Facebook Pixel Σε πλήρη πανικό Άρσεναλ και Λίβερπουλ.
Ποδόσφαιρο
| 2024-04-15 15:00:00

Σε πλήρη πανικό Άρσεναλ και Λίβερπουλ, "χαρίζουν" τον (4ο συνεχόμενο) τίτλο στη Μάντσεστερ Σίτι

του Αλεσσάντρο Μερκιόρι

 Πάνω στο καλύτερο, έξι μόλις αγωνιστικές πριν την αυλαία, Gunners και Reds βυθίστηκαν μες στα ίδια τους τα σπίτια, πέφτοντας από μία κορυφή όπου τον πρώτο λόγο (ξανά) πήρε, πλέον ο Πεπ Γκουαρντιόλα.

 Από τον Οκτώβριο του ’22 (3-4 από τη Λιντς) είχε να χάσει μες στο «Άνφιλντ» η Λίβερπουλ, και ηττήθηκε δύο φορές σε τέσσερις μόλις ημέρες: 0-3 την Πέμπτη, από την Αταλάντα, στα προημιτελικά του Europa League. Και 0-1 την Κυριακή, από την Κρίσταλ Πάλας που, όχι μόνο δεν είχε κερδίσει στα πέντε τελευταία της παιχνίδια, αλλά το 3ποντο της, εκτός έδρας νίκης είχε να το χαρεί από τον περασμένο Νοέμβριο.

 Ενδεικτικό του πανικού που βίωσε η άμυνα των Reds στο «χρυσό» γκολ του Εζέ, η απαθανάτιση της στιγμής που ο Γιούργκεν Κλοπ σχολιάζει μ’ ένα αφοπλιστικό «Ουάου». Μετά, βέβαια η Λίβερπουλ κυνήγησε την ισοφάριση, αλλά οι Σαλάχ, Τζόνσον, Νούνιες ή Ζότα, όχι μόνο δεν βρέθηκαν σε καλή μέρα, αλλά είχαν επιπλέον και την ατυχία να πέσουν πάνω σ’ έναν εκπληκτικό Χέντερσον, που απέκρουε και ό,τι δεν αποκρούεται. Σωτήρια και η επέμβαση του Άλισον, στην επιστροφή του κάτω από τα δοκάρια ύστερα από ένα μήνα, με την οποία στέρησε από την Κρίσταλ Πάλας το γκολ του 0-2.

 «Δεν μπορώ να καταλάβω τι μας συμβαίνει, ενώ παίζουμε το ίδιο ακριβώς ποδόσφαιρο», τόνισε ο Γιούργκεν Κλοπ που μετά το αντίο του στη Λίβερπουλ έχει ήδη ξεκαθαρίσει ότι θέλει να μάθει να… μαγειρεύει.

 Διαφορετική η εικόνα, όχι όμως και το αποτέλεσμα (0-2) στο «Emirates» όπου η Άρσεναλ δημιούργησε τις ευκαιρίες, αλλά τα δύο γκολ, και μάλιστα μέσα σε μόλις 180 δευτερόλεπτα τα πανηγύρισε η Άστον Βίλλα του Έμερι, που πριν από έξι χρόνια είχε καθίσει και στον πάγκο των «Κανονιέρηδων».

 Και έτσι, η Σίτι που το Σάββατο είχε φιλοδωρήσει με μία ξεγυρισμένη 5άρα τη Λούτον… ευχαρίστησε για τη διπλή συγκυρία και εκεί, που ακολουθούσε ως 3η  βρέθηκε ξαφνικά στην κορυφή, μόνη, πρώτη με 73 βαθμούς, +2 από Άρσεναλ και Λίβερπουλ, όλο και περισσότερο κοντά στην κατάκτηση του 4ου συνεχόμενού της τίτλου, 6ου στα τελευταία επτά χρόνια, επί ημερών Γκουαρντιόλα.

 Τώρα, το τι θα γίνει από δω και πέρα και πόσο μάλλον ποιος θα κατακτήσει τον φετινό τίτλο, είναι μία ερώτηση στην οποία, ίσως να μην είχε απάντηση ούτε ο Νοστράδαμος. Και οι τρεις έχουν στη διάθεσή τους έξι παιχνίδια, ενώ και οι τρεις έχουν ακόμη ευρωπαϊκές υποχρεώσεις: την Τετάρτη, η Σίτι φιλοξενεί τη Ρεάλ Μαδρίτης στη ρεβάνς του 3-3, η Άρσεναλ πάει στο Μόναχο στη ρεβάνς του 2-2 των προημιτελικών του Champions League. Ενώ την Πέμπτη, στο Μπέργκαμο η Λίβερπουλ θα προσπαθήσει ν’ ανατρέψει το 0-3 από την Αταλάντα στα προημιτελικά του Europa League.

 Θεωρητικά, ως προς την Premier League το ευκολότερο πρόγραμμα και από τις τρεις το έχει η Άρσεναλ, με τρία παιχνίδια εντός και τρία εκτός, ενώ από τα έξι εναπομείναντα, Λίβερπουλ και Σίτι θα έχουν 4 εκτός. Η Σίτι, δε ένα επιπλέον γιατί το Σάββατο θα παίξει με την Τσέλσι στον ημιτελικό του Κυπέλλου.

Το πρόγραμμα και των τριών, έως το τέλος της Premier League:

Μάντσεστερ Σίτι: 25.4, εκτός με Μπράιτον, 28.4, εκτός με Νότινγκαμ Φόρεστ, 4.5, εντός με Γουλβς, 11.5, εκτός με Φούλαμ, 14.5, εκτός με Τόττεναμ, 19.5, εντός με Ουέστ Χαμ.

 Άρσεναλ: 20.4, εκτός με Γουλβς, 23.4, εντός με Τσέλσι, 28.4, εκτός με Τόττεναμ, 4.5, εντός με Μπόρνμουθ, 12.4, εκτός με Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, 19.5, εντός με Έβερτον.

 Λίβερπουλ: 21.4, εκτός με Φούλαμ, 24.4, εκτός με Έβερτον, 7.4, εκτός με Ουέστ Χαμ, 5.5, εντός με Τόττεναμ, 13.5, εκτός με Άστον Βίλλα, 19.5, με Γουλβς εντός.      

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags