Ενώ παραμένει αγεφύρωτη η σχέση του Σάντσο με τον Ολλανδό προπονητή Τεν Χαγκ ο οποίος δεν του συγχώρεσε την επιθυμία του να παίξει στην Αλ Ιτιφάχ, μεταγραφή ύστερα που μπλόκαρε η ίδια η Μάντσεστερ γιατί δεν είχε συμπληρωθεί χρόνος από τότε που είχε επενδύσει σχεδόν 100εκ. ευρώ για να τον φέρει από τη Ντόρτμουντ.

Πάμε όμως με τη σειρά. Τον Ιανουάριο του ’22, το 21χρονο ταλέντο, που αρκετοί βαπτίζουν αμέσως ως «νέο Τζορτζ Μπεστ» συλλαμβάνεται ύστερα από καταγγελίες για ενδοοικογενειακή βία από την τότε σύντροφό του. Ακολουθούν ο δικαστικός Γολγοθάς, η κράτησή του κάποιων μηνών, μία δεύτερη σύλληψη για παλαιότερη καταγγελία απόπειρας βιασμού μίας άλλης κοπέλας και ξαφνικά η πλήρης απαλλαγή του είτε γιατί χάθηκαν οι αυτόπτες μάρτυρες, είτε γιατί προέκυψαν νέα στοιχεία. Και πάνω που στο (κόκκινο) Μάντσεστερ ήταν βέβαιοι ότι το αστεράκι τους θα ξανά φορούσε τη φανέλα των «Κόκκινων Διαβόλων», με την οποία είχε πετύχει 22 γκολ σε 83 παιχνίδια, εντελώς ξαφνικά και αδικαιολόγητα τον έστειλαν δανεικό στην ισπανική Χετάφε επισήμως «για να ξανά βρει τον χαμένο του εαυτό», ανεπίσημα όμως γιατί η εικόνα της ομάδας, ανεξαρτήτως από την όποια εξέλιξη είχε ήδη πληγεί ανεπανόρθωτα.

Την περασμένη εβδομάδα ξεσπάει και δεύτερο σκάνδαλο ενδοοικογενειακής βίας με πρωταγωνιστή τον Άντονι, για τον οποίο η Μάντσεστερ επίσης είχε πληρώσει πέρυσι κοντά στα 100εκ. ευρώ για να τον φέρει από τον Άγιαξ. Οι κατηγορίες σε βάρος του ήρθαν κατευθείαν από τη Βραζιλία όπου, κατά τη διάρκεια τηλεοπτικής εκπομπής η πρώην σύντροφός του, διάσημη στη χώρα της dj και influencer, Γκαμπριέλα Καβαλίν διηγήθηκε με το νι και με το σίγμα ότι έφαγε από τον διεθνή Βραζιλιάνο ποδοσφαιριστή πολύ ξύλο μέχρι να καταφέρει να ξεφύγει από την αρρωστημένη σχέση και ν’ απαλλαγεί από την παθολογική του ζήλεια.

 

Η Καβαλίν ισχυρίστηκε επίσης ότι η διοίκηση της Μάντσεστερ ήταν πλήρως ενήμερη για τη βίαιη συμπεριφορά του πρώην συντρόφου της, σε τέτοιο μάλιστα βαθμό που ένα βράδυ η ίδια έστειλε ιατρό της ομάδας στο σπίτι της για να διαπιστώσει το μέγεθος της ζημιάς που της είχε προκαλέσει στο σώμα της. Η Μάντσεστερ το αρνήθηκε, ο Άντονι επίσης, στο μεταξύ όμως η Σελεσάο τον απέκλεισε από την αποστολή του 5-1 με τη Βολιβία, ενώ και οι «Κόκκινοι Διάβολοι», με καθυστέρηση έστω εφτά ημερών, επίσης έκαναν το ίδιο ανακοινώνοντας, μ’ ένα λακωνικό «καταδικάζουμε τις πράξεις βίας» (άρα, ήξερε;), την προσωρινή διακοπή της συνεργασίας τους με τον Άντονι για να του δοθεί χρόνος, μέχρι νεοτέρας να ετοιμάσει την υπεραστική του γραμμή στη Βραζιλία.

Η γενική αίσθηση είναι ότι στο «Ολντ Τράφορντ» έχουν χάσει τη μπάλα, ότι άλλοτε συγκαλύπτουν κι άλλοτε δηλώνουν άγνοια. Τα οποία ωστόσο είναι και τα δύο εξίσου σοβαρά, γιατί σημαίνει ότι δεν υπάρχει ίχνος πειθαρχίας, ότι ο καθένας κάνει ό,τι θέλει και ότι και ο προπονητής έχει αποτύχει παταγωδώς στο να μάθει τους μικρότερους απλούστατους κανόνες σεβασμού και αστικής ευγένειας. Αγωνιστικά δε, η εικόνα μίας ομάδας που επέστρεψε στο Champions League ύστερα από μία 10ετία και που κατέκτησε το πρώτο της τρόπαιο (Λιγκ Καπ), στην μετά, πολύ μακρινή επίσης Μουρίνιο εποχή, δεν είναι από τις καλύτερες. Το αντίθετο.

Ξεκίνησε με μία αμφιλεγόμενη νίκη με τη Γουλβς (1-0), ηττήθηκε καθαρά 2-0 από την Τόττεναμ, είδε και έπαθε μέχρι να λυγίσει 3-2 μία Νόττινγκαμ Φόρεστ που είχε προηγηθεί 0-2 στα πρώτα 4’ και ξανά ηττήθηκε, επίσης καθαρά 3-1 από την Άρσεναλ, άσχετα εάν μ’ ένα γκολ στο 96’, από τον Ντέκλαν Ράις κι ένα ακόμη στο 101’ (Γκάμπριελ Τζέσους). Την ερχόμενη εβδομάδα φιλοξενεί την, ικανή για όλα και οπουδήποτε Μπράιτον, μετά «πετάει» για το Μόναχο για την πρεμιέρα Champions League με τη Μπάγερν. Και χωρίς Άντονι και Σάντσο, δεν θα είναι καθόλου εύκολη αποστολή.