Facebook Pixel Sportdog.gr | Λιούις Μάιλι: Το 17χρονο "θηρίο" της Νιούκαστλ που συγκρίνεται με τον Μπέλινγχαμ (BINTEO)
Ποδόσφαιρο
| 2023-12-07 11:17:00

Λιούις Μάιλι: Το 17χρονο "θηρίο" της Νιούκαστλ που συγκρίνεται με τον Μπέλινγχαμ (BINTEO)

Του Γιώργου Βροντάκη

Ο Άγγλος μέσος έχει καταφέρει σε ηλικία 17 ετών και 207 ημερών να κερδίσει πάνω του τα βλέμματα μεγάλων ευρωπαϊκών ομάδων.

Γεννήθηκε το 2006 μόλις 25 λεπτά μακριά από το Σεντ Τζέιμς Παρκ και είναι στον σύλλογο της Νιούκαστλ από τα επτά του. Η πρώτη γεύση του ανταγωνιστικού ποδοσφαίρου του Μάιλι ήρθε το 2021, όπου ήταν βασικό μέλος της ομάδας Under-18 της αγγλικής ομάδας.

Έπαιξε 24 φορές στη διοργάνωση U18 της Premier League, σκοράροντας δύο φορές και έδωσε δύο ασίστ και είχε δύο συμμετοχές στο FA Youth Cup εκείνη τη σεζόν.

Από τους Νέους στο επαγγελματικό συμβόλαιο

Η Μάιλι συνέχισε να προοδεύει στους Νέους της Νιούκαστλ, καθώς έπαιξε εννέα φορές στην Premier League 2 την επόμενη σεζόν και πρωταγωνίστησε σε αρκετούς αγώνες καθώς έβγαλε πέντε ασίστ και σκόραρε δύο φορές σε αυτές τις αναμετρήσεις.

Το πρώτο του επαγγελματικό συμβόλαιο στη Νιούκαστλ έλαβε χώρα τον Φεβρουάριο, καθώς ανταμείφθηκε με το πρώτο του ξεκίνημα στην Premier League στον αγώνα τους με τη Μπόρνμουθ στις 11 Νοεμβρίου. Ο 17χρονος έγινε ο νεότερος πρωτοεμφανιζόμενος της Νιούκαστλ στην Πρέμιερ Λιγκ στην ισοπαλία 1-1 με την Τσέλσι την τελευταία ημέρα της σεζόν 2022/23.

Τα ρεκόρ με τη Νιούκαστλ

Ο Μάιλι έχει επίσης εκπροσωπήσει την Αγγλία σε επίπεδα κάτω των 17 και κάτω των 19 ετών και θα έπαιζε με τους U17 στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα στη Σλοβακία τον Μάιο, αλλά αντίθετα έκανε το ντεμπούτο του με την Τσέλσι και ήταν μια απόφαση που χάρηκε που πήρε.

Τη δεύτερη φορά που αντιμετώπισε την Τσέλσι, στις 25 Νοεμβρίου, ο Μάιλι κατέγραψε την πρώτη του ασίστ στο πρωτάθλημα, αφού έβγαλε μια υπέροχη πάσα για τον Αλεξάντερ Ισάκ που έδωσε προβάδισμα στη Νιούκαστλ. Αυτή η πάσα σήμαινε ότι έγινε ο έκτος νεότερος παίκτης που έκανε ασίστ σε γκολ στην Πρέμιερ Λιγκ, προσχωρώντας στη λίστα με τους Σεσκ Φάμπρεγας και τον Γουέιν Ρούνεϊ .

Ο Μάιλι συνέχισε να προοδεύει και κόντρα στην Μπορούσια Ντόρτμουντ στο UEFA Champions League την προηγούμενη εβδομάδα έγινε ο νεότερος παίκτης της που εκπροσωπούσε τον σύλλογο στη κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση.

Αλλά το μέλλον τους φαίνεται να είναι σε καλά χέρια, καθώς ελπίζει να ακολουθήσει τα βήματα των παικτών από τη Νιούκαστλ για να πρωταγωνιστήσει στον σύλλογο.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags