Facebook Pixel Υποστηρίζοντας Αυτούς Που Λατρεύουν να Μισούν
Ποδόσφαιρο
| 2014-07-13 20:44:00

Υποστηρίζοντας Αυτούς Που Λατρεύουν να Μισούν

Υποστηρίζοντας Αυτούς Που Λατρεύουν να Μισούν

Σε μια έρευνα που έκαναν οι New York Times πριν την έναρξη του Μουντιάλ, η Αργεντινή ήταν η ομάδα που αναφέρθηκε περισσότερες φορές στην ερώτηση «Ποια ομάδα αντιπαθείτε;» από τους υπόλοιπους Λατινοαμερικάνους.

Στον τελικό όμως σήμερα η Αργεντινή αναμετράται με τη Γερμανία και καλείται από τους υπόλοιπους Λατίνους να υπερασπιστεί την τιμή της ηπείρου. Ποτέ καμία Ευρωπαϊκή ομάδα δεν έχει κερδίσει την κούπα σε Λατινοαμερικάνικο έδαφος και δε θέλουν να δουν κάποιον Ευρωπαίο, πόσο μάλλον τη Γερμανία, να σπάει αυτήν την παράδοση.

Η έχθρα των υπολοίπων Λατινοαμερικανών κόντρα στην Αργεντινή δε βασίζεται σε αθλητικά, ποδοσφαιρικά στοιχεία. Αντίθετα με τις υπόλοιπες χώρες κάτω από τις ΗΠΑ, η Αργεντινή δε στηρίχτηκε στο συνδυασμό αποίκων, αυτοχθόνων ινδιάνων και απογόνων των Αφρικανών σκλάβων. Η ιστορία της μοιάζει περισσότερο με εκείνη των ΗΠΑ. Χώρα που υποδέχτηκε πολλούς μετανάστες από πολλά διαφορετικά κράτη της Ευρώπης και δημιούργησε τη δική της εθνική ταυτότητα, έβλεπε πάντα αφ’ υψηλού τους υπόλοιπους γείτονές της. Όταν οι άλλοι είχαν μουσική με βάση τα πνευστά των ινδιάνων και τα κρουστά των Αφρικανών, οι Αργεντίνοι είχαν τάγκο, με βιολί και ακορντεόν. Διαβάστε το υπόλοιπο θέμα στο sombrero.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags