Facebook Pixel Στο τέλος... μας γλεντάει η Μέρκελ!
Ποδόσφαιρο
| 2014-07-14 00:35:00

Στο τέλος... μας γλεντάει η Μέρκελ!

Στο τέλος... μας γλεντάει η Μέρκελ!

Με ένα απίστευτο γκολ του Γκέτσε στο 113', η Γερμανία νίκησε 1-0 την Αργεντινή του «άφαντου» Μέσι και κατέκτησε την κορυφή του κόσμου, με την Καγκελάριο να πανηγυρίζει έξαλλα στην εξέδρα.

Στα χέρια των Γερμανών κατέληξε το βαρύ τρόπαιο του Παγκοσμίου Κυπέλλου, καθώς το γκολ του Γκέτσε στο 113', χάρισε την κούπα στους Γερμανούς, που ήταν καλύτεροι τόσο στο δεύτερο ημίχρονο όσο και στην παράταση.

Τι κάνεις ρε Ιγκουαΐν;

Κόντρα σε όλες τις προβλέψεις οι δύο ομάδες μπήκαν... φορτσάτες στον αγωνιστικό χώρο και από τα πρώτα λεπτά έπαιξαν επιθετικά ψάχνοντας το γρήγορο γκολ. Μάλιστα, στο 4ο μόλις λεπτό η Αργεντινή είχε την πρώτη της καλή στιγμή, όταν ο Ιγκουαΐν μπήκε ωραία στην περιοχή, έκανε και το σουτ, όμως η μπάλα πέρασε ελάχιστα άουτ. Η φάση αυτή «ξύπνησε» τους Γερμανούς, οι οποίοι στα επόμενα λεπτά απέκτησαν την πρωτοβουλία των κινήσεων και προσπάθησαν να παγώσουν ρον ρυθμό. Στο 20ο λεπτό όμως, είχαμε την καλύτερη στιγμή του πρώτου μέρους και ίσως την χειρότερη τελική προσπάθεια του Ιγκουαΐν σε όλη του την καριέρα. Ο επιθετικός της Αργεντινής, μετά από τραγικό λάθος γύρισμα του Τόνι Κρόος, βγήκε ολομόναχος τετ α τετ με τον Νόιερ, σκέφτηκε – σημάδεψε – σούταρε, όμως η μπάλα έφυγε πολλά μέτρα άουτ!

Γκοοοοοολ, όχι οφσάιντ...

Ο ρυθμός του αγώνα, παρότι τελικός, ήταν εξαιρετικός και οι φάσεις μέχρι το 45ο λεπτό πάρα πολλές. Στο 28' μάλιστα, ο Μίλερ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, όμως πριν προλάβει να πανηγυρίσει, ήδη τον επόπτη (σωστά) να σηκώνει το σημαιάκι για οφσάιντ, ενώ στο 30' είχαμε ακριβώς το ίδιο σκηνικό στην απέναντι περιοχή, όταν ο Λαβέτσι σκόραρε, όμως το γκολ ακυρώθηκε αφού ήταν σε θέση οφσάιντ. Το ματς όμως συνέχισε να είναι πολύ ενδιαφέρον και μετά τα δύο... παραλίγο γκολ, με τις δύο ομάδες να έχουν από μία μεγάλη ευκαιρία. Στο 39' ο Μέσι μπήκε στην περιοχή, πέρασε την μπάλα και από τον Νόιερ, όμως οι αμυντικοί της Γερμανίας έδιωξαν, ενώ στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων, ο Χέβεντες με κοντινή κεφαλιά σημάδεψε το δοκάρι.

Γονατιά... άφαντος Μέσι και παράταση!

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με την Αργεντινή να «αγγίζει» το γκολ στο 47ο λεπτό, όταν ο Μπίλια έβγαλε την βαθιά μπαλιά στον Μέσι, αυτός βρέθηκε απέναντι από τον Νόιερ, όμως το πλασέ του πέρασε ελάχιστα δίπλα από το δοκάρι. Αυτή ήταν και η μοναδική στιγμή που ο Αργεντινός άσος... εμφανίστηκε στο γήπεδο, καθώς στα επόμενα λεπτά, ήταν εμφανώς εκτός αγώνα και δύσκολα μπορούσε να ακολουθήσει τον ρυθμό. Όσον αφορά το ματς πάντως, σε αντίθεση με το πρώτο μέρος, στο δεύτερο δεν είχαμε ευκαιρίες και το μόνο που θυμόμαστε ήταν την γονατιά του Νόιερ στον Ιγκουαΐν (56'), την οποία ο ρέφερι «είδε» επιθετικό φάουλ...
 

Στο τελευταίο εικοσάλεπτο ο ρυθμός δεν ήταν καθόλου καλός, οι δύο ομάδες έδωσαν μεγάλη προσοχή στην άμυνά τους και με εξαίρεση την φοβερή αντεπίθεση της Γερμανίας στο 81', την οποία... χαράμισε ο Οζίλ, σουτάροντας απελπιστικά άουτ. Έτσι λοιπόν, οδηγηθήκαμε στην παράταση....
 

Ξύλο, ξύλο και ΓΚΟΛΑΡΑ!

Η παράταση ξεκίνησε με την Αργεντινή να μπαίνει φουριόζα και τον Σούρλε να μην μπορεί να νικήσει τον Ρομέρο με κοντινό σουτ και την Αργεντινή να απαντάει στο 97', με τον Παλάσιο να περνάει την μπάλα πάνω από τον Νόιερ, αλλά να μην σημαδεύει την εστία. Από την φάση όμως αυτή και μετά, είδαμε την Γερμανία να κυκλοφορεί καλύτερα την μπάλα και να ψάχνει τρόπο να πατήσει περιοχή και τους Αργεντινούς να παίζουν πολύ σκληρά, να κλωτσάνε συνέχεια και να «φλερτάρουν» με την κόκκινη.

Τελικά, στο 113' όχι μόνο βρήκαν τρόπο να σκοράρουν, αλλά πέτυχαν ίσως και το πιο όμορφο γκολ του Μουντιάλ. Ο Σούρλε έβγαλε την σέντρα, ο Γκέτσε στόπαρε εντός περιοχής και με ένα ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ εναέριο πλασέ, έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Ρομέρο. Αυτό το γκολ χάρισε και το μεγάλο τρόπαιο στην Γερμανία, καθώς παρά την πίεση των Αργεντινών στο τελευταίο δεκάλεπτο, το 1-0 έμεινε μέχρι το 120'.

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags