Facebook Pixel Sportdog.gr | Σοκ με Κλοπ: Τέλος από τη Λίβερπουλ... (BINTEO)
Ποδόσφαιρο
| 2024-01-26 12:44:00

Σοκ με Κλοπ: Τέλος από τη Λίβερπουλ... (BINTEO)

Του Γιώργου Βροντάκη

Ο Γιούργκεν Κλοπ ανακοίνωσε την απόφαση να παραιτηθεί από προπονητής της Λίβερπουλ στο τέλος της σεζόν

Ο Γιούργκεν Κλοπ ανακοίνωσε την απόφασή του να παραιτηθεί από προπονητής της Λίβερπουλ στο τέλος της τρέχουσας σεζόν, έχοντας ενημερώσει την ιδιοκτησία του συλλόγου για την επιθυμία του να εγκαταλείψει τη θέση του όταν τελειώσει η σεζόν 2023-24.

Αφού οδήγησε τους Reds σε άλλον έναν τελικό του Γουέμπλεϊ το βράδυ της Τετάρτης, ο 56χρονος θα συνεχίσει να επιβλέπει τους υπόλοιπους αγώνες της ομάδας για το 2023-24 πριν ρίξει την αυλαία μιας ένδοξης 8,5 ετών  διοικητικής βασιλείας στο Άνφιλντ, το οποίο έχει δει τον σύλλογο να κατακτά έξι μεγάλα τρόπαια υπό την καθοδήγησή του μέχρι σήμερα.

Ο Κλοπ διορίστηκε προπονητής της Λίβερπουλ στις 8 Οκτωβρίου 2015 και υπό τη καθοδήγηση του, η Λίβερπουλ έχει κατακτήσει το Champions League, την Premier League, το Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων FIFA, το FA Cup, το League Cup και το UEFA Super Cup, καθώς και το FA Community Shield.

Κλοπ: «Αγαπώ τα πάντα στη Λίβερπουλ, αλλά...»

Ο Κλοπ περιέγραψε τους λόγους πίσω από αυτήν και το χρονοδιάγραμμα της σημερινής ανακοίνωσης, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στην ανάγκη για σαφήνεια με την πρώτη ευκαιρία, προκειμένου να δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις για μια ομαλή μετάβαση που θα πραγματοποιηθεί σε εύθετο χρόνο.

«Μπορώ να καταλάβω ότι είναι σοκ για πολλούς ανθρώπους αυτή τη στιγμή, όταν το ακούς για πρώτη φορά, αλλά προφανώς μπορώ να το εξηγήσω – ή τουλάχιστον να προσπαθήσω να το εξηγήσω. Λατρεύω τα πάντα σε αυτόν τον σύλλογο, αγαπώ τα πάντα για την πόλη, μου αρέσουν τα πάντα για τους υποστηρικτές μας, αγαπώ την ομάδα, αγαπώ το προσωπικό. Αγαπώ τα πάντα. Αλλά το ότι εξακολουθώ να παίρνω αυτή την απόφαση σας δείχνει ότι είμαι πεπεισμένος ότι είναι αυτή που πρέπει να πάρω. Είναι ότι είμαι, πώς να το πω, ξέμεινα από ενέργεια. Δεν έχω πρόβλημα τώρα, προφανώς, το ήξερα ήδη από καιρό ότι θα πρέπει να το ανακοινώσω κάποια στιγμή, αλλά είμαι απολύτως καλά τώρα. Ξέρω ότι δεν μπορώ να κάνω τη δουλειά ξανά και ξανά και ξανά και ξανά.

Μετά από τα χρόνια που ήμασταν μαζί και μετά από τόσο χρόνο που περάσαμε μαζί και μετά από όλα όσα περάσαμε μαζί, ο σεβασμός μεγάλωσε για σένα, η αγάπη μεγάλωσε για σένα και το λιγότερο που σου χρωστάω είναι η αλήθεια – και αυτή είναι η αλήθεια.

Είμαστε η Λίβερπουλ, περάσαμε πιο δύσκολα πράγματα μαζί. Και πέρασες πιο δύσκολα πράγματα πριν από μένα. Ας το κάνουμε μια δύναμη. Αυτό θα ήταν πολύ ωραίο. Ας αποσπάσουμε τα πάντα από αυτή τη σεζόν και ας έχουμε κάτι άλλο να χαμογελάσουμε όταν κοιτάξουμε πίσω στο μέλλον».

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags