλυ.

Περιμένουμε να δούμε πώς θα λειτουργήσουν οι παίκτες, αν θα βρουν ψυχικά αποθέματα γι' αυτό το παιχνίδι και πώς θα αντιδράσουν οι Βραζιλιάνοι που θα βρεθούν στις εξέδρες. Σίγουρα πρόκειται για μία επίπονη διαδικασία.

Κανονικά η ομοσπονδία της Βραζιλίας θα έπρεπε να απαγορεύσει στον Σκολάρι να κάτσει στον πάγκο. Οχι για το ντροπιαστικό 1-7, αλλά για τις δηλώσεις που ακολούθησαν. Ο άνθρωπος που είναι ο κύριος υπεύθυνος γι' αυτήν την τεράστια αποτυχία, λειτούργησε αλαζονικά, έδειξε πως δεν έχει αίσθηση της πραγματικότητας και προσπάθησε να παραστήσει τον επιτυχημένο.

Οι Ολλανδοί έκαναν ένα πολύ καλό τουρνουά. Δικαιούνταν να παίζουν στον τελικό της Κυριακής, αλλά το τάκλιν του Ματσεράνο στον Ρόμπεν στο τελευταίο λεπτό του παιχνιδιού άλλαξε την ιστορία.

Οι μικροί τελικοί είναι παιχνίδια πιο ελεύθερα, χωρίς να έχουν ιδιαίτερο κίνητρο. Συνήθως στους μικρούς τελικούς μπαίνουν πιο εύκολα γκολ, καθώς οι δύο προπονητές αλλάζουν τακτική και η προσήλωση στην αμυντική τους αποστολή δεν είναι τόσο μεγάλη. Βεβαίως, είναι δύσκολο για τη Βραζιλία να έχει για δεύτερο συνεχόμενο παιχνίδι τόσο επιπόλαιη αμυντική λειτουργία.

Στο γράφημα έχουμε τοποθετήσει τους παίκτες με βάση τον χώρο που έχει καταγραφεί ότι πάτησαν περισσότερες φορές με τη Γερμανία. Παρατηρείτε πως ο Λουίζ έπαιξε στην ίδια ευθεία με τον Γκουστάβο και άφηνε πολύ κενό ακάλυπτο στην πλάτη του. Ο Μαϊκόν λειτούργησε με μεγάλη επιθετικότητα και έπαιξε ψηλά χωρίς να υπάρχει ασφάλεια πίσω του. Ο Φερναντίνιο και ο Οσκαρ δεν βοήθησαν ούτε στο επιθετικό ούτε στο αμυντικό κομμάτι και ο εκτός τόπου και χρόνου Φρεντ κινήθηκε πολύ πίσω από τους Μπενάρντ - Χουλκ, αφήνοντας χωρίς φορ τη Βραζιλία.

Πηγή: Goal

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags