Facebook Pixel Η γερμανική μηχανή και ο... κλαταρισμένος Μέσι
Ποδόσφαιρο
| 2014-07-14 15:52:00

Η γερμανική μηχανή και ο... κλαταρισμένος Μέσι

Η γερμανική μηχανή και ο... κλαταρισμένος Μέσι

Ο Τάσος Νικολογιάννης γράφει για τον τελικό του Μουντιάλ και τον Λιονέλ Μέσι που έχει «σκάσει», από τα τόσα πολλά παιχνίδια που έκανε τα προηγούμενα χρόνια!
 

Αποδόθηκε δικαιοσύνη χθες το βράδυ στον τελικό του Μουντιάλ. Μπορεί πολύς κόσμος να έχει ….κυλήσει στην Μεσί-μάνια, αλλά το κύπελλο το σήκωσε η ομάδα, που ήταν η καλύτερη από την αρχή μέχρι το τέλος. Η Γερμανία σε όλο το τουρνουά είχε την πιο σταθερή απόδοση, από όλες τις ομάδες, πέτυχε το πιο εντυπωσιακό σκορ στην ιστορία του Μουντιάλ σε ημιτελικό κυπέλλου και μάλιστα σε βάρος της διοργανώτριας Βραζιλίας με 7-1 και είχε τον τρόπο να επιβληθεί ακόμα και όταν ο αντίπαλος έπαιζε καλά κλειστά πίσω και δεν έβρισκε χώρους.

Διότι εκεί που έβρισκε χώρους ήταν καταιγιστική. Εβαλε τέσσερα στην Πορτογαλία στο πρώτο παιχνίδι, επτά στην Βραζιλία. Επίσης η Γερμανία με εξαίρεση την Γκάνα (2-2) κέρδισε όλα τα παιχνίδια. Και με εξαίρεση τον τελικό, όλες τις άλλες νίκες τις πήρε στην κανονική διάρκεια. Ισως και αυτός είναι ένας σημαντικός λόγος, που οι Γερμανοί είχαν περισσότερη ενέργεια και φρεσκάδα στον τελικό, όσο πέρναγε η ώρα. Αυτοί ανέβαζαν ταχύτητα, ενώ η Αργεντινή έσβηνε.

Εκτός των άλλων η Γερμανία είχε μακράν του δεύτερου τον καλύτερο τερματοφύλακα του τουρνουά , τον Νόιερ, που ήταν πολύ καλός κάτω από τα δοκάρια, αλλά εξαιρετικός και με την μπάλα στα πόδια, ενώ έπαιζε συχνά και τον ρόλο του …λίμπερο. Είχε πολλούς παίκτες σε καλή κατάσταση.

Διάβασε περισσότερα στο gazzetta.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags