Facebook Pixel Carabao League- Cup: Η Τσέλσι ψάχνει τη ρεβάνς. Η Λίβερπουλ… ευχέλαιο
Ποδόσφαιρο
| 2024-02-23 14:05:00

Carabao League- Cup: Η Τσέλσι ψάχνει τη ρεβάνς. Η Λίβερπουλ… ευχέλαιο!

Sportdog Team

 Προ διετίας, στον τελικό- θρίλερ είχε θριαμβεύσει η Λίβερπουλ στα πέναλτι, ύστερα από 21 γκολ, από τα 11 μέτρα και το μοιραίο λάθος του τερματοφύλακα της Τσέλσι, Αριθαμπαλάγκα τον οποίο, ο τότε προπονητής Τούκελ είχε ρίξει στον αγώνα, στο 120’ ακριβώς γιατί θεωρείτο «πεναλτάκιας».

 Την Κυριακή, Τσέλσι και Λίβερπουλ συναντιούνται και πάλι στο «Ουέμπλεϊ» στον τελικό του Carabao League- Cup, που για τους «Blues» θα μπορούσε να ήταν η μοναδική ευκαιρία να σώσουν μία καταστροφική χρονιά που ήδη τους βλέπει 25 βαθμούς μακριά από τους πρωτοπόρους, στην Premier League αντιπάλους τους.

 Μόνο που οι «Reds» δεν είναι στα καλύτερά τους. Για την ακρίβεια, αγώνα με τον αγώνα όλο και χάνουν κάποιο από τα πολύτιμα κομμάτια τους στον δρόμο. Τον Ντιόγκο Ζότα τον έχασαν, τουλάχιστον για τους επόμενους δύο μήνες στο Μπρέντφορντ, ενώ στο μεσοβδόμαδο 4-1 με τη Λούτον (που είχε προηγηθεί πανηγυρίζοντας το πρώτο της γκολ μες στο «Άνφιλντ», όπου δεν έχει νικήσει ποτέ της, σε 30 χρόνια), πιθανότατα προστέθηκαν και οι τραυματισμοί των Νούνιες, Σαλάχ, ενώ παραμένουν νοκ- άουτ οι Σζομποσζλάι, Αλεξάντερ- Άρνολντ.

 Στις μεταξύ τους συναντήσει για το Λιγκ- Καπ, η Τσέλσι προηγείται με 4 νίκες, 2 ισοπαλίες και 3 ήττες. Η τελευταία νίκη της Τσέλσι ήταν το ’18 (1-2), η τελευταία ισοπαλία το 0-0 του ’22, ενώ η τελευταία νίκη της Λίβερπουλ, στα 90 λεπτά, το 2011 (0-2). Πλήρης ισορροπία στα συνολικά γκολ (10 για την Τσέλσι, 10 και για τη Λίβερπουλ), όχι όμως και ως προς τις κατακτήσεις του Λιγκ- Καπ: για το 10ο πάνε οι «Reds» για το 6ο οι «Blues».

 Όσον αφορά στο πρωτάθλημα οι δύο ομάδες έχουν ήδη συναντηθεί και τις δύο φορές φέτος: 1-1 στο «Στάνφορντ Μπριντζ», 4-1 για την ομάδα του Γιούργκεν Κλοπ, στον τελευταίο του τελικό στην Αγγλία μετά την ανακοίνωση της παραίτησης και της «Σαββατικής Άδειας» που έχει ανάγκη να δώσει στον εαυτό του.       

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags