Facebook Pixel Εθνική Ελλάδας: Γι’ αυτό φεύγει ο Ιτούδης, τι έγινε με τους παίκτες - Ενστάσεις για τον Νο1 Σπανούλη - Ανατροπή με Σλούκα, Καλάθη!
Ποδόσφαιρο
| 2023-09-04 21:12:00

Γι’ αυτό φεύγει ο Ιτούδης, τι έγινε με παίκτες - Ενστάσεις για τον Νο1 Σπανούλη - Ανατροπή με Σλούκα, Καλάθη!

του Pick n' Scroll

Η αλλαγή προπονητή και οι εξελίξεις με Αντετοκούνμπο. Η Εθνική θα αλλάξει προπονητή, για συγκεκριμένους λόγους και όχι μόνο λόγω της κακής πορείας στο Μουντομπάσκετ. Το Sportdog.gr αναλύει τι συμβαίνει!

Οι παίκτες της Εθνικής επέστρεψαν στην Αθήνα και ο καθένας σιγά σιγά θα πάει στην ομάδα του για να ξεκινήσει προετοιμασία. Κάποια στιγμή αυτό θα γίνει και με τον Δημήτρη Ιτούδη, ο οποίος έχει μπροστά του μία ακόμη δύσκολη χρονιά με την Φενέρ.

Ο έμπειρος προπονητής έχει συμβόλαιο μέχρι το επόμενο καλοκαίρι με την Εθνική, αλλά είναι πολύ δύσκολο να μείνει σε αυτή. Δεν είναι ότι η ομοσπονδία δεν έχει μείνει ικανοποιημένη από την προσφορά του, είναι ότι θέλει να ψάξει κάτι καλύτερο ή κάτι πιο ενωτικό. Καθώς μάλιστα λέγεται από δω και από εκεί ότι διάφοροι παίκτες δεν πήγαν στην Εθνική λόγω του Ιτούδη.

Ο Βασίλης Σπανούλης είναι ο νο1 υποψήφιος για να διαδεχθεί τον 53χρονο προπονητή στο τιμόνι της επίσημης αγαπημένης. Και αυτή είναι μία περίπτωση, που συγκεντρώνει ενστάσεις, καθώς μιλάμε για έναν προπονητή, που κάνει αυτή την δουλειά μόλις έναν χρόνο.

Αυτό το είχαμε δει και παλιότερα και μάλιστα ο Παναγιώτης Γιαννάκης όταν ανέλαβε την Εθνική, πριν δεν είχε δουλέψει πουθενά ως προπονητής. Είχε δουλέψει πολύ παλιά όταν έπαιζε ακόμη, σε πολύ μικρές ομάδες, που, όμως, δεν έχουν καμία σχέση με το ειδικό βάρος της Εθνικής.

Ο Σπανούλης μετράει ήδη μία χρονιά με το Περιστέρι και πάει για την δεύτερη. Ο βαθμός ετοιμότητάς του είναι ικανοποιητικός και το βασικότερο είναι ότι πρόκειται για άνθρωπο, που θέλει πολύ να πετύχει και ως κόουτς.

Λέγεται μάλιστα ότι είναι εκείνος, που μπορεί να πείσει Καλάθη και Σλούκα να κατέβουν το επόμενο καλοκαίρι για το προολυμπιακό. Για τον Γιάννη Αντετοκούνμπο δεν μπορεί να γίνει κάποια εκτίμηση, γιατί τα πάντα εξαρτιόνται και από το τι θα κάνει στο πρωτάθλημα του ΝΒΑ και από το τι θα πουν οι Μπακς. Συν τοις άλλοις το επόμενο καλοκαίρι υπάρχει μεγάλη πιθανότητα ο Ελληνας σούπερ σταρ να αλλάξει ομάδα στο ΝΒΑ.

Στο προολυμπιακό σε σχέση με το Παγκόσμιο θα είναι σίγουρα ο Μήτογλου και ο Κώστας Αντετοκούνμπο, ενισχύοντας έτσι την φροντ-λάιν της Εθνικής, που τα περιμένει όλα από τον Παπαγιάννη.

Το πιο φλέγον θέμα, όμως, είναι του προπονητή. Και πρέπει να ξεκαθαρίσει όσο το δυνατόν πιο γρήγορα, ώστε να αρχίσουν να μπαίνουν οι βάσεις για να φτιαχτεί επιτέλους κάτι καλό μετά από καιρό.

*** ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Φρίκη! Αφαίρεσε το νεφρό ο Σίμανιτς στη Μανίλα - Είχε χτυπήσει στο Σερβία- Νότιο Σουδάν (ΒΙΝΤΕΟ)

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags