Παρουσιάζοντας στον βρετανικό Τύπο το νέο πρότζεκτ, που σύμφωνα με τον ίδιο «θα πρέπει ν’ αντιπροσωπεύει για το Ηνωμένο Βασίλειο, ό,τι ακριβώς και ο Πύργος του Άιφελ για το Παρίσι», ο Βρετανός μεγιστάνας, μέτοχος, κατά το 25%, αλλά και Ceo του ποδοσφαιρικού τμήματος της Γιουνάιτεντ ανακοίνωσε ότι οι εργασίες κατεδάφισης του γέρικου γηπέδου και ανέγερσης του καινούργιου θα διαρκέσουν 5, με 7 χρόνια.
Αυτό σημαίνει πως, έως το 2032 η «κόκκινη» Μάντσεστερ θα ξεσπιτωθεί αναγκαστικά και εάν τυχόν η μισητή της Σίτι θέσει βέτο για να την φιλοξενήσει στο «Etihad», το «Άνφιλντ» της Λίβερπουλ, αλλά και το ολοκαίνουργιο «Everton Stadium» δεν έφεραν την παραμικρή αντίρρηση στο ενδεχόμενο, οι «Red Devils» να παίζουν εκεί μέχρι να ετοιμαστεί το καινούργιο τους σπίτι.
Οι προτάσεις που είχε ο Ράτκλιφ στο τραπέζι του, από το αρχιτεκτονικό γραφείο «Foster & Partners» ήταν, αναπόφευκτα δύο: ή ανακατασκευάζουμε το «Ολντ Τράφορντ» με 1.78 δις ευρώ ή το κατεδαφίζουμε και στην ίδια περιοχή κτίζουμε ένα ολοκαίνουργιο με 2.4 δις ευρώ.
Επικράτησε η δεύτερη, αφενός γιατί το γέρικο γήπεδο, με μία Ιστορία 115 χρόνων, πέρα από το γεγονός ότι είχε να ανακατασκευαστεί από το 2006 άρχισε να έχει σοβαρότατα λειτουργικά προβλήματα, όπως την ανεξέλεγκτη επιδρομή ποντικιών ή τη στέγη που έμπαζε νερά από παντού, κάθε φορά που έβρεχε. Κάτι που, στο Μάντσεστερ είναι περισσότερο από σύνηθες.
Και αφετέρου, γιατί το νέο «New Old Trafford», πέρα από το να εξασφαλίσει τουλάχιστον 92.000 νέες θέσεις εργασίας, υπολογίστηκε πως θα μπορούσε να προσφέρει στη βρετανική οικονομία 8.65 δις το χρόνο, χάρη στο περίπου 1.8εκ νέων επισκεπτών ετησίως.
Σε σχέση με το παλιό «Ολντ Τράφορντ», γνωστό και ως «Θέατρο των Ονείρων» και που σήμερα παραμένει το μεγαλύτερο γήπεδο της Premier League με 74.140 θέσεις, το καινούργιο, μάξι- γήπεδο θα έχει 100.000 θέσεις, θα είναι ήμι σκεπαστό, μοντέρνο και φουτουριστικό γιατί θα κτιστεί πάνω σε τρεις πυλώνες ύψους 200μ., ορατοί από απόσταση 30χλμ και που θα εμπνέονται από την τρίαινα του διαβόλου, παραδοσιακό λόγκο της ομάδας.
Επιπλέον, στους γύρω χώρους του γηπέδου θα δημιουργηθεί μία τεράστια πλατεία, δύο φορές μεγαλύτερη από την «Τραφάλγκαρ Σκουέαρ» πολλαπλών, εννοείται χρήσεων.