Παγκόσμιο Κύπελλο: Όπως ξέρουμε μέχρι σήμερα, παραδοσιακά, το Μουντιάλ γίνεται τους καλοκαιρινούς, μήνες με εξαίρεση αυτό του Κατάρ, το 2022, που λόγω των υψηλών θερμοκρασιών της χώρας αποφασίστηκε να γίνει από Νοέμβριο μέχρι Δεκέμβριο.

"Βόμβα" Ινφαντίνο - Θέλει Παγκόσμιο Κύπελλο μόνιμα χειμώνα
AP

Αυτό όμως που ετοιμάζεται να εισηγηθεί ο πρόεδρος της FIFA, Τζιάνι Ινφαντίνο ετοιμάζεται να φέρει νέα δεδομένα στο παγκόσμιο καλεντάρι, μιας και θέτει το ενδεχόμενο από το 2034 και μετά η διεξαγωγή των Μουντιάλ να γίνεται τους χειμερινούς μήνες.

«Υπάρχουν τρόποι να βελτιώσουμε το πρόγραμμα, ίσως βελτιώσουμε το ημερολόγιο»

«Φαίνεται αρκετά προφανές για το Παγκόσμιο Κύπελλο, αλλά δεν μπορείς να παίξεις σε ορισμένα μέρη το καλοκαίρι, οπότε ίσως χρειαστεί να αλλάξουμε το πρόγραμμα. Αν θέλετε να παίζετε την ίδια ώρα παντού, τότε μπορείτε να παίξετε τον Μάρτιο ή τον Οκτώβριο, πιθανότατα, επειδή τον Δεκέμβριο δεν παίζετε σε ένα μέρος του κόσμου και τον Ιούλιο δεν παίζετε σε άλλο.

Το συζητάμε, αλλά όχι μόνο για εκείνο το Παγκόσμιο Κύπελλο. Η συζήτηση είναι γενική. Ακόμα και το να παίξουμε σε ορισμένες ευρωπαϊκές χώρες τον Ιούλιο είναι πολύ έντονο, οπότε ίσως θα έπρεπε να το σκεφτούμε. Υπάρχουν κάποιοι τρόποι για να βελτιστοποιήσουμε το πρόγραμμα, αλλά το συζητάμε και θα δούμε πότε θα καταλήξουμε σε ένα συμπέρασμα. Απλώς πρέπει να έχουμε ανοιχτό μυαλό. Στην πραγματικότητα, ο καλύτερος μήνας για να παίξει κανείς ποδόσφαιρο, που είναι ο Ιούνιος, δεν χρησιμοποιείται πολύ στην Ευρώπη. Ίσως υπάρχουν τρόποι για να βελτιστοποιήσουμε το ημερολόγιο, αλλά το συζητάμε και θα δούμε όταν καταλήξουμε σε κάποιο συμπέρασμα. Απλώς πρέπει να έχουμε ανοιχτό μυαλό», είπε ο Τζιάνι Ινφαντίνο για το Παγκόσμιο Κύπελλο.

"Βόμβα" Ινφαντίνο - Θέλει Παγκόσμιο Κύπελλο μόνιμα χειμώνα
AP