Facebook Pixel "Σελεσάο"... δεν, "οράνιε" ναι!
Ποδόσφαιρο
| 2014-07-13 00:53:00

"Σελεσάο"... δεν, "οράνιε" ναι!

"Σελεσάο"... δεν, "οράνιε" ναι!

Με δυο γρήγορα γκολ (3` Φαν Πέρσι πεν., 16` Μπλιντ) και ένα στο τέλος (90` Βάιναλντουμ) η Ολλανδία νίκησε 3-0 στον μικρό τελικό την απογοητευτική και πάλι Βραζιλία. "Μαντάρα" τα έκανε ο Αλγερινός διαιτητής Χαϊμουντί
 

Ούτως ή άλλως μετά την ντροπιαστική ήττα από τη Γερμανία τα πράγματα ήταν πολύ δύσκολα για τους Βραζιλιάνους που δεν κατάφεραν να κλείσουν τη διοργάνωση με νίκη. Ο ρέφερι Χαϊμουντί το φάουλ/αποβολή του Τιάγκο Σίλβα στον Ρόμπεν το έκανε πέναλτι/κίτρινη, εξ ου και 1-0 από τον Φαν Πέρσι, ενώ στο 2-0 από τον Μπλιντ, ο Ντε Γκουζμάν ήταν οριακά οφσάιντ. Συν το ότι δεν έδωσε καθαρό πέναλτι στη Βραζιλία για χέρι του Φλάαρ. Κατά τ` άλλα, τραγικά αμυντικά λάθη η "σελεσάο", ανάπτυξη μηδενική, με τους "οράνιε" να παίρνουν ίσως πιο εύκολα από όσο νόμιζαν την 3η θέση, βάζοντας και τρίτο γκολ στο 90` με τον Βάιναλντουμ.

Τι είχες Βραζιλία μου...

Ο συμπαθής ρέφερι Τζαμέλ Χαϊμουντί από την Αλγερία στο 2` το φάουλ στον Ρόμπεν του Τιάγκο Σίλβα έξω από την περιοχή το μετέτρεψε σε πέναλτι και αντί να δώσει κόκκινη, έδειξε κίτρινη... Αποτέλεσμα, ο Φαν Πέρσι να ευστοχήσει από τη βούλα και ο αμυντικός της Βραζιλίας να μείνει κανονικά στο ματς.

Οι Βραζιλιάνοι και πάλι έπαιζαν άναρχα και πάλι είχαν (πολλά) κενά στην άμυνα παίζοντας ψηλά και στο 16` ο Ντε Γκουζμάν (που μάλλον ξεκίνησε από θέση οφσάιντ) έκανε το γύρισμα, ο Νταβίντ Λουίζ... πάσαρε στον Μπλιντ και αυτός έκανε το 2-0! Απλά! Θέλοντας και μη, η "σελεσάο" βγήκε μπροστά, ο Όσκαρ πήρε κάποιες πρωτοβουλίες, αλλά αποτέλεσμα μηδέν. Οι Ολλανδοί άφηναν χώρο και περίμεναν μια κόντρα για το 3-0. Από ένα στημένο του Όσκαρ στο 38` η Βραζιλία άγγιξε το 2-1, όμως μετά την κεφαλιά του Λουίς Γκουστάβο παράλληλα με την εστία, οι Παουλίνιο και Νταβίντ Λουίζ δεν μπόρεσαν να σκοράρουν, με το ημίχρονο να λήγει και το κοινό να γιουχάρει.

Ήθελε, αλλά...

Ο Σκολάρι στο δεύτερο μέρος πέρασε τον Φερναντίνιο στη θέση τους Λουίς Γκουστάβο και περίμενε... Πάντως στο 50` πάλι ο Ρόμπεν τρύπησε την άμυνα, η μπάλα κόντραρε στον Τιάγκο Σίλβα, αλλά ο Βάιναλντουμ δεν έπιασε την κεφαλιά όπως θα ήθελε. Φτάσαμε στο 60` για να δούμε κλασική ευκαιρία για τη Βραζιλία με το σουτ του Ραμίρες να περνάει ξυστά από το κάθετο δοκάρι. Οι Βραζιλιάνοι πλέον ήταν συνεχώς στην επίθεση, ενώ ζήτησαν σωστά και πέναλτι στο 65` για χέρι του Φλαάρ.

Το ματς είχε γίνει πολύ ανοιχτό, ο Σκολάρι είχε περάσει και τον Χουλκ και η μπάλα παιζόταν πάνω-κάτω, αλλά κάπου γύρω στο 80` οι Βραζιλιάνοι το... πήραν απόφαση, ο ρυθμός έπεσε, αλλά στο 90` ο Ζορζίνιο Βάιναλντουμ με ωραίο σουτ στο 90` έγραψε το τελικό 3-0 με τη γιούχα να πηγαίνει σύννεφο...  

ΣΚΟΡΕΡ: 3' πεν. Φαν Πέρσι, 17' Μπλιντ, 90'+1' Βαϊνάλντουμ

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Τζαμέλ Χαϊμουντί (Αλγερία)

ΚΟΚΚΙΝΕΣ:

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: 2' Τιάγκο Σίλβα, 54' Φερναντίνιο, 68' Οσκαρ - 9' Ρόμπεν, 36' Ντε Γκουζμάν

Βραζιλία (Λουίζ Φελίπε Σκολάρι): Ζούλιο Σέζαρ, Μαϊκόν, Μάξουελ, Τιάγκο Σίλβα, Νταβίντ Λουίζ, Παουλίνιο (57' Ερνάνες), Λουίς Γκουστάβο (46' Φερναντίνιο), Ραμίρες (73' Χουλκ), Γουίλιαν, Όσκαρ, Ζο.

Ολλανδία (Λουίς Φαν Χάαλ): Σίλεσεν (90'+3' Φορμ), Ντε Φράι, Φλάαρ, Μάρτινς Ίντι, Κλάζι (90' Φέλτμαν), Βαϊνάλντουμ, Κάουτ, Μπλιντ (70' Γιάνμαατ), Ντε Γκουζμάν, Φαν Πέρσι, Ρόμπεν.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags