Facebook Pixel Βαγγέλης Μαρινάκης: Επένδυση 100 εκατ. - Αντιγράφει το "974" του Κατάρ!
Ποδόσφαιρο
| 2024-03-09 16:30:00

Τεράστια επένδυση Μαρινάκη άνω των 100 εκατ., πλήρωσε ήδη μελέτες - Αντιγράφει το "974" του Κατάρ! (ΦΩΤΟ)

του Παναγιώτη Νικολάου
Τεράστια επένδυση Μαρινάκη άνω των 100 εκατ., πλήρωσε ήδη μελέτες - Αντιγράφει το "974" του Κατάρ! (ΦΩΤΟ)

Αλλάζει γήπεδο και προπονητικό κέντρο σε βαθος 10ετίας. Το sportdog.gr παρουσιάζει το μεγάλο σχέδιο που ετοιμάζει ο Βαγγέλης Μαρινάκης για ένα έργο που θα αφήσει εποχή...

Μια ενδιαφέρουσα πληροφορία υπάρχει στην Αγγλία για τα σχέδια του Βαγγέλη Μαρινάκη να φτιάξει νέο γήπεδο στη Νότιγχαμ Φόρεστ, ενδεικτικό του ότι η επένδυση που έκανε στην αγγλική ομάδα στηρίζεται σε μακρόπνοο πλάνο.

Ο ισχυρός άνδρας τού αγγλικού συλλόγου ήδη από την αρχή τής παρουσίας του στη Νότιγχαμ, την περίοδο στην Championship, είχε αποκαλύψει ότι θέλει να δώσει άλλον αέρα στο City Ground - Το σχέδιο είναι να δημιουργηθεί το The New City Ground, στις όχθες τού ποταμού Τρεντ που βρίσκεται από το 1898 και όχι να μετεγκατασταθεί σε άλλη τοποθεσία.

Προφανώς αυτές οι διαδικασίες δεν γίνονται από τη μία στιγμή στην άλλη, χρειάζονται μεν τα κεφάλαια (που υπάρχουν), αλλά και διαβούλευση, συνεργασία των συμβουλίων του δήμου Rushclif, συνεργασία με την κεντρική διακυβέρνηση. Παρόλα αυτά στον βαθμό που τα κεφάλαια είναι διαθέσιμα, τα υπόλοιπα (έστω και μακρόσυρτα) γίνονται.  

Προφανώς, λοιπόν, δεν μιλάμε για γκρέμισμα και ξαναχτίσιμο του γηπέδο στην ίδια τοποθεσία, όπως θέλει να κάνει ο ΠΑΟΚ στην Τούμπα για παράδειγμα, αλλά για ανακατασκευή στο ήδη υπάρχον γήπεδο. Γιατί η Νότιγχαμ είναι ιστορική ομάδα, η πόλη στηρίζει το κλαμπ, και πολλές φορές υπάρχει πρόβλημα στο να βρεθούν εισιτήρια στα παιχνίδια του!

Ο σχεδιασμός προβλέπει την ανέγερση εξέδρας (από ανακυκλωμένα εμπορευματοκιβώτια) που μπορούν να αυξήσουν κατά 10.000 θέσεις τη χωρητικότητα (τώρα είναι 30.000 θέσεις και θα φτάσει στις 40.000), αν και είναι γεγονός ότι δεν υπάρχει περιμετρικά του γηπέδου πολύ χώρος για παρεμβάσεις. Το σχέδιο βασίζεται στο Στάδιο "974", που είχε δημιουργηθεί στο Κατάρ για το Παγκόσμιο Κύπελλο, που συναρμολογείται και αποσυναρμολογείται.

Αναβάθμιση και στο αθλητικό κέντρο

Πριν συνεχίσουμε, να γίνει κάτι κατανοητό: Η Νότιγχαμ Φόρεστ μπορεί να ξέπεσε και για αρκετά χρόνια να βρέθηκε στην Championship, αλλά αυτό δεν αλλάζει ότι πρόκειται για έναν τεράστιο αθλητικό οργανισμό. Που έχει γυναικεία ομάδα, ακαδημίες πολύ υψηλού επιπέδου, δραστηριότητες που δεν έχουν σχέση δηλαδή με όσα βλέπουμε στη Super League για παράδειγμα.

Ήδη στο έδαφος που βρίσκεται η ακαδημία τής Νότιγχαμ Φόρεστ έχει υπάρξει αναβάθμιση στις υποδομές: Αποδυτήρια, αίθουσες διδασκαλίας, πισίνες, δωμάτια, γυμναστήρια. Με τους ανθρώπους που ήταν στο κλαμπ και πριν από την έλευση του Βαγγέλη Μαρινάκη, να μην πιστεύουν πόσα χρήματα έχει ρίξει και για τις υποδομές o ισχυρός άνδρας του Ολυμπιακού - Πέρα δηλαδή από την ενίσχυση του αγωνιστικού τμήματος.

Το κόστος που φέρνει ζαλάδα!

Για να προχωρήσουν οι εργασίες αναβάθμισης στο αθλητικό κέντρο αλλά, κυρίως, για να προχωρήσει το facelift του γηπέδου, το κόστος προκαλεί ίλιγγο. Γιατί, όπως αναφέραμε και νωρίτερα, ο χώρος που βρίσκεται ήδη στο City Ground δεν δίνει περιθώριο για πολλές παρεμβάσεις: Χρειάζεται να φύγει το ναυπηγείο που βρίσκεται κοντά, να εγκατασταθεί αλλού, και έπειτα να γίνει ο,τι είναι να γίνει στο γήπεδο - Για αυτό αναφέραμε ότι οι εργασίες μπορεί να είναι μακρόσυρτες και, συνολικά, πολύ δαπανηρές.

Η σχετική έκθεση της μελέτης αναφέρει ότι η τοπική κοινωνία θα απορροφήσει μέσα σε 10 χρόνια (μέχρι το 2034) κοντά στα 80 εκατ. λίρες (με 260+ νέες θέσεις εργασίας), ενώ η ώθηση που θα δοθεί συνολικά στην Οικονομία στο ίδιο διάστημα θα είναι 800+ εκατ. λίρες: Κόστος εργασιών, νέες θέσεις εργασίας, έσοδα που θα φέρουν στην ομάδα όλες αυτές οι αλλαγές - Υπολογίζεται ότι στα εντός έδρας παιχνίδια θα μένουν στο γήπεδο και γύρω από αυτό δεκάδες εκατ. ευρώ (εισιτήρια, μπουτίκ, εστιατόρια, περίπτερα κ.α.).

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ήδη ο Βαγγέλης Μαρινάκης έχει πληρώσει περισσότερα από 2 εκατ. λίρες για τις μελέτες που εκπόνησαν το τελικό σχέδιο που περιγράφουμε, ενώ το συνολικό κόστος για αναβάθμιση σε γήπεδο και αθλητικό κέντρο θα ξεπεράσει κατά πολύ τα 100 εκατ. λίρες - Τυπικά, δηλαδή, πολλά περισσότερα από 100 εκατ. ευρώ θα πρέπει να δαπανηθούν, για να ανοίξει ο κύκλος των εργασιών που θα αναβαθμίσει το γήπεδο της Νότιγχαμ. Ώστε στη συνέχεια να διευρυνθεί αυτός ο κύκλος εργασιών (με συνεδριακά κέντρα, συναυλίες, εκθέσεις κ.α.) και να φτάσει στα δυσθεώρητα ποσά που περιγράφει η έκθεση (πουσάρισμα 800+ εκατ. λιρών σε βάθος 10ετίας στην Οικονομία) στο πρότζεκτ "The New City Ground"...

 

*** ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: "Μεγάλο λάθος Μεντιλίμπαρ με Φορτούνη - Υδραυλικός για καζανάκι ο Ποντένσε - Δεν... καταλαβαίνει ο Μαρινάκης"

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags