Facebook Pixel Μουντομπάσκετ 2023: Συγκλονίζει ο Μιλουτίνοφ για Σίμανιτς: "Στην αρχή δε το πιστεύαμε - Προσπαθούσαμε να βρούμε αίμα μετά το παιχνίδι"
Ποδόσφαιρο
| 2023-09-04 15:38:00

Συγκλονίζει ο Μιλουτίνοφ για Σίμανιτς: "Στην αρχή δε το πιστεύαμε - Προσπαθούσαμε να βρούμε αίμα μετά το παιχνίδι"

Sportdog Team

Ο Σέρβος άσος του Ολυμπιακού μίλησε για τη δυσκολία που έχει το μαρκάρισμα του Βαλαντσιούνας αλλά και για την τραγική είδηση της απώλειας του νεφρού του Σίμανιτς.

Ο μοναδικός εκπρόσωπος του Ολυμπιακού στο Μουντομπάσκετ 2023, μίλησε στα ελληνικά ΜΜΕ για τον μεγάλο αγώνα της Σερβίας με τη Λιθουανία για τα προημιτελικά, αλλά και για την τραγική είδηση του τραυματισμού του Σίμανιτς.

Οι Σέρβοι είχαν προετοιμαστεί για τους Αμερικανούς, όμως η παρέα των Κουζμίνσκας, Μοτιεγιούνας και Βαλαντσιούνας, έκανε το “θαύμα” και απέκλεισε την Team USA.

Ο Μιλουτίνοφ, μιλώντας στα ελληνικά ΜΜΕ, αναφέρθηκε στη δύσκολη δουλειά που θα έχει με το μαρκάρισμα του Γιόνας Βαλαντσιούνας, ενώ φυσικά δεν παρέλειψε να ξεκαθαρίσει πόσο στεναχωρημένη και επηρεασμένη είναι όλη η εθνική Σερβίας, λόγω του τραυματισμού του Σίμανιτς, που έχασε το νεφρό του μετά από χτύπημα…

Συγκεκριμένα, ο Σέρβος σταρ των Πειραιωτών αποκάλυψε πως μετά τη λήξη της αναμέτρησης με το Νότιο Σουδάν, οι συμπαίκτες του προσπαθούσαν να βρουν αίμα για τον παίκτη της Σαραγόσα, ενώ στην αρχή δεν μπορούσαν να… πιστέψουν την τραγική αυτή εξέλιξη!

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Νίκολα Μιλουτίνοφ:

Για τον προημιτελικό: «Η Λιθουανία είναι πολύ καλή ομάδα, είδαμε πώς έπαιξε με τις ΗΠΑ. Παίζουν πολύ physical, με πολλή ενέργεια και είναι το φαβορί της αναμέτρησης».

Για το μαρκάρισμα του Βαλαντσιούνας: «Θα είναι δύσκολο, πρέπει να παίξουμε ομαδική άμυνα, όχι ένας εναντίον ενός και είμαστε προετοιμασμένοι. Δεν είναι μόνο ο Βαλαντσιούνας αλλά και ο Μοτιεγιούνας. Έχουν πολύ ποιοτικό ρόστερ».

Για το αν θα πάει ψηλά το σκορ: «Θα είναι ένα δύσκολο παιχνίδι, όχι με αρκετούς πόντους. Αλλά θα το δούμε αύριο».

Για το ότι αντιμετώπισε τον Καρλ Άντονι-Τάουνς: «Είναι ένας εκπληκτικός παίκτης και για μένα ήταν μεγάλη εμπειρία να παίξω εναντίον του».

Για το αν θα χάσει το μυαλό της η Λιθουανία μετά τη νίκη επί των ΗΠΑ: «Δε νομίζω να τους επηρεάσει. Θα ξεχάσουν τη νίκη και θα έρθουν με πολύ καλή ψυχολογία».

Για τα όσα συνέβησαν με τον Μπόρισα Σίμανιτς: «Είναι πολύ σκληρό για εμάς, ακούσαμε τι έγινε και στην αρχή δεν το πιστεύαμε. Μας επηρέασε και προσευχόμαστε για αυτόν να γίνει καλά το συντομότερο δυνατό. Την περασμένη νύχτα μάθαμε ότι έπρεπε να κάνει μία ακόμα εγχείρηση. Προσευχόμαστε να γίνει γρήγορα καλά. Θα παλέψουμε για εκείνον για να τον κάνουμε περήφανο.

Δεν κοιμηθήκαμε μετά το παιχνίδι, προσπαθούσαμε να βρούμε αίμα για εκείνον, επειδή έχανε αρκετό. Ήταν δύσκολη στιγμή για όλους και εύχομαι να μη συμβεί αυτό σε κανέναν στον κόσμο. Ήταν πολύ δύσκολο, στην αρχή δεν πίστευα ότι μπορεί να συμβεί κάτι τέτοιο, ένας τραυματισμός σαν και αυτός στο μπάσκετ».

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags