Facebook Pixel Δημήτρης Ιτούδης - Κώστας Σλούκας: Οι ατάκες On camera Ιτούδη για Αντετοκούνμπο, Σλούκα-ΠΑΟ, Ντόρσεϊ - Έκπληκτος για το συμβόλαιό του (Vid)
Ποδόσφαιρο
| 2023-09-03 18:54:00

Οι ατάκες On camera Ιτούδη για Αντετοκούνμπο, Σλούκα-ΠΑΟ, Ντόρσεϊ - Έκπληκτος για το συμβόλαιό του (Vid)

Sportdog Team

Δείτε τις δηλώσεις του Ομοσπονδιακού προπονητή στη NOVA σχετικά με την πορεία της Εθνικής στο Μουντομπάσκετ, τις μεγάλες απουσίες, αλλά και το μέλλον του...
 

Τη διάθεσή του να παραμείνει στον πάγκο της Εθνικής επανέλαβε ο Δημήτρης Ιτούδης, κάνοντας έναν απολογισμό της παρουσίας του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος στο Μουντομπάσκετ, το οποίο αποχαιρέτησε και τυπικά σήμερα, μετά την ήττα από το Μαυροβούνιο.

Ο ομοσπονδιακός τεχνικός μίλησε για τις απουσίες παικτών που πλήγωσαν την ομάδα και μείωσαν αισθητά τις πιθανότητες διάκρισης, ενώ δήλωσε έτοιμος να συνεχίσει να βοηθάει από όποιο πόστο του ζητηθεί.

Οι δηλώσεις Ιτούδη:

Για τον επίλογο της Εθνικής στη διοργάνωση: Προσπαθήσαμε σήμερα, αλλά η προσπάθεια φάνηκε ότι δεν ήταν αρκετή. Όσον αφορά τη συνολική εικόνα, νομίζω ότι όλοι θα συμφωνήσουμε ότι η ομάδα πάλεψε, δεδομένων των προβλημάτων της, ακόμα και της τελευταίας στιγμής, όταν χάσαμε τον πρώτο σκόρερ και ριμπάουντερ, τον Ντίνο, που δεν μπορούσε να βοηθήσει την ομάδα αν και ήθελε. Ήταν ένα σοκ, αλλά οι υπόλοιποι παίκτες κάλυψαν το κενό με μεγάλη αυταπάρνηση. Κάποια στιγμή όμως θα βγει το πρόβλημα, όπως μας βγήκε.

Αυτό που μένει και είπαμε στα αποδυτήρια και εγώ και ο αρχηγός και ο πρόεδρος είναι η ενότητα. Η ομάδα έμεινε ενωμένη. Έχουν δημιουργηθεί πολύ καλές βάσεις και σχέσεις μεταξύ των αθλητών, που παίζουν σε διαφορετικές συλλόγους αλλά όλοι παίζουν για να αμυνθούν των χρωμάτων της Ελλάδας. Οι σχέσεις τους είναι πολύ δυνατές και μπορούν να βοηθήσουν να μην υπάρχει διαμάχη και τοξικότητα, αλλά αντίθετα ανταγωνισμός, όπως επιτάσσει ο αθλητισμός, μόνο μέσα στο γήπεδο. Έχουν υψηλό επίπεδο στο να συνειδητοποιήσουν ότι όλοι οι αθλητές είναι ο καθρέφτης του ελληνικού μπάσκετ και του πώς μπορούμε ο καθένας ξεχωριστά να βοηθήσουμε προς τη σωστή κατεύθυνση.

Η προσπάθεια και η ενότητα, ειδικά στις δύσκολες στιγμές, ήταν δεδομένη. Προφανώς δεν ήρθαμε εδώ για να χάσουμε. Ακόμα και με την ατυχία μας προκριθήκαμε στο προολυμπιακό, ήμασταν μέσα για 3 δεκάλεπτα κόντρα στην Λιθουανία, αλλά δεν έφτανε. Ήταν καλύτερη από εμάς και δίκαια χάσαμε.

Για αν τον πλήγωσε κάτι αυτό το διάστημα: Γιατί να με πληγώσει κάτι; Με πληγώνει όταν χάνει η ομάδα. Οι απουσίες ήταν δικαιολογημένες όλων των αθλητών και ο καθένας με τον τρόπο του το τεκμηρίωσε. Όταν κάποιος αθλητής κάνει επέμβαση ή τραυματίζεται δεν μπορεί να γίνει διαφορετικά.

Μεγάλο σεβασμό προς όλους τους αθλητές που ήταν εδώ και σε αυτούς που δεν ήταν εδώ και θα είναι σε άλλα τουρνουά, όπως ήταν ήδη. Δεν υπάρχει αφορισμός, οι απουσίες ήταν δικαιολογημένες, απλώς έτυχαν όλα μαζί σε μία σεζόν στην οποία ο Σλούκας ήθελε να φτιάξει το κορμί του για να είναι έτοιμος για τον Παναθηναϊκό, οι Καλάθης και Ντόρσεϊ, που είχε και την εγκυμοσύνη της συζύγου του, το ίδιο για την Φενέρ, στον Κασελάκη δόθηκε εντολή να απέχει γιατί κινδύνευε η υγεία του. Πικρία υπάρχει μόνο όταν χάνεις ένα παιχνίδι, το οποίο προσπαθείς να κερδίσεις με νύχια και δόντια.

Για το αν έχει την διάθεση να ολοκληρώσει το τριετές του συμβόλαιο: Μου ζητήθηκε να βοηθήσω και θα βοηθήσω και θα βοηθάω από οποιοδήποτε πόστο. Αυτή τη στιγμή είμαι στο πόστο του Ομοσπονδιακού και είναι μεγάλη τιμή. Μόλις τελείωσε το τουρνουά, αφήστε να καθίσουμε κάτω. Έχουμε μία συμφωνία που τελειώνει στους Ολυμπιακούς Αγώνες και αυτό είναι που γνωρίζουμε. Βλέπετε να μην θέλω να είμαι στην Εθνική; Δεν κάθομαι τον χειμώνα, ήρθα σήμερα με πυρετό να βοηθήσω την ομάδα.

Για το αν η Εθνική έχει σχέση εξάρτησης με τον Γιάννη Αντετοκούνμπο: Καταρχάς είναι τιμή να είναι ο Γιάννης στην Εθνική και να είναι ένας υπεραθλητής Έλληνας που τιμά τα χρώματα και γουστάρει να είναι εδώ, απλώς δεν μπορούσε να είναι εδώ τώρα. Όποιος θέλει και μπορεί είναι τιμή, πόσω μάλλον για έναν από τους κορυφαίους παίκτες στο NBA.

Για το αν έγιναν λάθη: Δεν παίζεις μόνος σου, παίζουν και οι άλλοι. Αν κάνουμε λάθη; Προφανώς. Όλοι κάνουμε λάθη. Όποιος εργάζεται και προσπαθεί κάνει λάθη. Εκτός αν κάποιος θεωρεί τον εαυτό του αλάθητο. Όχι εγώ.

Για το αν αισθάνεται δικαιωμένος που ανέλαβε την Εθνική: Δεν έχει να κάνει με τον Ιτούδη, με το πρόσωπο. Να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ στην ομάδα μου που με καταλαβαίνει και μου δίνει τη δυνατότητα να είμαι εδώ. Όταν έκανα την συμφωνία ήμουν στην ΤΣΣΚΑ που έδωσε το πράσινο φως και μετά στην Φενέρ και την ευχαριστώ που μου παρέχει την άδεια.

Δεν μπορούσα να προβλέψω τα προβλήματα που θα είχαμε. Είμαι περήφανος γιατί όλοι θέλουν να προσφέρουν στην Εθνική, ανεξαρτήτως προσώπων. Η κοινή γνώμη ενδιαφέρει περισσότερο ή λιγότερο τον καθένα. Εμένα με ενδιαφέρει οι άμεσοι συνεργάτες μου, οι παίκτες και προπονητές, που παίρνουμε τις αποφάσεις, να είμαστε στην ίδια σελίδα, να μην έχουμε εκ διαμέτρου αντίθετες απόψεις, να είμαστε ειλικρινείς και ρεαλιστές.

Κάποιες φορές μπορείς ή δεν μπορείς. Το προσπαθήσαμε όμως. Αυτό είπαμε, ότι θα προσπαθήσουμε. Δεν είπαμε εδώ και είπαμε λέγοντας ότι θα πάρουμε μετάλλιο ή θα είμαστε η σούπερ ομάδα, γιατί δεν ήμασταν η σούπερ ομάδα. Ευθύς εξαρχής.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags