Facebook Pixel Στην 7η «πίστα» δώρο το… αγαλματάκι
Ποδόσφαιρο
| 2014-07-13 19:30:00

Στην 7η «πίστα» δώρο το… αγαλματάκι

Στην 7η «πίστα» δώρο το… αγαλματάκι

Ενα καταπληκτικό Παγκόσμιο Κύπελλο, πλούσιο σε θέαμα, εκπλήξεις και συγκινήσεις, έφτασε στο τέλος του. Της Β. Παπαντωνοπούλου

Ενα καταπληκτικό Παγκόσμιο Κύπελλο, πλούσιο σε θέαμα, εκπλήξεις και συγκινήσεις, φθάνει στο τέλος του. Αύριο το βράδυ στο «Μαρακανά» του Ρίο ντε Ζανέιρο, η κόντρα Ευρώπης-Λατινικής Αμερικής αναζωπυρώνεται μετά τα διαλείμματα του 2006 και 2010.

 

Γερμανία και Αργεντινή τίθενται αντιμέτωπες για τρίτη φορά στην ιστορία τους σε μουντιαλικό τελικό, μετά το 1986 και το 1990, με την καθεμία να κουβαλάει διαφορετική αύρα στο ραντεβού αυτό. Από τη μία, η ομάδα του Γιόακιμ Λεβ που φιλοδώρησε με 7 γκολ τη Βραζιλία στον ημιτελικό, αφήνοντας την υφήλιο άφωνη. Από την άλλη, ο Λέο Μέσι και η παρέα του, που δεν έχουν δείξει τίποτε το σπουδαίο αλλά κατάφεραν να περάσουν και τις έξι… πίστες αλώβητοι και να βρίσκονται ένα βήμα από τη Γη της Επαγγελίας.

 

Η πίεση και στα δύο στρατόπεδα για την κατάκτηση του τροπαίου είναι δεδομένη. Η Γερμανία έχει τρία παγκόσμια κύπελλα στο παλμαρέ της, αλλά τελευταία φορά στέφθηκε πρωταθλήτρια το 1990. Αντίστοιχα, ο δεύτερος (και τελευταίος) τίτλος της Αργεντινής χρονολογείται από το 1986. Αν και παραδοσιακές δυνάμεις του παγκόσμιου ποδοσφαίρου, αμφότερες έχουν να αναδειχθούν πρωταθλήτριες στις ηπείρους τους από τον προηγούμενο αιώνα! Η Γερμανία κατέκτησε το πιο πρόσφατο Euro της το 1996, ενώ η Αργεντινή πανηγύρισε Κόπα Αμέρικα για τελευταία φορά το 1993!

 

Το «Μαρακανά» αναμένεται να έχει περισσότερους Αργεντινούς οπαδούς απ’ ό,τι Γερμανούς, καθώς ήταν ανέκαθεν το πιο τρελό όνειρο των «γκάουτσος» να διεκδικήσουν το Παγκόσμιο Κύπελλο μέσα στο «σπίτι» της Βραζιλίας. Θα προτιμούσαν να την έβρισκαν απέναντί τους. Ομως και η τωρινή κατάσταση των αμφιτρυόνων, που ακόμα δεν έχουν συνέλθει από το εφιαλτικό 1-7 του ημιτελικού, δεν τους χαλάει…

 

Ακριβώς αυτό το σκορ, αλλά και η συνολική εικόνα της Γερμανίας στη διοργάνωση, της δίνει το προβάδισμα προτού στηθεί η μπάλα στη σέντρα. Ενα προβάδισμα που θεωρητικά δυναμώνει, αν συγκρίνει κανείς θέση προς θέση τα ρόστερ των δύο αντιπάλων και τις εμφανίσεις των παικτών τους στα γήπεδα της Βραζιλίας τον τελευταίο μήνα.

 

Στο τέρμα, ο Μάνουελ Νόιερ έχει καταφέρει με τις εμφανίσεις του να ενισχύσει τη θέση όσων πιστεύουν ότι είναι ίσως ο καλύτερος τερματοφύλακας στον κόσμο αυτήν τη στιγμή. Δεν δοκιμάστηκε πολύ, όμως όποτε χρειάστηκε είχε μεγάλη ηρεμία στο παιχνίδι του και ήταν ο πέμπτος αμυντικός της ομάδας του. Οσο για τον Σέρχιο Ρομέρο; Από ματς σε ματς βελτιώνεται μέχρι στο σημείο να γίνει ο ήρωας των Αργεντίνων στην πρόκριση επί της Ολλανδίας, αποκρούοντας δύο πέναλτι.

 

Η άμυνα είναι το μεγαλύτερο ατού της «αλμπισελέστε». Εχει δεχθεί μόλις τρία γκολ σε όλη τη διοργάνωση και αποτελεί εγγύηση. Η Γερμανία όμως υπερέχει κατά κράτος στο κέντρο. Εχει την καλύτερη μεσαία γραμμή στον κόσμο, καθώς συνδυάζει την ταχύτητα και την εκμετάλλευση των χώρων με θαυμαστό τρόπο.

 

Στην επίθεση, το 17-7 στα γκολ υπέρ της Γερμανίας λέει πολλά. Ακόμα και πριν από το πάρτι των 7 τερμάτων επί της Βραζιλίας, η «Νατσιοναλμάνσαφτ» ήταν πιο αποτελεσματική. Ομως παρόντων του Λιονέλ Μέσι και του Τόμας Μίλερ στον αγωνιστικό χώρο, κάθε πρόβλεψη είναι μάταιη. Γιατί όλοι ξέρουμε τι μπορεί να κάνει ο Μέσι και γιατί κανείς δεν μπορεί να μαντέψει τι θα κάνει ο Μίλερ…

Πηγή: efsyn.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags