Αφού ανέλυσε 100.000 φορές τα αποτελέσματα της κάθε ομάδας, στην αμέσως προηγούμενη περίοδο, είτε σ’ επίσημα, είτε σε φιλικά παιχνίδια το Super Computer της Opta Analyst έπεσε μέσα για 3η συνεχόμενη χρονιά προβλέποντας ότι την Premier League ’23-’24 θα κατακτούσε και πάλι η Μάντσεστερ Σίτι με ποσοστό 68.7%, μπροστά από την Άρσεναλ (13,2%) και τη Λίβερπουλ (10,1%), μάλιστα πετυχαίνοντας με ακρίβεια τη σειρά της τελικής τριάδας. Που απέτυχε;

 Απέτυχε ως προς τον υποβιβασμό της Νότινγκαμ Φόρεστ, το οποίο θεωρούσε βέβαιο σε ποσοστό 99,5% βρίσκοντας ωστόσο τις άλλες δύο που θα επέστρεφαν, όπως ήρθαν, στην Championship: τη Λούτον (99,5%) και τη Σέφιλντ Γιουνάιτεντ (99.2%). Οι οποίες υποβιβάστηκαν μαζί με τη Μπέρνλι, που αντίθετα για την Opta θα σωζόταν με ποσοστό 91,5%.

 Απέτυχε επίσης και ως προς την 4η ομάδα που θα εξασφάλιζε την πρόκρισή της στο επόμενο Champions League: τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ «έβλεπε», η Άστον Βίλα προέκυψε. Έπεσε όμως διάνα ως προς το ότι, Τσέλσι και Τόττεναμ θα βρεθούν είτε στο Conference, είτε στο Europa League. Λεπτομέρειες, όταν έχεις πετύχει την πρωταθλήτρια, μάλιστα για 3η συνεχόμενη χρονιά.