Facebook Pixel ΑΕΚ: Τουανζέμπε, Μπόατενγκ και στόπερ 20 εκατ. για ΑΕΚ - Συμφωνία με Τσέλσι - Ήρθε Ελλάδα ο "πόθος" Αλμέιδα!
Ποδόσφαιρο
| 2023-09-07 19:34:00

Τουανζέμπε, Μπόατενγκ και στόπερ 20 εκατ. για ΑΕΚ - Συμφωνία με Τσέλσι - Ήρθε Ελλάδα ο "πόθος" Αλμέιδα!

Οι Μιχείες
Τουανζέμπε, Μπόατενγκ και στόπερ 20 εκατ. για ΑΕΚ - Συμφωνία με Τσέλσι - Ήρθε Ελλάδα ο "πόθος" Αλμέιδα!

Γιατί δεν έκανε (ακόμα) μεταγραφή και ο... Παπασταθόπουλος! Ο Ευάγγελος Μίχος αναλύει τους λόγους που οι Κιτρινόμαυροι αποφάσισαν να πάρουν τεράστιο ρίσκο και να μην φέρουν έναν ακόμα κεντρικό αμυντικό και παρουσιάζει τις περιπτώσεις ελεύθερων που παραμένουν στην αγορά και περιμένουν.

Η ΑΕΚ έχει μείνει με 3 καθαρόαιμους στόπερ -Βίντα, Μουκουντί, Μήτογλου- για τα ευρωπαϊκά της παιχνίδια ενώ για τις εγχώριες διοργανώσεις ο Αλμέιδα μπορεί να υπολογίζει και στους ταλαντούχους/εξελίξιμους Γεμπόα και Χρυσόπουλο. Είναι λίγοι, με τους νταμπλούχους να παίρνουν μεγάλο ρίσκο ενώ παραπέμπει σε... τραγέλαφο οι δικαιολογίες που ακούω &,διαβάζω εσχάτως στα ρεπορτάζ, πως ο Αλμέιδα αν χρειαστεί υπολογίζει για στόπερ και τους Σιμάνσκι, Σιντιμπέ, Χατζησαφί, Μοχαμαντί

Θεωρητικά βέβαια η Ένωση έχει ακόμη περιθώριο 4 ημερών για να αποκτήσει κλασάτο σέντερ μπακ με μεταγραφή αλλά και μετά, μέχρι 30 Σεπτεμβρίου, κάποιον ελεύθερο. Με τον... σημαντικό αστερίσκο πως το αφεντικό "Πελάδο" έχει ξεκαθαρίσει πως δεν θα πάρουν αμυντικό απλά για να κάνουν μεταγραφή...

Στους υπάρχοντες free agents στόπερ, που κυκλοφορούν ελεύθεροι όλο το καλοκαίρι ή έμειναν πρόσφατα (πριν την 1η Σεπτέμβρη) ελεύθεροι, βρήκαμε κάποια δυνατά ονόματα. Πάμε,λοιπόν, να δούμε δέκα (10) τέτοιες περιπτώσεις ελεύθερων στόπερ, όπως τους φίλτραρε η στήλη...

Πρώτος και καλύτερος ο 25χρονος Αξελ Τουανζέμπε, των 4.500.000 χρηματιστηριακή αξία, πρώην της Man U, που έβγαλε την περασμένη σεζόν δανεικός στην Στόουκ. Λίγοι γνωρίζουν πως τον Ιούλιο είχε προταθεί κι απασχολήσει βραχυπρόθεσμα τον Γιάννη Παπαδημητρίου αλλά τα ακατέβατα 2.000.000 ετησίως και το signing bonus που ζητούσε, γρήγορα απομάκρυναν τον Παναθηναϊκό από την περίπτωσή του. Κι αν δεν έχει βρει ακόμη ομάδα, σε μεγάλο βαθμό οφείλεται στο ότι δεν ρίχνει το κασέ/απαιτήσεις του...

Το Νο2 της σχετικής λίστας είναι ο Τουρέ, από το Μάλι, με μετοχή αξίας 2.500.000ευρώ και με 60 ματς στην Μπουντεσλίγκα με την Άιντραχτ Φρανκφούρτης. Ακολουθεί ο 28χρονος διεθνής Σκοπιανός Ντάρκο Βελικόφσκι, με τα 2.000.000 χρηματιστηριακή αξία, τον οποίο σκεφτόταν το καλοκαίρι του 2022 ο Γιοβάνοβιτς στον Παναθηναϊκό αλλά προτίμησε τα πετροδολάρια της Αλ Ετιφακ. Αυτός έμεινε ελεύθερος μόλις 31 Αυγούστου από την Αραβία. 

Στην 4η θέση των free agents σέντερ μπακ ένα μεγάλο όνομα, με 27 συμμετοχές στην Εθνική Αγγλίας, του οποίου η χρηματιστηριακή αξία πριν απο μια 5ετία έκανε limit up στα 22.000.000 ευρώ αλλά πλέον βυθίστηκε στο 1.500.000!!! Ο λόγος για τον 31χρονο πρώην διεθνή Άγγλο Φιλ Τζόουνς, που μετά την έξοδο του από την Γιουνάιτεντ (είχε δώσει 20 εκατομμύρια το 2019, για αγορά του από την Μπλάκμπερν) και όταν ήταν να πουληθεί ο Μπράμπετς στον Παναθηναϊκό, "έπαιξε" για τον Άρη. Λεπτομέρεια μανατζερική: ανήκει στη μεγάλη Wasserman.

O Ουρουγουανός Φαμπρίτσιο (Φορμιλιάνο), με 1.500.000 χ.α. αποτελεί μία ιδιαίτερη περίπτωση αφού έχει ιταλικό διαβατήριο, έμεινε ελεύθερος 16 Αυγούστου από την μεξικάνικη Νεκάξα στην οποία τον Ιούλιο ήταν βασικός με 3 90λεπτα. Σίγουρα τον γνωρίζει ο Αλμειδα αφού εκτός από το Μεξικό έχει 148 συμμετοχές με την Πενιαρόλ ενώ έχει αγωνιστεί και στην Αργεντινή με την Νιούελς.

Παρόμοιες περιπτώσεις, της ίδιας χρηματιστηριακής αξίας (1.300.000) ο 34χρονος διεθνής Μαροκινός Φεντάλ, πρώην των Αλάνιασπορ, Βαγιαδολίδ, Σπόρντιγκ και ο συνομηλικός του Ισπανός Βίκτορ Ρουίς, πρώην της Μπέτις, που είναι ελεύθεροι όλο το καλοκαίρι (ο Ρουίς επίσης έφτασε πολύ κοντά, μάλιστα δυο φορές, στο να υπογράψει στον Άρη).

Δύο στόπερ με πολύ βαριά βιογραφικά και παρουσία σε τοπ πρωταθλήματα, είναι ο 35χρονος Ζερόμ Μπόατενγκ της Μπάγερν Μοναχου και των 76 συμμετοχών στα πάντσερ (πλέον με μόλις 800.000 χρηματιστηριακή αξία, από τα 45.000.000 ευρώ το 2017), όπως και ο επίσης πρώην διεθνής (με 20 συμμετοχές στην Εθνική) Γερμανός Μουσταφί (των Λεβάντε, Σάλκε, Αρσεναλ, Βαλένθια), που ανήκει σε ένα τοπ μανατζερικό Γραφείο, την Stellar και έχει 1.000.000 χρηματιστηριακή αξία (με limit up στα 30εκατ. το 2016)!

Ο Στήβεν Κόλκερ, Άγγλος που αγωνίζεται την τελευταια 2ετία με την Εθνική της Σιέρρα Λεόνε, κυκλοφορεί όλο το καλοκαίρι ελεύθερος, με χρηματιστηριακή αξία 900.000ευρώ. Την περασμένη σεζόν το πρώτο μισό έπαιξε για την Καραγκουμρούκ του κόουτς Πίρλο και το δεύτερο μισό στην Γουίγκαν της Τσάμπιονσιπ. Έκανε καριέρα στην Τουρκία, από την Αλάνια δίδυμο με τον Τζαβέλα και παίρνοντας μεταγραφή στην Φενέρ. Το όνομά του την προηγούμενη 2ετια είχε ακουστεί σχεδόν σε όλη την ελληνική Big 4.

Όσον αφορά στο ΓΙΑΤΙ η ΑΕΚ έχει μείνει στην ουσία με τρεις κανονικούς/κλασικούς στόπερ, από τους οποίους μάλιστα οι δυο στέκονται 100% ως βασικοί, κανονικά πρέπει να αποτελέσει θέμα μεγάλης κουβέντας. Αναφέρω παραδείγματα: ο Αλμέιδα που φέρεται να ήθελε τον Νέστορ Αραούχο λέγεται πως ήταν κι αυτός που αργότερα, σε δεύτερο χρόνο, χάλασε το deal όταν κατέληξαν σε μια συμφωνία με το μεξικάνικό κλαμπ!! Πρόσφατα αποκαλύφτηκε πως ξαναπήγαν στον Τσάβι Σάντσες - καταλαβαίνω πως ο Ισπανός ήταν ο μεγάλος πόθος, είχε έρθει τον Ιούλιο στην Αθήνα αλλά δεν τον έπεισαν - παρότι είναι εκτός αγωνιστικής δράσης στην Βαγιαδολίδ λόγω...παλαιού τραυματισμού! Κι αφού κάηκε η υπόθεση τότε διέρρευσε πως τέλη Αυγούστου "κτύπησαν" τον Μαλανγκ Σαρ (6.000.000 ευρώ), 24χρονο αριστεροπόδαρο στόπερ της Τσέλσι, που πέρσι έπαιξε δανεικός στην Μονακό. Εξαρχής πολύ δύσκολη περίπτωση, με λίγες πιθανότητες επιτυχίας. Κι αποδείχθηκε αφού στην πιάτσα λένε πως ο Γαλλοσενεγαλέζος δεν ήθελε να έρθει στην Ελλάδα παρότι η Τσέλσι συμφωνούσε να δοθεί δανεικός με 1.000.00 loan fee.

Στο Δια Ταύτα: δεν πιστεύω, θεωρώ αδιανόητο, πώς ο Μελισσανίδης που είπε όχι στα 20 εκατομμύρια της Λάνς για τον Λιβάι Γκαρσία και έδωσε 6,5 και 3,5 εκατομμύρια για τις αγορές Πινέδα και Πόνσε αντίστοιχα, είχε πρόβλημα να δώσει ένα και δύο εκατομμύρια για την αγορά ή το δανεισμό πρωτοκλασάτου στόπερ στον οποίο ασφαλώς θα έδινε και συμβόλαιο εκατομμυρίου. Δηλαδή δεν θα κόλλαγε στο οικονομικό η απόκτηση σέντερ μπακ στην ΑΕΚ...

Γιατί τότε δεν αποκτήθηκε εγκαίρως ή δεν έχει αποκτηθεί ακόμη στόπερ; Εκτιμώ πώς έπαιξαν λίγο ρόλο οι αρχικές χυλοπίτες από συγκεκριμένες στοχευμένες υποθέσεις παικτών, λίγο το ότι ο Αλμέιδα στηρίζει το γκρουπ των παικτών που έχει δημιουργήσει από πέρυσι και δεν ήθελε να διαταραχθούν οι υπάρχουσες ισορροπίες με τον ερχομό βασικού στόπερ/ προσωπικότητας και λίγο μια πιθανή διαφωνία/ ασυνενοησία του Αργεντινού με τους διοικητικούς, όσο αφορά στους παίκτες που του πρότειναν/προτάθηκαν!!!!!

ΥΓ. Στη μεγάλη λίστα με τους ελεύθερους στόπερ υπάρχουν και τα ονόματα των Σωκράτη Παπασταθόπουλου και Εν' Κουλού που έλυσαν αυτό το καλοκαίρι τα συμβόλαια τους με Ολυμπιακό & Άρη αντίστοιχα αλλά και του Χατζηισαία...

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Νέα δεδομένα για Έλληνα παίκτη της ΑΕΚ - Στο στόχαστρο ομάδας της Super League

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags